Michalovskí športovci spojili sily. Pred Vianocami potešia choré deti

Z hokejistu Christopheho Lalancetteho a futbalistu Igora Žofčáka sa na jeden večer stanú florbalisti.
Z hokejistu Christopheho Lalancetteho a futbalistu Igora Žofčáka sa na jeden večer stanú florbalisti. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|13. dec 2019 o 00:00

Futbalisti, hokejisti a florbalisti sa stretnú na jednom ihrisku.

MICHALOVCE. Tri michalovské športové kluby – futbalový MFK Zemplín, hokejový HK Dukla Ingema a florbalový Eastern Wings – sa odhodlali k šľachetnému činu.

Pred blížiacimi sa vianočnými sviatkami sa rozhodli spojiť sily a pomôcť deťom so zdravotným hendikepom.

V piatok o 19. hodine odohrajú v michalovskej Mestskej športovej hale charitatívny florbalový zápas, v ktorom nastúpia florbalisti proti spoločnému tímu hokejistov a futbalistov.

Radi by z toho urobili tradíciu

V srdci Zemplína takýto projekt nemá obdoby a s jeho myšlienkou prišiel florbalový klub Eastern Wings, ktorého ženské družstvo, rovnako ako A-tímy MFK Zemplín a HK Dukla Ingema, účinkuje v najvyššej slovenskej súťaži.

„Uvažovali sme nad tým už dlhšie, ale až teraz sa nám to podarilo zorganizovať. Nič podobné sme ešte nerobili, preto sme zvedaví, aký to bude mať ohlas. Boli by sme však radi, keby sa to uchytilo a stala sa z toho tradícia. Našou predstavou je, aby sa to konalo pravidelne aspoň raz ročne. Teraz si zahráme florbalový zápas a nabudúce si môžeme zmerať sily vo futbale,“ priblížil prezident klubu Eastern Wings Gerhard Puchír.

Ako nám ďalej prezradil, výťažok zo stretnutia poputuje materskej škole pre deti s autizmom.

„Vstupné bude vo forme nejakej hračky alebo ľubovoľného finančného príspevku. Verím, že cestu do haly si nájde dostatok fanúšikov a pomôžu deťom. Určitou čiastkou plánujeme prispieť aj my z florbalového klubu.“

V akcii budú aj Žofčák či Safaralejev

Priaznivci michalovského športu sa môžu tešiť na známe mená.

Z futbalistov prisľúbili účasť štvornásobný slovenský šampión Igor Žofčák, Peter Kolesár či Tomáš Dráb, z hokejistov Igor Safaralejev, Christophe Lalancette, Dominik Borov alebo majster sveta z roku 2008 Dmitri Vorobjov.

Účasť teda bude viac než kvalitná.

„Jednu päťku vyskladajú futbalisti, druhú hokejisti a proti nim postavíme družstvo my florbalisti spoločne so ženami. Výsledok zápasu vôbec nebude podstatný, chceme predovšetkým pomôcť chorým deťom a pred Vianocami ich aj takouto formou trošku potešiť. A v neposlednom rade pôjde aj o zábavu a utuženie vzťahov medzi jednotlivými michalovskými klubmi, ktoré si navzájom fandia,“ uviedol Puchír.

Medzi športovcov by mal zavítať aj Kristián Dufinec z hudobnej kapely Iconito, ktorá je s týmito troma klubmi veľmi blízko prepojená.

Futbalistom, hokejistom aj florbalistom totiž naspievala a nahrala oficiálne klubové hymny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovskí športovci spojili sily. Pred Vianocami potešia choré deti