Michalovskí futbalisti deklasovali nováčika z Nitry

Radosť domácich po strelenom góle.
Radosť domácich po strelenom góle. (Autor: huste.sk)
TASR|31. mar 2018 o 19:34

V prvom polčase vsietili jeden gól, v druhom až tri.

MICHALOVCE. Za sústavného dažďa sa s ťažkými podmienkami v 1. polčase lepšie vyrovnali Michalovčania.

Ich aktivita sa prejavila v 10. minúte, keď Danko vysunul Petra Kolesára a jeho strela aj za pomoci nitrianskej obrany skončila v sieti.

Aj v ďalších minútach boli aktívnejší domáci. Mohli zvýšiť už po strieľanom centri P. Kolesára, ale hlavne v 35. minúte, keď sa uvoľnil Danko, ale jeho strelu vybiehajúci Hroššo vyrazil na roh.

Skóre sa mohlo meniť ešte v samom závere polčasu, center P. Kolesára z ľavej strany poslal z hranice šestástky Niši tesne nad nitriansku bránu.

Zvýšili vedenie

Lepší úvod do 2. polčasu mali hostia. Kira najskôr vyrazil strelu Šimončiča a potom si poradil aj s koncovkou Kóňu.

V 55. minúte podnikli Michalovčania rýchlu kontru, Žofčák posunul loptu P. Kolesárovi a ten zaznamenal svoj druhý gól v zápase.

O dve minúty neskôr mohol skórovať aj Danko, ale jeho strela letela tesne mimo. Definitívny zlom v zápase nastal v 73. minúte, keď sa zranil hosťujúci Machovec a tréner Galád už nemal koho vystriedať.

A tak Nitrania dohrávali desiati. Presilovku Michalovčania využili ešte na dva góly, keď sa presadil Danko a v nadstavenom čase aj Kurminowski.

Povedali po zápase

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Veľmi nám pomohol prvý gól, ktorý nás upokojil. Súper trochu musel vyjsť následne z ulity, čo bola voda na náš mlyn. Dali sme štyri góly, čo je veľmi dobré, konečne sme ich dali aj z hry. Sme radi za víťazstvo aj za cenné tri body."

Ivan Galád, tréner Nitry: "Vedeli sme, že v priebehu súťaže sa nám môže stať aj takýto zápas. Domáci dnes vyhrali zaslúžene, gratulujem im. Dnes to nebola tá Nitra, ktorú my budujeme. Budeme sa snažiť, aby sme v najbližšom zápase podali taký výkon, aký sme predvádzali v tých predchádzajúcich."

Nadpis šedého boxu

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 4:0 (1:0)

Góly: 10. a 55. P. Kolesár, 77. Danko, 90.+2 Kurminowski. Rozhodovali: Pavlík - Benko, Perát, ŽK: Križan, Ngeyitala, Vencl (Nitra), 1011 divákov.

zostavy a striedania:

Michalovce: Kira - Žofčák, Kavka, Carillo, Šimčák - Turík - Koscelník, Niši, Danko (86. Antonov), P. Kolesár (85. Matič) - Bragin (79. Kurminowski)

Nitra: Hroššo - Fábry (46. Ngeyitala), Križan (46. Farkaš), Niba, Vencl - Kóňa, Šimončič, Charizopulos (62. Vestenický) - Kuník, Militosjan, Machovec

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovskí futbalisti deklasovali nováčika z Nitry