Michalovce trápia problémy v defenzíve

Milan Šimčák (vpravo)
Milan Šimčák (vpravo) (Autor: SITA)
Róbert Andrejov|27. aug 2016 o 00:00

Tréner Šoltis má vrásky na čele, zo zostavy mu vypadli Šimčák, Morlacchi aj Perez.

MICHALOVCE. Futbalistov michalovského MFK Zemplín čaká v sobotu večer (od 19. hodiny) štvrté vystúpenie na ihrisku súpera v aktuálnej ligovej sezóne.

Všetky mali v ich podaní rovnakého menovateľa – ani v jednom sa im nepodarilo skórovať. Strelecky naprázdno vyšli postupne v Prešove, Senici a Podbrezovej.

V sobotu to budú môcť zmeniť na ružomberskom trávniku, kde sa im vlani celkom darilo, lebo v oboch prípadoch sa vrátili s bodovým úlovkom. Ozbíjajú domácich aj do tretice?

Vonku neskórovali od marca

V predchádzajúcich tohtosezónnych súbojoch vonku však žlto-modrí herne príliš nenadchli. Zabodovali iba v Šariši, na Záhorí aj Horehroní im jeden kvalitný polčas na body nestačil.

„V Senici sme hrali dobre v druhom polčase, v Podbrezovej to bolo naopak. Chlapci musia byť viac sebavedomejší a byť koncentrovaní celý zápas, nie iba polčas. Tak ako to je v domácich dueloch,“ vyjadril sa michalovský tréner Anton Šoltis.

Gólové mlčanie Zemplínčanov u súperov trvá už takmer pol roka, mimo svojho štadióna v lige nenamierili do čierneho už deväť zápasov v rade. Naposledy sa im to podarilo ešte začiatkom marca v Žiline.

„Vieme o tej sérii, ale každá sa raz musí skončiť. Pred týždňom proti Dunajskej Strede sme jednu ukončili, nuž verím, že chlapci sa v koncovke upokoja a tie šance, ktoré prídu, premenia.“

Pribudli zranenia

Oproti víťaznému súboju s DAC môžeme očakávať zmeny v zostave, pretože listina zranených, na ktorej už minulý týždeň figuroval Stanislav Danko, sa rozrástla o Milana Šimčáka, Vernona De Marca Morlacchiho a Marcosa Calera Pereza, teda o trojicu obrancov.

Ako tréneri vyskladajú zadné rady? „Prišli sme o veľa defenzívnych článkov naraz, takže ešte stále rozmýšľame, ako tieto diery zaplátame. Musíme sa s tým popasovať, príležitosť dostanú iní hráči, ktorí sa budú môcť ukázať,“ skonštatoval Šoltis, ktorý vie, že na Liptove jeho zverencov nič ľahké nečaká.

„Ružomberok má kvalitný tím a silu predovšetkým v ofenzíve. Avšak aj nedostatky v defenzíve, o ktorých vieme. Cez týždeň sme vinou zranení boli trošku rozhádzaní, ale v mužstve panuje dobrá nálada. Chceme uhrať dobrý výsledok.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce trápia problémy v defenzíve