Michalovce prehrali na Slovane

(Autor: SITA)
TASR|5. mar 2017 o 19:24

V 22. kole Fortuna ligy prehral MFK Zemplín v Bratislave 1:3.

BRATISLAVA. Michalovskí futbalisti podľahli v nedeľňajšom zápase 22. kola Fortuna ligy v Bratislave favorizovanému Slovanu 1:3 (0:2).

Jediný gól Zemplínčanov strelil za stavu 3:0 Kušta.

Fortuna liga: Slovan - Michalovce: fotogaléria

6.3.2017

Dva rýchle góly

Slovan nastúpil bez chorého de Kampsa i novej posily Damnjanoviča povzbudený výsledkom z Podbrezovej, kde stratila ďalšie body vedúca Žilina.

Michalovce hrali prvýkrát na jar na pôde súpera a na Pasienkoch sa chceli postarať o prekvapenie.

Nič také však domáci nepripustili. Od začiatku zatlačili Zemplín pred jeho pokutového územie. V prvých dvadsiatich minútach si vytvorili štyri čisté šance, ktoré pretavili do dvoch gólov.

Najskôr Priskin využil nedôraznosť michalovskej obrany a nikým neatakovaný dorazil do siete strelu Oršulu.

Po štvrťhodine hry mohol maďarský reprezentant pridať svoj piaty jarný gól, ale jeho volej skončil na vrchnej sieti.

V 20. minúte zvýšil Soumah, ktorý si dokázal spracovať loptu medzi dvoma obrancami a na jeho krížnu strelu Macej nedočiahol - 2:0.

Nezabalili to

Hostia nastúpili do druhého polčasu už bez kapitána Žofčáka, ktorého vystriedal Kušta.

O kontaktný gól sa hneď po zmene strán pokúsil Leško, ale jeho prudkú strelu Mucha zneškodnil.

Slovan kontroval šancami Priskina a Oršulu, obaja doplatili na nedôrazne zakončenie. To nechýbalo Čavričovi, ktorý v 52. minúte nemal problém doraziť do siete strelu Soumaha a domácich dostal do trojgólového náskoku.

Zemplín nerezignoval a vytrvalo sa pokúšal aspoň o čestný úspech. Po hodine hry mal k nemu blízko Danko, ktorého prudký pokus hlavou Mucha efektne vyrazil na roh.

V 76. minúte sa už hostia tešili. Presný center Danka využil Kušta, ktorý sa presadil v osobnom súboji cez Salátu a razantnou hlavičkou prekonal Muchu - 3:1.

Slovan si v závere výhru postrážil, na jar má z troch zápasov maximálny počet 9 bodov a skóre 9:4. Michalovce zostali na ôsmej priečke.

Hlasy po zápase

Ivan Vukomanovič, tréner ŠK Slovan Bratislava: "Sme šťastní, že sme vyhrali. Pre nás bolo veľmi dôležité začať tlakom so silným pressingom. Chceli sme streliť rýchly gól, čo sa nám aj podarilo. Po treťom góle sme sa trochu uspokojili, súperovi ponúkli priestor a napokon aj inkasovali. Pokračujeme vo víťaznej sérii, potešila nás aj remíza Žiliny. Čaká nás ešte veľa ťažkých zápasov, všetko je otvorené."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Do zápasu sme vstúpili nervózne, hráči ukázali voči súperovi až príliš veľký rešpekt. Domáci skórovali z prvej strely na bránu a to nás spomalilo. V druhom polčase to už bolo lepšie. Mali sme tri-štyri šance, škoda, že sme strelili len jeden gól. Hráči sa presvedčili, že keď sa zbavia rešpektu a zatlačia na loptu, môžu hrať dobre aj proti takémuto kvalitnému súperovi."

Štatistika

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:1 (2:0)

Góly: 6. Priskin, 20. Soumah, 54. Čavrič - 76. Kušta.

ŽK: Morlacchi, Soumah - Žofčák, Sipľak, Qose, Danko, Serečin. Rozhodovali: Horváth - Benko, Kováč, 1 089 divákov

Slovan: Mucha - Sekulič, Saláta, Morlacchi, Kubík - Kóňa (62.Rigo), Savičevič - Priskin (67. Vittek), Soumah, Oršula - Čavrič (85.De Sa)

Zemplín: Macej - Qose, Kavka, Sipľak, Šimčák - Žofčák (46.Kušta), Grič (85. Dimitriadis), Leško, Danko, Sedlák - Regáli (63. Serečin)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce prehrali na Slovane