Michalovčania sa dočkali sa prvého triumfu v príprave

So zlínskym prvoligistom Zemplínčania utŕžili štvorgólovú porážku.
So zlínskym prvoligistom Zemplínčania utŕžili štvorgólovú porážku. (Autor: archív)
Róbert Andrejov|11. júl 2017 o 00:00

Zdolali Górnik Zabrze, predtým podľahli Zlínu.

MICHALOVCE. Do prvého majstrovského zápasu novej sezóny, ktorý michalovskí futbalisti odohrajú o týždeň v sobotu v Trnave, zostáva už len niekoľko dní a Zemplínčania majú pred sebou už len záverečnú fázu letnej prípravy.

Cez víkend sa vrátili zo šesťdňového herného sústredenia v českom Uherskom Brode, v rámci ktorého odohrali aj dve prípravné stretnutia so Zlínom a Górnikom Zabrze.

Ako ich zhodnotil kormidelník tímu Anton Šoltis?

Odovzdaný výkon

V stredu nastúpil MFK Zemplín v Luhačoviciach na súboj proti čerstvému víťazovi Česko-slovenského superpohára FC Fastav Zlín, ktorý bude účinkovať aj v skupinovej fáze Európskej ligy.

Prvýkrát si michalovský dres obliekli dve nové posily, poľský brankár Gerard Bieszczad a slovenský stopér Ladislav Šosták.

Hoci fortunaligista odštartoval dobre, keď skóroval z penalty, Zlín skóre piatimi gólmi otočil.

„Prvých tridsať minút z našej strany nebolo zlých, ujali sme sa vedenia po góle Igora Žofčáka z pokutového kopu, ktorý bol nariadený za faul, ale potom sme urobili jednoduché chyby, za ktoré nás súper potrestal a za stavu 3:1 pre Zlín sme odišli z ihriska. Zlínčania ukázali väčšiu kvalitu v strede poľa a boli efektívnejší, u nás nefungovalo veľa vecí. Chlapci sa mali viac pobiť o lepší výsledok, keď prehrávali o dva góly, začali pôsobiť odovzdaným dojmom. S takýmto prístupom neuspejeme so žiadnym súperom,“ povedal Šoltis.

Zlín – Michalovce 5:1 (3:1)

Góly: 31. Diop, 36. a 37. Štípek, 73. Džafič, 90+. Masař – 14. I. Žofčák (11 m).

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad – Sviarchynski, Kavka, Carrillo (60. Šosták), Šimčák – Grič – M. Koscelník, S. Danko (46. Turík), I. Žofčák (75. P. Kolesár), Božok (60. F. Serečin) – Bragin.

Zlepšili sa

Predposledná herná previerka žlto-modrých, ktorá sa uskutočnila v sobotu na poľskej pôde, už dopadla oveľa lepšie.

Východniari sa tešili z prvého triumfu, keď sa im podarilo zdolať nováčika Ekstraklasy Górnik Zabrze, pre ktorý bol súboj generálka na ligu.

O ich výhre rozhodol tesne pred koncom zápasu Jakub Grič.

„Odohrali sme kvalitný zápas, po vysokej prehre so Zlínom sme očakávali od chlapcov lepší výkon, čo sa aj potvrdilo. Naša organizácia hry bola dobrá, boli sme aj nebezpeční pred bránou súpera. Dali sme štyri góly, takže z pohľadu ofenzívy sme spokojní. Inkasovali sme aj viac gólov, keď sme urobili nejaké chybičky, za ktoré nás súper potrestal. To si rozoberieme, ale celkovo sme sa výkonom posunuli dopredu. Tešíme sa z prvého víťazstva v príprave a ideme ďalej,“ skonštatoval michalovský lodivod.

Zabrze – Michalovce 3:4 (1:1)

Góly: 27. a 55. Angulo, 83. L. Wolsztynski (11 m) – 22. Bragin, 57. Kavka, 71. Antonov, 89. Grič.

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad – Sviarchynski, Kavka (65. Antonov), Šosták, Šimčák – Carrillo (46. M. Bednár) – M. Koscelník, Grič, I. Žofčák (46. P. Kolesár), Božok – Bragin.

Gréci stále v riešení

Michalovčania už odrátavajú dni do prvého „majstráku“ a dovtedy odohrajú už iba jedno prípravné stretnutie.

To absolvujú v sobotu v Družstevnej pri Hornáde proti účastníkovi našej druhej ligy Lokomotíve Košice.

„Po zápase s Poliakmi dostali chlapci dva dni voľna, do tréningového procesu sme sa vrátili v utorok. Budeme sa už pripravovať na generálku s košickou Lokomotívou a po nej na úvodný ligový súboj, ktorý odohráme na trávniku trnavského Spartaka. Všetci sa už nevieme dočkať štartu novej sezóny, predsa len, hrať súťažné zápasy je niečo iné ako prípravné,“ hovoril Šoltis.

Káder MFK Zemplín stále nie je uzavretý, ešte je možný príchod nejakých hráčov.

Stopér Šosták z Bardejova by mal v týchto dňoch s vedením klubu podpísať zmluvu, naopak, stredopoliar Razack Junior Koné z Pobrežia Slonoviny pravdepodobne odíde.

„Čakali sme od neho väčšiu kvalitu. Uvidíme, či sa nám mužstvo ešte podarí doplniť. Klub je stále v jednaní s PAOK-om Solún, odkiaľ by mohli prísť nejaké posily. Rieši sa to, sám som zvedavý, ako to dopadne,“ dodal na záver Šoltis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania sa dočkali sa prvého triumfu v príprave