Michal Hipp: "Nevidím dôvod niečo meniť"

SITA|27. aug 2008 o 14:45

BRATISLAVA 27. augusta (SITA) - Asistent trénera slovenského corgoňligového futbalového klubu Artmedia Petržalka Michal Hipp bol na stredajšom predpoludňajšom tréningu úradujúceho majstra oficiálne predstavený ...

BRATISLAVA 27. augusta (SITA) - Asistent trénera slovenského corgoňligového futbalového klubu Artmedia Petržalka Michal Hipp bol na stredajšom predpoludňajšom tréningu úradujúceho majstra oficiálne predstavený hráčom ako nový hlavný kouč. Štyridsaťpäťročný rodák z Nitry na tomto poste nahradil svojho doterajšieho "nadriadeného" Vladimíra Weissa, ktorý po vyradení Petržalčanov z Ligy majstrov 2008/09 odišiel z funkcie a bude sa už venovať len slovenskej

"Pravdupovediac som aj čakal, že môže dôjsť k takejto situácii. Po vzájomnej komunikácii s Vladom (Weissom, pozn.) som sa rozhodol pokračovať naďalej v Artmedii. Zatiaľ nevidím dôvod nič meniť v hráčskom kádri a ani v realizačnom tíme. Ten bol početný už pred Vladovým odchodom. Počas asociačných termínov a zrazov národného tímu chcem viac využívať služby Richarda Schwartza, ktorý odvádza veľmi kvalitnú prácu v našom B-tíme," povedal v rozhovore pre agentúru SITA Michal Hipp, ktorý je zároveň aj asistentom Vladimíra Weissa pri slovenskom národnom výbere.

Bývalý československý aj slovenský reprezentant chce v Artmedii v práci, ktorú tam spolu s Weissom začali, pokračovať. "Nemám záujem robiť niečo nové, nevyskúšané. Myslím si, že po utorňajšom sympatickom a kvalitnom výkone v Lige majstrov proti Juventusu hráči sami seba presvedčili, že futbal nezabudli hrať. Ak budú pristupovať k svojim povinnostiam s plnou vážnosťou a koncentráciou, verím, že zdravý ´nákop´ v podobe duelu s Juventusom nám pomôže opäť sa dostať do starých koľají z minulej sezóny a z tohtoročných predkôl Ligy majstrov," skonštatoval sympatický tréner, ktorý chce ísť so svojimi zverencami čo najvyššie: "Neviem, prečo by sme mali zľavovať zo svojich cieľov. Sme majstrom Corgoň ligy aj úradujúcim víťazom domáceho pohára. V lige sa nám v poslednom období príliš nedarilo, čo bolo spôsobené aj viacerými zraneniami. Od 15. júla prežívame veľmi hektické obdobie, veď prakticky každý tretí deň sme mali súťažný zápas. Máme však dostatočne široký a kvalitný káder, aby sme sa dokázali vyrovnať aj s touto situáciou."

Výhodou angažovania Michala Hippa do pozície nového kouča petržalského mužstva je dokonalá znalosť hráčska kádra. "Oni poznajú mňa a ja zasa ich. Hráči presne vedia, že práve oni sú nosnými piliermi klubu a na ich výkonoch padá a stúpa celé mužstvo. Z môjho pohľadu to nie je až taká veľká zmena. Každý v klube vie, čo má robiť, všetko beží tak, ako má. Len ja budem mať teraz väčšiu zodvednosť a s tým sa budem musieť vyrovnať," uviedol bývalý hráč Šale, Hurbanova, Nitry, Slavie Praha, Košíc či Piešťan.

Na Artmediu čaká okrem zápasov Corgoň ligy aj účinkovanie v Pohári UEFA 2008/09, kam sa Petržalka "premiestnila" po vyradení z Ligy majstrov. "Uvidíme, koho nám piatkový žreb prisúdi. Ťažko si vyberať, musíme vziať takého súpera, akého nám vyžrebujú. Teraz sa však sústredíme s plnou vážnosťou na ligový duel v Ružomberku," dodal Michal Hipp.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Michal Hipp: "Nevidím dôvod niečo meniť"