MFK Zemplín prišiel o jednu z opôr, Rota prestúpil do Holandska

Llazaros Rota (vľavo) urobil ďalší veľký krok vo svojej kariére. Prestúpil do holandskej Fortuny Sittard.
Llazaros Rota (vľavo) urobil ďalší veľký krok vo svojej kariére. Prestúpil do holandskej Fortuny Sittard. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|31. jan 2020 o 13:23

Albánsky obranca zamieril do tímu z tamojšej najvyššej súťaže.

MICHALOVCE. Turecké teplo je minulosťou, znovu si musia zvykať na slovenskú zimu.

Desaťdňové sústredenie prvoligových futbalistov Michaloviec sa skončilo.

Od postupu do najvyššej súťaže v roku 2015 si prípravu na jarnú časť spestrili herným sústredením pri mori iba druhýkrát.

Počas premiérovej sezóny vo Fortuna lige boli za éry trénera Stanislava Grigu v španielskom Alicante, teraz pod vedením lodivoda Jozefa Majoroša v tureckom Beleku.

Na spiatočnej ceste bola michalovská výprava ochudobnená o jedného člena.

Ešte v priebehu sústredenia odišiel Llazaros Rota, ktorý v piatok predpoludním spečatil svoj prestup do klubu Fortuna Sittard.

Na obzore náhrada, riešia aj stopéra

Keďže odchod albánskeho pravého obrancu sa riešil už niekoľko týždňov, za mužstvo od Laborca už v posledných štyroch prípravných dueloch ani nenastúpil, aby sa nezranil.

Dvadsaťdvaročný Rota, ktorý sa po príchode z Trebišova v priebehu poldruha roka vypracoval na veľkú oporu žlto-modrých, podpísal po úspešne zvládnutých lekárskych testoch s aktuálne štrnástym tímom Eredivisie, najvyššej holandskej súťaže, kontrakt do leta 2023.

Jozef Majoroš teda prišiel o jedného z ťahúňov mužstva, ktorý bol nielen pilierom defenzívy, ale zároveň výrazne podporoval aj ofenzívu.

Predstavoval skrátka moderný typ obrancu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»MFK Zemplín prišiel o jednu z opôr, Rota prestúpil do Holandska