Barcelona 0:6. Je to potopený vrak, ktorý sa nedá obnoviť, hlásia v Španielsku

Tréner Barcelony Koeman.
Tréner Barcelony Koeman. (Autor: SITA)
Pavol Spál|30. sep 2021 o 01:23

Iba jeden tím je na tom horšie ako Barcelona.

BRATISLAVA. „Toto je vrak. Ďalšia nočná mora v Lisabone,“ napísal denník marca.es.

„Je to neznesiteľná nočná mora,“ tvrdil Lluís Mascaró. Redaktor z katalánskeho denníka Sport bol k futbalovej Barcelone neľútostný. 

„Neznesiteľná agónia. Barcelona je tím bez smeru, smutný, slabý, bez útoku a bez obrany. Potopený, neschopný súťažiť. Na nepoznanie. A čo je horšie, nedá sa obnoviť,“ dodal Mascaró.

Barcelona nezvládla ani druhý zápas skupinovej fázy Ligy majstrov, na pôde Benficy Lisabon prehrala 0:3. 

„Benfica zničila iskričku nádeje na uzdravenie. Vzhľad tohto tímu je hrozný. Tréner Koeman a Barca sú vo vážnom chaose,“ doplnil novinár Santi Gimenez z denníka AS.

Už neparí medzi najlepších pätnásť

Katalánsky gigant prežíva najhorší štart do Ligy majstrov v dejinách klubu. Dva zápasy, dve prehry a skóre 0:6. Ani raz netrafil priestor brány. Barcelona je vo svojej skupine posledná.

Z 32 klubov najprestížnejšej klubovej súťaže je na tom horšie iba švédske Malmö FF, ktoré takisto nebodovalo a má skóre 0:7. 

Barcelone vážne hrozí, že nepostúpi zo základnej skupiny a prepadne sa do Európskej ligy. To sa jej ešte nikdy nestalo.

Prípadné vypadnutie by malo pre Barcelonu ďalšie ekonomické následky. Prišla by o desiatky miliónov eur. 

Už nepatrí medzi päť najlepších tímov sveta, ani medzi desiatku. A zrejme sa nezmestí ani medzi elitnú pätnástku. A možno ani medzi dvadsiatku.  

„Sú tam futbalisti, ktorí si už nezaslúžia nosiť dres Barcelony. Nemôžu byť ani náhradníkmi,“ myslí si Mascaró. 

Liga majstrov

E-skupina:

Benfica Lisabon - FC Barcelona 3:0 (1:0)

Góly: 3. a 79. Nunez (druhý z 11 m), 69. Silva, ČK: 87. Garcia (Barcelona)

Bayern Mníchov - FK Dynamo Kyjev 5:0 (2:0)

Góly: 12. a 27. Lewandowski (prvý z 11 m), 68. Gnabry, 74. Sane, 87. Choupo-Moting

Mascaró by Koemana ihneď vyhodil

Tréner Ronalda Koeman sa v poslednom čase usmieva, ale nie z radosti. Ironicky. Rezignovane. „Nemôže už pokračovať ani minútu, aj keď nie je jediným vinníkom,“ analyzoval Mascaró. 

„Jediným riešením je definitívne akceptovať, že toto bude obdobie prechodu, a bez hanby staviť na revolúciu,“ dodal novinár zo sport.es.

Podľa barcelonských hráčov odvolanie trénera však nie riešenie. Za Koemana sa postavila mierna väčšina fanúšikov hlasujúcich v denníku AS.

„Sme v kritickej situácii. Najľahšie je vyhodiť trénera, ale všetci máme zodpovednosť,“ opisoval kapitán Sergio Busquets. 

Barcelona vo svojom stanovisku vyhlásila, že nebude robiť unáhlené rozhodnutia. Je však už iba otázkou času, kedy holandský tréner vo funkcii skončí. 

(Autor: SofaScore)

Lineker spomína beznádej

Jeho vzťah so súčasným prezidentom Barcelony je čoraz chladnejší. 

„Cítim podporu svojich hráčov, ale neviem či to platí aj o vedení klubu,“ povedal Koeman. Posledný zápas proti Benfice nevidel až tak tragicky.

„Mali sme štyri čisté príležitosti. Väčšinu zápasu sme boli lepší, rozhodla efektivita.“

Barcelona má v zostave veľa talentovaných hráčov, ale nemajú skúsenosti. Katalánsky gigant uvoľnil z finančných dôvodov takmer všetky veľké hviezdy, a hlavne prišiel o Lionela Messiho. 

„Barcelona bez Messiho je, ak ste ju sledovali v posledných rokoch, presne taká, akú by ste si ju predstavovali bez Messiho,“ napísal na twitteri Gary Lineker. 

„Ohhh. Barcelona. Beznádej a ťažké časy,“ dodal niekdajší hráč Barcelony.

Platy v katalánskom veľkoklube medziročne klesli o takmer tristo miliónov eur až na súčasných 97 miliónov eur. Najväčší rival z Realu Madrid minie v tejto sezóne na mzdy až sedemkrát viac.

Peklo nemá východ

Barcelona klesla v platovom rebríčku španielskej ligy až na siedme miesto. Nemala na výber. Donútila ju katastrofálna finančná situácia a obrovské dlhy. 

Barcelona už dlhší čas pôsobí v Lige majstrov ako nezrelý tím, čo nie je až také prekvapenie. Je v prestavbe, Koeman dáva priestor mladým hráčom.

Zápas proti Benfice iba potvrdil, že Barcelona nezvláda súboje s európskou elitou. Navyše, portugalský majster nepatrí medzi absolútne najvyššiu triedu. 

Barcelona v poslednom období zažíva v Lige majstrov jednu ranu za druhou. 

 „Zdá sa, že peklo, v ktorom sa Barca usadila, nemá žiadne východové dvere,“ doplnil novinár Ivan San Antoni. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Barcelona 0:6. Je to potopený vrak, ktorý sa nedá obnoviť, hlásia v Španielsku