Škrtel sotil rozhodcu a všetkých prekvapilo, čo nasledovalo. Čo hovoria pravidlá?

Martin Škrtel.
Martin Škrtel. (Autor: FK Hajskala Ráztočno - Instagram)
Michal Šášky|14. nov 2022 o 15:20

Vo vzduchu visela červená karta, hrozilo ukončenie zápasu.

RÁZTOČNO, BRATISLAVA. Je fenomén, láka masy, ľudia sa chodia pozerať hlavne naňho. Len vďaka nemu sú návštevy na zápasoch tímu poslednej ligy často na úrovni najvyšších súťaží.

Martin Škrtel dnes hráva ôsmu ligu za rodné Ráztočno. Hoci kariéru musel predčasne ukončiť pre zdravotné problémy, zvládol odohrať značnú časť jesennej časti oblastnej súťaže.

Bývalý kapitán reprezentácie sa baví futbalom už len medzi amatérmi na dedine.

Nezvládol emócie

Odohral stovky minút, strelil sedem gólov. Futbal však neprináša vždy len radosť, ale niekedy aj bolesť a vyhrotené emócie.

Škrtel ich neudržal na uzde v poslednom kole jesennej časti. Ráztočno hostilo Kľačno a všetko sa vyvíjalo v prospech domácich.

Viedli rozdielom triedy, kontrolovali zápas. Bojovní hostia sa snažili súperom znepríjemniť život. Hralo sa tvrdo a mužstvá si nič nedarovali. Nemálo schytal aj Škrtel.

V desiatej minúte druhého polčasu išlo Ráztočno zahrať priamy kop.

VIDEO: Martin Škrtel sotil rozhodcu

Zatiaľ, čo rozhodca pri manažovaní realizácie voľného kopu hovoril smerom k hráčom okolo seba, Škrtel doňho zozadu do chrbta sotil rukami a začal si pripravovať loptu.

Arbiter Michal Híreš zostal zaskočený, ale bez váhania ukázal Škrtelovi kartu. Rozhodol sa pre žltú.

Na sociálnych sieťach sa rozdelili ľudia na dva tábory: jedna časť uznala, že Škrtel urobil chybu a dostal adekvátny trest. Druhá tvrdí, že rozhodca pochybil a mal vytiahnuť červenú kartu, ak nie rovno ukončiť zápas.

Čo hovoria pravidlá?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Škrtel sotil rozhodcu a všetkých prekvapilo, čo nasledovalo. Čo hovoria pravidlá?