Martin Gumáň už hrá v Nemecku

Martin Gumáň ešte v drese Geológa Rožňava.
Martin Gumáň ešte v drese Geológa Rožňava. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|20. okt 2016 o 00:00

Rožňavský Geológ sa už nebude môcť spoliehať na jeho výkony.

ROŽŇAVA/EFFELTRICH. Jednotka rožňavského Geológa z minulých sezón Martin Gumáň bude v novej sezóne hrať v nemeckom DJK Effeltrich.

V novej stolnotenisovej sezóne sa tak rožňavský Geológ už nebude môcť spoliehať na výkony Martina Gumáňa.

Aktuálne 17. hráč slovenského rebríčka hrá v nemeckej III. lige v tíme DJK Effeltrich. Má za sebou už aj prvý zápas.

„Vyhrali sme v ňom. Ďalší hráme koncom októbra. Som rád, že sa aj mne podarilo vyhrať všetky zápasy a že mi vyšiel vstup do sezóny. Dúfam, že budem aj ďalej takto pokračovať,“ začal stolný tenista Martin Gumáň.

Zložitá situácia

V drese rožňavského Geológa hral rád, no pôsobenie klubu v slovenskej extralige bolo veľmi komplikované. Zrejme aj to prispelo k rozhodnutiu zmeniť klub.

„Už v minulej sezóne bola situácia komplikovaná, zložitá a ťažká. Nevedeli sme do poslednej chvíle, či sa vôbec do extraligy prihlásime, či ju vôbec budeme hrať a v akej zostave. Či ju vôbec dokončíme. Už pred začiatkom tejto sezóny, ešte cez leto bolo jasné, že sa situácia nezlepšila, ale ešte zhoršila. Tak som sa radšej rozhodol, aj keď veľmi nerád, lebo som v Geológu strávil krásne tri roky a cítil som sa tu dobre, odísť hrať do zahraničia. Je to veľmi smutné, že sme jediný klub, ktorý hrá v Rožňave extraligu a reprezentujeme tým aj mesto, ktoré sa nám stále otočilo chrbtom a sponzorov je čoraz menej a menej. Bez finančnej podpory mesta a sponzorov sa žiaden šport na najvyššej úrovni hrať nedá,“ povedal Gumáň.

„Veľké poďakovanie patrí pánom Gallovi, Ružíkovi, Krajcovi a ďalším, bez ktorých by už dávno stolný tenis v Rožňave nebol a ktorí sa o nás príkladne starali počas tých rokov a napriek všetkým problémom a starostiam nám vytvárali výborné podmienky v rámci svojich možností a atmosféru v klube. Chcem sa ešte poďakovať všetkým divákom, ktorí chodili na zápasy a spoluhráčom Gregorovi Gallovi a Ľubovi Leitnerovi, ktorí napriek pracovnej vyťaženosti chodili na tréningy a odovzdali v zápasoch maximum.“

Viacero ponúk

Hľadanie nového pôsobiska prinieslo viacero ponúk z rôznych líg.

„Nevedel som, do ktorého klubu prestúpim, ale chcel som ísť do Nemecka a hlavne čo najbližšie k Bratislave, aby som nemusel toľko cestovať. Som rád, že sa mi to splnilo,“ uzavrel hráč DJK Effeltrich.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Martin Gumáň už hrá v Nemecku