Majsterkou sveta v kickboxe je Prešovčanka Viktória Kažíková

Najlepšia na svete. Viktória Kažíková.
Najlepšia na svete. Viktória Kažíková. (Autor: archív Viktória Kažíkovej)
Lea Heilová|18. nov 2016 o 00:00

Na konto si pripísala už druhé zlato.

PREŠOV. Na oko krehké žieňa, v skutočnosti silná žena. Taká je Viktória Kažíková (17), najlepšia kickboxerka sveta. Majsterkou sa stala už po druhýkrát.

Po prvý raz to bolo ešte pred dvoma rokmi. Viktória sa stala majsterkou sveta ako kadetka. Tento rok titul obhájila už v kategórii juniorka.

„Mala som dosť namáhavú prípravu. Mojou úlohou bolo schudnúť desať kíl za dva mesiace. Potrebovala som si upraviť jedálniček. Tréningy boli namáhavé, ale zvládla som ich,“ zhodnotila po čase Viktória.

Viktória mimo žinienky.
Viktória mimo žinienky. (Autor: archív VK)

Jej denný režim pozostával z tréningu, regenerácie a ďalšieho tréningu. Momentálne trénuje už len trikrát do týždňa. Keď sa však pripravuje na súťaž, tak musí trénovať až šesťkrát týždenne.

Aj keď sa Viktória venuje kickboxu už deväť rokov a pravidelne tvrdo trénuje, vo svoje víťazstvo neverila.

„Išla som si to užiť. Nerozmýšľala som nad tým, žeby som mohla vyhrať. No, ale keď prišlo víťazstvo, bola som v rozpakoch, plakala som. Neverila som tomu, že som to znova dokázala, a že to všetko stálo zato,“ priznala sa Viktória.

Zlato z írskeho Dublinu aj napriek tomu nijak špeciálne neoslavovala. Len v kruhu najbližších a trénera Jozefa Kolozsyho, ktorý ju na zápas poctivo pripravoval.

Ako sama hovorí, nemá osobu, ktorá by ju v športe motivovala, no najviac si cení, že jej pomáha rodina. V budúcnosti by chcela získať ešte nejaké cenné kovy v seniorskej kategórii a dostať sa na svetové hry a olympiádu. To je jej najväčším snom.

V Dubline. Na stupni víťazov.
V Dubline. Na stupni víťazov. (Autor: archív Viktórie Kažíkovej)

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY č. 45/2016, v predaji od 15. 11. do 21. 11.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Majsterkou sveta v kickboxe je Prešovčanka Viktória Kažíková