25.07.2024 09:00
Deň -1
Paríž 2024
Live

Baránková robila všetko možné aj nemožné. Bolo to také malé trápenie, priznala

Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková
Fotogaléria (18)
Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková (Autor: TASR)
SITA|25. júl 2024 o 13:37

Dvadsaťdvaročnú Bratislavčanku čaká prvé kolo vyraďovacej časti až v stredu.

PARÍŽ. Do diania na OH 2024 v Paríži už vstúpila aj prvá slovenská reprezentantka. Denisa Baránková má za sebou kvalifikáciu v lukostreleckej súťaži jednotlivkýň. A spokojná s ňou vôbec nebola.

"Dnes to bolo také malé trápenie. Výsledok nezodpovedá tomu, čo mám natrénované. Asi v každom športe je to tak, že vždy sa niekomu darí a niekomu nie. Ja som dnes patrila do tej skupiny, ktorej sa nedarilo. Pevne verím, že sa mi to podarí zlepšiť na vyraďovacie zápasy," zhodnotila 22-ročná Bratislavčanka po 48. mieste za 636 bodov.

Rovnaký pohľad na vec mal aj jej tréner Vladimír Hurban mladší. "Podľa výsledku byť spokojný nemôžem, ale som spokojný s jej výkonom. Myslím si, že zo seba vydala všetko, aby to fungovalo, ale stále nám to dnes nejako unikalo.

Dnes jej dochádzali sily nad rámec normálu. Dnes bolo niečo 'v neporiadku'. Normálne má Denisa lepšie druhého polovice a dnes to bolo naopak. Nie som si naozaj istý, čo presne sa stalo," poznamenal v rozhovore pre agentúru SITA.

Fotogaléria: Denisa Baránková v kvalifikácii lukostreľby (OH 2024 v Paríži)

Lukostrelkyňa, ktorá sa pod piatimi kruhmi predstavila už v Tokiu v lete 2021, nehľadala výhovorky.

"Bolo tam trochu viac stresu a tlaku na seba. Nebola som schopná dostať sa do výstrelu. Robila som všetko možné aj nemožné, čo sa dalo. Čo sa týka podmienok, tak strelnica je spravená veľmi dobre. Dnes si na nič nemôžem sťažovať na nič, čo sa týka podmienok," pokračovala Baránková.

Slovenka pozná už aj meno súperky a čas, kedy absolvuje prvé vyraďovacie kolo. Čaká na ňu duel proti mladej domácej reprezentantke Amélie Cordeauovej.

Stále iba 18-ročná Francúzska v kvalifikácii pre nasadzovanie nazbierala 661 bodov, teda o 25 viac ako slovenská lukostrelkyňa.

"Poznáme sa všetci medzi sebou, takže súperku poznám. Ešte sme však nemali priestor strieľať proti sebe. Uvidíme, ako to dovtedy vyladíme. Za mňa to nie je niečo, čo by sa nedalo zvládnuť. Každý zápas je iný a každý bude náročný. Je to už úplne iná súťaž," myslí si Baránková.

Jej tréner na margo duelu, ktorý je na plánovaný na stredu 31. augusta o 18.11 h, poznamenal: "Určite je to dobrá strelkyňa, keďže je súčasťou domáceho tímu. Je lepšie dostať mladú Francúzsku ako staršiu.

V Tokiu postúpila Denisa z 12. miesta a vypadla v 1. kole, takže dúfam, že spravíme niečo podobné, čo sa nám stalo pred troma rokmi. Verím, že predvedieme viac ako v Tokiu."

Lukostrelci v Paríži bojujú v krásnej lokalite - na ploche pred slávnou Invalidovňou. "Je tu nádherné prostredie, všade ste obklopení palácmi a za nami je Eiffelovka. Čo viac si môže človek priať," dodala Baránková.

Kvalifkáciu vyhrala Kórejčanka Sihyeon Lim s celkovým počtom 694 bodov, čím sa stala novou držiteľkou svetového rekordu. O dva body prekonala výkon 692 bodov krajanky Chaeyoung Kang z roku 2019.

Vyraďovacia časť individuálnej súťaže je na programe od utorka 30. júla. Ešte predtým sa v nedeľu a pondelok budú konať tímové súťaže.

Fotka zo zápasu Španielsko - Brazília.
dnes 16:20
Španielky vstúpili do turnaja prehrou, víťazstvo nedosiahli ani africké šampiónkyHádzanársky turnaj žien na OH v Paríži odštartoval zápasmi v skupine.
dnes 16:20
Denisa Baránková počas kvalifikácie na OH 2024
dnes 12:03
Baránkovej sa v kvalifikácii lukostreľby veľmi nedarilo. Prizerala sa svetovému rekorduSlovenka sa umiestnila v piatej desiatke.
dnes 12:03
Polícia kontroluje povolenie na vstup pred katedrálou  Notre Dame.
Miloslav Šebeladnes 13:301
Courage, vraví policajt ľuďom. Ploty a kontroly spôsobujú problémy, kaviarne sú prázdneZačiatok olympiády sprevádzajú prísne opatrenia.
Miloslav Šebeladnes 13:301
Medailové nádeje Slovenska na olympijských hrách v Paríži 2024. analýzaMalá výprava, solídny potenciál. Slováci môžu získať viac medailí ako na minulých hráchNajväčšie medailové nádeje Slovenska na OH v Paríži 2024.
OH 2024 budú strážiť policajti aj tajní agenti.
Boris Vanyadnes 07:009
Paríž sľubuje hry, aké ešte neboli. Olympiádu pre masy budú strážiť policajti aj tajní agentiSlovensko vyslalo do Paríža najmenšiu výpravu v ére samostatnosti.
Boris Vanyadnes 07:009
Momentka zo zápasu Fidži - USA na OH 2024
dnes 07:28
Obhajcovia zlata začali v Paríži výborne. Ragbisti Fidži zdolali Uruguaj aj USAZápasy o medialy budú na programe v sobotu.
dnes 07:28
Momentka zo zápasu Argentína - Maroko na OH 2024.
dnes 10:012
Bol to cirkus. Futbalu v Paríži chýba olympijský duch aj vysoká organizáciaArgentínsky tréner Javier Mascherano po úvodnom zápase s Marokom nešetril kritikou.
dnes 10:012
Denisa Baránková.online
dnes 06:303
OH 2024: Denisa Baránková sa umiestnila v kvalifikácii lukostreľby v piatej desiatkeSledovali ste s nami online prenos z lukostreľby žien na OH 2024 v Paríži. V akcii bola slovenská reprezentantka Denisa Baránková.
dnes 06:303
Anna Karolína Schmiedlová.
dnes 10:32
Parížsku antuku pozná veľmi dobre. Schmiedlová si chce na olympiáde zahrať viac než razV minulosti sa košická rodáčka už jedenásťkrát predstavila na Roland Garros, na miestnej antuke sa cíti dobre.
dnes 10:32
Zľava Marius Fízeľ (džudo), Zuzana Rehák Štefečeková (športová streľba), Viktória Forsterová, Hana Burzalová a Dominik Černý (atletika) pred odchodom na OH 2024.
dnes 12:43
Rehák Štefečeková obhajobu zlata nechce riešiť. Forster si žije svoj detský senSpolu s dvojicou Sloveniek sa vypravili do Paríža aj atléti Dominik Černý a Hana Burzalová i džudista Marius Fízeľ.
dnes 12:43
Novak Djokovič a Rafael Nadal.
dnes 13:08
Črtá sa súboj velikánov. Djokovič a Nadal sa v Paríži môžu stretnúť už v úvode turnajaAk obaja vstúpia na OH víťazne, čaká ich vzájomný súboj v druhom kole.
dnes 13:08
Wang Jang
dnes 14:31
Mám veľkú smolu, hovorí. Wang nastúpi v prvom kole proti svetovej jednotkeSlovenský reprezentant v stolnom tenise si v Paríži už vyskúšal hlavnú halu.
dnes 14:31
Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Baránková robila všetko možné aj nemožné. Bolo to také malé trápenie, priznala