Lokomotíva sa spoliehala na pomoc košických hokejistov

Tri góly kanoniera. Róbert Jano (druhý sprava) sa presadil.
Tri góly kanoniera. Róbert Jano (druhý sprava) sa presadil. (Autor: FB FC Lokomotíva)
Daniel Dedina|28. mar 2017 o 00:00

Haniska padla už v prvom polčase.

KOŠICE. Najjednoznačnejší priebeh mal v záverečnom kole základnej časti II. ligy Východ súboj Lokomotívy s Haniskou. Domáci v ňom zvíťazili pohodlne 6:1.

O všetkom bolo rozhodnuté do prestávky. Domáci viedli v 35. min už 4:0, druhý až štvrtý gól dali v rozpätí šiestich minút.

Polčasový stav milosrdný pre hostí

Futbalisti Lokomotívy ukázali úplne inú tvár než týždeň predtým v Poprade, kde prehrali 1:4.

„Nebrali sme to vyslovene ako rehabilitáciu. Uspieť sme chceli najmä kvôli fanúšikom. Tí za nami predtým cestovali aj do Popradu a tak ako oni, i my sme si boli veľmi dobre vedomí toho, že sme nepodali dobrý výkon,“ rozhovoril sa tréner košického celku Albert Rusnák.

„V derby proti Haniske sme chceli potvrdiť, že kvalita je jednoznačne na našej strane. Chlapci pristúpili k zápasu zodpovedne, odohrali ho v maximálnom nasadení. Opäť padlo veľa gólov, predviedli sme útočný futbal. Myslím si, že ľudia, ktorí v chladnom počasí prišli na štadión, nemuseli banovať,“ pokračoval Rusnák.

S tenisovým výsledkom boli v domácom tábore pochopiteľne spokojní. Tréner Rusnák pochválil aj herný prejav svojho mužstva.

„Prvá štyridsaťpäťminútovka bola z môjho pohľadu veľmi dobrá. Hanisku sme dusili na jej polovici, šancí sme mali neúrekom, výsledok 4:0 bol pre súpera ešte celkom milosrdný. Pomohla nám osvedčená zbraň v takýchto zápasoch, rýchlo strelený úvodný gól. Cez polčas sme si povedali, že budeme pokračovať v rovnakom trende. Chybičkou krásy bola penalta súpera, mali sme tam trocha hluchých pätnásť minút. Po hodine hry sme znova zapli a pridali ďalšie dva góly. Takže spokojnosť.“

V Nitre podľa termínov hokeja

Lokomotíva odštartuje nadstavbovú časť v Nitre. Malo by sa tak stať v sobotu 1. apríla.

Zaujímavo vyznieva informácia, že termín zápasu je závislý od hokeja, keďže existuje dohoda medzi futbalovým a hokejovým zväzom, aby stretnutia nekolidovali a aby si tým oba športy navzájom nebrali fanúšikov.

„Podľa informácií, ktoré zatiaľ máme, ak v pondelok večer vyhrá Martin s Košicami (stalo sa - pozn. red), cez víkend by mohli hokejisti Nitry začínať semifinálovú sériu doma (podľa vopred stanoveného harmonogramu má Nitra začínať semifinále až v pondelok, ale šéf Pro-Hokeja Richard Lintner avizoval možné posuny termínov na skoršie dátumy, ak sa všetky série v rovnakom kole play-off skončia skôr než v siedmom zápase, pozn. red.). Ak by sa tak naozaj stalo, hrali by sme už v piatok,“ vravel nám v pondelok popoludní Rusnák.

Bez ohľadu na to, v ktorý deň sa zápas pod Zoborom uskutoční, hrať by sa malo večer o 19.00 hod pod umelým osvetlením.

Vyprodukovali fatálne chyby

Prehra nikdy neteší, ale ani v tábore Hanisky nepochybovali o tom, že víťazstvo bolo v nedeľu v správnych rukách.

„Nikto nečakal, že budeme dlho držať loptu či tvoriť hru. Vyprodukovali sme fatálne chyby v zadných radoch, výsledkom čoho boli štyri inkasované góly za 35 minút hry. Ani náš brankár nemôže mať úplne čisté svedomie. Pozitívom je to, že sme chceli hrať futbal. Nepostavili sme sa na šestnástku a neodkopávali sme lopty. Prehru preto akceptujem. Viac mi vadí to, že hráči, ktorí majú nejaké futbalové ambície, nemôžu pristupovať k zápasom takýmto spôsobom. Mali by si uvedomiť, že nehrajú len za Hanisku, ale v prvom rade za seba. Sami si musia ujasniť akou cestou chcú ísť,“ hovoril nespokojne prezident FK Haniska Daniel Mikloš.

ZMENA TRÉNERA

Za Galka už majú náhradu

Napriek tomu, že na jar odohrali druholigisti na východe ešte len dva súťažné zápasy, Hanisku už nevedie z pozície trénera Jaroslav Galko.

K mužstvu pritom prišiel len v úvode tohto roka. Pokračovať mal podľa našich informácií znova v Sabinove, ale momentálne ho zamestnávajú úplne iné problémy.

Počas práce v záhrade totiž utrpel úraz pri páde z rebríka. „Pokiaľ viem, má pomliaždený hrudník i narazené rebrá a ťažko povedať, kedy presne sa bude môcť znova zapojiť do futbalového kolotoča. S veľkou pravdepodobnosťou budeme mať nového trénera,“ prezradil prezident FK Haniska Daniel Mikloš.

Tá pravdepodobnosť sa zrejme rovná istote, pretože vzápätí vyrukoval s konkrétnym menom. Respektíve dvojicou mien. „

Trénerskú taktovku prevezmú Peter Šmelko s Martinom Urbanom. Šmelko patrí k mladým ambicióznym trénerom, tak uvidíme, čo nám tento krok prinesie.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva sa spoliehala na pomoc košických hokejistov