Lokomotíva nedopriala Pečovskému víťazný návrat

Viktor Pečovský (vpravo) a domáci kanonier Róbert Jano v akcii.
Viktor Pečovský (vpravo) a domáci kanonier Róbert Jano v akcii. (Autor: Daniel Dedina)
Daniel Dedina|8. apr 2017 o 14:27

Košický tím zaznamenal proti Žiline v druholigovej nadstavbe plný zásah.

KOŠICE. Košický tím zaznamenal úvodný plný zásah v druholigovej nadstavbe o postup.

Žilinskú rezervu zdolal 2:1.

Momentom zápasu bol návrat reprezentanta Pečovského do súťažného kolotoča.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie hostia, domáci hru v poli postupne vyrovnali. Charakter zápasu zmenila 22. min, v ktorej Chmelo poslal Lokomotívu do vedenia.

V 55. min utešený Karašov priamy kop vytlačil brankár Žiliny Leško len na žrď a Jano zblízka pohotovo dorazil na 2:0.

Hostia onedlho znížili, hlavičkou zblízka sa presadil Letič, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

S Korijkovom si to dobre odkomunikovali

„Žilina má behavé mužstvo, vedeli sme že to nebude jednoduchý zápas. Chceli sme si počkať na chyby súpera a tie potom využiť. Po inkasovanom góle sme sa dostali na chvíľu pod tlak, ale našťastie sme to ustáli,“ hovoril po stretnutí „podhroťák“ Lokomotívy Rastislav Chmelo.

Práve jeho presný zásah v polovici prvého dejstva udal tón zápasu.

Celá situácia sa zomlela dosť rýchlo.

„Mal som pokrývať Pečovského, ale súperovi hráči si svoje pozície vymenili. Dobre sme si tú situáciu odkomunikovali s Ľubom Korijkovom, zakričal mi aby som šiel vyššie. Mladý Žilinčan asi nepočítal, že doňho vletím. Zobral som mu loptu a postupoval sám na brankára,“ opísal jednu z kľúčových situácii Chmelo, hráč ktorý kvôli svojim 193 cm je jednoducho neprehliadnuteľný.

Viktor Pečovský v drese žilinského béčka proti Lokomotíve Košice.: fotogaléria

8.4.2017

Chceli využiť futbalovosť súpera

Zápas naplnil predzápasové predpoklady o aktívnej hre oboch tímov, diváci videli v rozbiehajúcej sa nadstavbe nadpriemerné druholigové predstavenie, so šancami na oboch stranách.

A keďže Lokomotíva bodovala naplno, jej kormidelníkovi Albertovi Rusnákovi sa zápas hodnotil dobre.

„Mali sme nervózny vstup do zápasu, súper naopak začal veľmi aktívne. Vedeli sme o kvalitách Žiliny, jej hráči sa každú situáciu snažia riešiť futbalovo a z toho sme chceli ťažiť. Takto sa zrodil aj náš prvý gól. Úvod druhého polčasu sme začali tak ako sme si predstavovali, Robo Jano výborne zareagoval na odrazenú loptu zo štandardky a zvýšil na 2:0. Súper potom znížil, mal aj ďalšie šance, tie sme mali i my. Bol to výborný zápas, hralo sa hore-dole, padli tri góly, na ihrisku sa stále niečo dialo. Takto si predstavujem futbalovú súťaž na Slovensku, ktorá by mala lákať ľudí do hľadiska. S výsledkom som maximálne spokojný, v hre som videl niekoľko chýb, na ktorých odstránení budeme ďalej pracovať.“

Pečovský čakal horšie

Najzaujímavejší moment celého stretnutia bol evidentný už pri predzápasovom pohľade na súpisky oboch mužstiev.

V základnej zostave žilinského béčka vybehol na trávnik aj 35-násobný slovenský reprezentant Viktor Pečovský (v národnom tíme strelil jediný, ale o to pamätnejší gól, ktorým rozhodol o víťazstve Slovenska v Bosne a Hercegovine, pozn. red.).

V Družstevnej pri Hornáde absolvoval prvý súťažný zápas po zlomenine nohy a vyše polročnej vynútenej prestávke.

Po stretnutí potvrdil povesť pohodového a skromného chlapíka.

„Domáci ukázali svoju kvalitu. S tým sme rátali, majú šikovných futbalistov. Inkasovali sme góly po zbytočných chybách a potom už bolo ťažké niečo urobiť s výsledkom. Po znížení sme si vytvorili prevahu, ale Lokomotíva to už uhrala,“ vravel nám Pečovský.

Na hracej ploche pobudol na svojom typickom poste defenzívneho záložníka 59 minút.

„Stále je čo zlepšovať. V podvedomí som však čakal, že to bude ešte o niečo horšie, predsa len bol to prvý zápas po dlhšej prestávke. Cítil som sa na ihrisku celkom dobre a to je v tejto chvíli pre mňa najdôležitejšie,“ okomentoval vlastný výkon.

Vie už Pečovský odhadnúť, kedy by sa mohol v zápasovom dianí predstaviť v drese fortunaligového áčka?

„Toto momentálne vôbec neriešim. Naskočiť hneď do ligového zápasu by bolo oveľa ťažšie, preto som veľmi rád, že môžem zatiaľ hrávať za naše béčko a trocha sa v ňom rozohrať,“ dodal 33-ročný rodák z Brezna.

Hoci Viktor Pečovský nie je žiaden ofenzívny virtuóz, hneď jeho prvý duel po návrate na trávniky sa na tlačovej konferencii stretol s pozitívnymi ohlasmi.

„Dlho pauzoval, ale s jeho výkonom sme spokojní. Bolo vidieť jeho skúsenosti a prehľad v hre. Dohoda medzi nami znela, že v prvom zápase odohrá len hodinu a tak sa aj stalo,“ vravel asistent trénera Žiliny B Vladimír Veselý.

„Jeho pozičná hra je ozaj výborná, o tom ani netreba diskutovať,“ zložil kompliment súperovmu hráčovi aj domáci tréner Rusnák.

Štatistika

Lok. Košice – Žilina B 2:1 (1:0)

Góly: 22. Chmelo, 55. Jano – 64. Letič. ŽK: Chmelo – Tortolero Toro.

Pred 250 divákmi rozhodoval Libiak.

LOKOMOTÍVA: Bréda – Cmarko, Horváth, Pavúk, Dický – Harvila, Korijkov – Zajac (90. Kolek), Chmelo, Karaš (89. Cicman) – Jano (80. Gáll).

ŽILINA B: Leško – Majdan, Václavik, Ďuratný, Mazáň – Tortolero Toro, Pečovský (59. Kopas) – Vallo, Michlík (59. Majštiník), Letič – Mbah (77. Martinček).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva nedopriala Pečovskému víťazný návrat