24.07.2024 15:00
Deň -2
Paríž 2024

Olympiáda Paríž 2024: Program štartuje dva dni pred ceremoniálom (minúta po minúte)

Olympijské kruhy.
Olympijské kruhy. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|24. júl 2024 o 07:00

Olympijské hry minúta po minúte (live). Sledujte online letnú olympiádu z dňa -2 (24.7.2024) v Paríži 2024.

PARÍŽ. Olympijské hry v Paríži štartujú ešte pred otváracím ceremoniálom. Už dnes pod piatimi kruhmi predstavia futbalisti a hráči sedmičkového rugby.

Program je zatiaľ bez slovenských športovcov a štartuje o 15:00 dvomi zápasmi vo futbale.

Sledujte s nami minútu po minúte z dňa -2 na OH 2024 v Paríži.

Olympiáda Paríž 2024: Sledujte olympijské hry minútu po minúte (online)

8:35 Člen kanadskej výpravy sledoval dronom tréning futbalistiek N. Zélandu

Výprava Nového Zélandu podala sťažnosť na jednotku integrity Medzinárodného olympijského výboru (MOV) po tom, čo spozorovali dron patriaci zamestnancovi kanadského tímu, ktorý letel nad tréningom novozélandských futbalistiek v príprave na parížsku olympiádu.

Incident sa stal v pondelok počas tréningu v St. Etienne, informoval Novozélandský olympijský výbor (NZOC).

"Členovia podporného tímu okamžite nahlásili incident polícii, čo viedlo k zadržaniu operátora dronu, ktorý bol identifikovaný ako člen podporného personálu širšieho kanadského ženského futbalového tímu," uviedol NZOC.


8:00 Kuba žiada o vylúčenie kanoistu z tímu utečencov

Kubánsky olympijský výbor žiada "okamžité vylúčenie" športovca, ktorého Medzinárodný olympijský výbor (MOV) zaradil do tímu utečencov pre parížske hry.

MOV vlani v máji oznámil, že v rámci olympijského tímu utečencov bude súťažiť 37 športovcov z 11 krajín. Projekt vytvorili pre OH 2016 v Riu ako symbol nádeje a s cieľom upozorniť na ťažkú ​​situáciu utečencov na celom svete.

Tento rok sa v ňom prvýkrát predstavia športovci z Kuby - Fernando Dayan Jorge, kanoista, ktorý získal v Tokiu 2020 zlato v C2 na 1000 m, a vzpierač Ramiro Mora, ktorý momentálne žije v Spojených štátoch a Veľkej Británii.

Vláda karibského štátu už od mája bojuje proti ich účasti v tíme utečencov a uviedla, že MOV spravil chybu, keď "zmiešal olej s octom", pretože títo športovci neboli prenasledovaní ani vyhostení a sami sa rozhodli emigrovať.

"Bohužiaľ, jeden týchto z dvoch športovcov urobil neúctivé a mylné politické vyhlásenia proti svojej krajine, svojmu ľudu a športovému hnutiu, ktoré mu umožnilo stať sa olympijským víťazom v Tokiu 2020," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení Kubánskeho olympijského výboru.

Vo vyhlásení sa neuvádza meno športovca, no Jorge bol veľmi kritický ku kubánskej vláde, odkedy opustil svoju výpravu počas súťaže v Mexiku a prešiel hranicou do USA. Informovala agentúra AP.


7:00 Šláger dňa medzi Francúzskom a USA

Hneď prvý hrací deň Hier prinesie aj futbalový šláger medzi Francúzskom a USA. Duel bude štartovať o 21:00. Rovnaké krajiny sa stretnú v úvodný deň aj v sedmičkovom rugby.


7:00 Okrem futbalu aj sedmičkové rugby

Pred otváracím ceremoniálom štartujú aj súboje v sedmičkovom rugby. Prvý zápas sa odohrá už o 15:30 a predstavia sa v ňom hráči Austrálie a Samoe.


7:00 Odštartuje to Argentína a Španielsko

Program OH 2024 odštartuje futbalový zápas medzi Argentínou a Marokom o 15.00 h. V rovnakom čase odohrá úvodný duel aj Uzbekistan a Španielsko.


7:00 Program OH štartuje dva dni pred otváracím ceremoniálom

Už dnes štartujú prvé zápasy v rámci OH 2024 v Paríži. Do otváracieho ceremoniálu ostávajú ešte dva dni.

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Paríž 2024»Olympiáda Paríž 2024: Program štartuje dva dni pred ceremoniálom (minúta po minúte)