Lehocký: Ak hráči čo-to odkukali od Ružomberka, budem rád

Hoci Stropkov s Ružomberkom prehral, východniari si hanbu rozhodne nespravili.
Hoci Stropkov s Ružomberkom prehral, východniari si hanbu rozhodne nespravili. (Autor: Ladislav Lukáč)
Daniel Dedina|8. aug 2018 o 14:31

Pohárový duel v Stropkove sledovalo takmer tisícpäťsto divákov.

STROPKOV. V Stropkove sa v utorok konal športový i spoločenský sviatok.

V 2. kole Slovnaft Cupu zavítal na štadión Tesly ligista z Ružomberka, ktorý pred rokom reprezentoval slovenský futbal v Európskej lige a čelil aj silnému anglickému Evertonu s Waynom Rooneym.

Pre domáci tím to bol zápas roka a tomu zodpovedala aj divácka návšteva.

Zápas treťoligistu s prvoligistom sledovalo 1 468 divákov!

Na netuctový zápas sa tešili všetci

Hoci veľký favorit duelu si už do polčasu vypracoval po dvoch góloch Gereca a jednom Daniela pohodlný náskok, žiaden debakel sa nekonal.

Po zmene strán skórovali len Stropkovčania, ktorí korigovali stav stretnutia na konečných 1:3.

„Na tento zápas sme sa všetci tešili, hráči, tréneri, funkcionári i celá stropkovská verejnosť. Nie je každodennou záležitosťou hrať s ligovým mužstvom. Ružomberok nastúpil so siedmimi hráčmi základnej zostavy, čo bolo jasným dôkazom, že nehodlá nič podceniť a chce ísť v pohári čo najďalej,“ rozhovoril sa tréner Tesly Stropkov Jozef Lehocký.

Samotný duel charakterizoval nasledovne:

„Prvý polčas mal súper pevne v rukách, prevýšil nás vo všetkých činnostiach a góly strelil po vypracovaných akciách. Naši chlapci sa snažili, robili čo bolo v ich silách, ale rozdiel bol zjavný. Po prestriedaní v druhom polčase sa hra vyrovnala, znížili sme z penalty. Ak by Haškova hlavička smerovala do brány a Poľák mal viac síl pri samostatnom nájazde, mohli sme zápas ešte viac zdramatizovať. Celkovo ale Ružomberok vyhral zaslúžene a gratulujem mu k postupu,“ pokračoval v džentlmenskom tóne Lehocký.

Jediným úspešným stropkovským strelcom bol Varga, ktorý z bieleho bodu v 56. minúte potrestal stiahnutie Poľáka rukami v šestnástke.

Favorit im loptu často nepožičal

Ružomberčania prechádzali vlani touto fázou Slovnaft Cupu s ohromnou ľahkosťou, súperom v úvodných kolách nadelili desať, deväť i sedem gólov.

Nakoniec to dotiahli až do trnavského finále, kde nestačili na Slovan Bratislava.

Z tohto pohľadu nie je prehra 1:3 pre Stropkov vôbec zlým vysvedčením.

Jozef Lehocký navyše vníma vzájomný duel ako veľkú školu pre jeho zverencov.

„Môže im to pomôcť poučiť sa z vlastných chýb a snažiť sa čo-to odkukať z hry Ružomberka, ktorý bol na lopte veľmi silný a často nám ju nepožičal. Ak si niečo z toho zoberú k srdcu a prenesú to do tretej ligy, budem veľmi rád,“ skonštatoval skúsený 55-ročný kormidelník.

Stropkovskí diváci sú futbalovo založení

Nedalo sa nespýtať na parádnu divácku kulisu, ktorú vytvorila bezmála tisícpäťsto priaznivcov.

„Čakal som vysokú návštevu, ale sám som bol prekvapený z toho, koľko ľudí nakoniec prišlo. Stropkovskí diváci sú futbalovo založení, vedia oceniť a odmeniť potleskom, keď mužstvo bojuje a takisto kvitujú výkon súpera. Touto cestou im za to ďakujem,“ odkázal Lehocký priaznivcom svojho tímu.

Zvýšená kvalita môže byť dvojsečná zbraň.

V Stropkove aktuálne hráva domáce zápasy druholigový 1. FC Tatran Prešov, Tesla statočne vzdorovala poprednému celku Fortuna ligy.

Neobávajú sa v klube, že nároky divákov na výkony mužstva razom stúpnu?

„Ťažko povedať. Je však dobré, že Prešov hráva u nás. Na základe toho si každý môže na vlastné oči porovnať úroveň druhej a tretej ligy,“ vidí stropkovský kouč v súčasnej situácií skôr pozitíva než negatíva.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lehocký: Ak hráči čo-to odkukali od Ružomberka, budem rád