Lamiová zvláda popri trojmesačnej dcérke aj trénovať

Katarína Lamiová s dcérkou Kamilkou.
Katarína Lamiová s dcérkou Kamilkou. (Autor: archív Kataríny Lamiovej)
Patrik Fotta|20. sep 2019 o 00:00

Beháva aj s manželom, ktorý má na starosti kočík.

KOŠICE. Bežkyni Kataríne Lamiovej, ktorá minulý rok obsadila na Medzinárodnom maratóne mieru tretiu priečku medzi Slovenkami, sa od leta zmenili priority.

Špecialistke na orientačné behy sa narodila dcérka Kamila.

Len tri mesiace po pôrode zvíťazila na záverečnom kole pretekov v rámci Oblastného rebríčka Východ v orientačnom behu, ktorý sa konal vo furčianskom lese pri košickom sídlisku Dargovských hrdinov.

Členka klubu ATU Košice sa aj s manželom Michalom plánuje naďalej aktívne venovať športu, hoci už pre ňu nebude prvoradé naháňať sa za čo najlepším cieľovým časom.

Športovkyne zvládajú pôrod ľahšie

Asi len máloktorá mamička by sa po troch mesiacoch od pôrodu zúčastnila pretekov a navyše ich aj vyhrala, ako sa to podarilo práve Kataríne Lamiovej.

„Mne osobne sa nezdalo, že som sa zotavila príliš rýchlo, keďže som bola zvyknutá na trochu iný štandard. Ani moja forma nie je zďaleka ako bola pred pôrodom. Na druhej strane som spokojná a vďačná za to, čo mám. Keď sa človeku zrazu zmenia priority, príliš už nerieši za aký čas zabehne preteky a podobne. Má to niekde v hlave v pozadí ale už to zďaleka nie je prvoradé,“ povedala Lamiová.

Prirodzený pôrod zvládla dobre aj vzhľadom na výborný fyzický stav, ktorý si vypestovala vďaka pravidelným tréningom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lamiová zvláda popri trojmesačnej dcérke aj trénovať