Krutá prehra ukončila dlhú michalovskú sériu

Zemplínčania pod Dubňom raz neustrážili aj reprezentanta Jaroslava Mihalíka (vpravo).
Zemplínčania pod Dubňom raz neustrážili aj reprezentanta Jaroslava Mihalíka (vpravo). (Autor: Ján Mintál)
Róbert Andrejov|17. mar 2019 o 13:21

Michalovčania inkasovali v Žiline štyri góly, sami nedali ani jeden.

MICHALOVCE. Michalovská séria bez prehry sa skončila. Futbalisti z metropoly Zemplína ťahali za kratší koniec prvýkrát od novembra minulého roku, keď v rámci úvodného kola nadstavbovej skupiny o titul v sobotu večer utŕžili na pôde Žiliny hladkú prehru 0:4.

Šnúra bez porážky trvala v ich podaní deväť súťažných zápasov (osem v lige, jeden v pohári), počas ktorej dokázali zaknihovať až sedem víťazstiev.

„Každá séria sa raz skončí, takže nič sa nedeje a budeme poctivo pracovať aj naďalej. Keď sme na Slovane vysoko prehrali, tak sme odštartovali dlhú bodovú šnúru. Verím, že niečo podobné zopakujeme aj po tejto porážke,“ pousmial sa lodivod MFK Zemplín Anton Šoltis.

Dobrý nástup po prestávke

Východniari boli pod Dubňom viac než hodinu v hre o bodový zisk, keď prehrávali iba o jeden gól, avšak v druhom dejstve prišla „smrtiaca“ deväťminútovka Žilinčanov, počas ktorej inkasovali až trikrát.

„Domáci boli jednoznačne lepší vo finálnej fáze a vyhrali úplne zaslúžene. Vypracovali si veľa šancí, ale nejaké príležitosti sme mali aj my. Keby sme ich premenili, nemusel byť ten výsledok taký hrozivý. Od úvodu sme chceli hrať vysoký pressing a napádať súpera už pri rozohrávke. Žilinčania nás však otvorili svojou aktívnou hrou a nábehmi, na ktoré sme zle reagovali.“

Po návrate zo šatní Michalovčania pridali, mali loptu viac pod kontrolou a v niektorých momentoch boli lepším tímom.

„Cez prestávku sme si povedali, ako zatvárať súpera a prvých dvadsať minút druhého polčasu bolo z našej strany dobrých. Chceli sme ešte s výsledkom niečo urobiť a byť vpredu viac nebezpeční. Vypracovali sme si dve či tri šance, ktoré sme však nepremenili. Naopak, súper pridal druhý gól, po ktorom už kontroloval zápas a bez problémov ho doviedol do víťazného konca,“ dodal Šoltis.

Potrestaní hráči chýbali

Po divokom pohárovom dueli s Popradom dostali tresty na tri, resp. dva týždne José Carrillo Mancilla a Llazaros Rota. V Žiline teda nemohli nastúpiť, čo Šoltisovi narobilo menšie vrásky na čele.

„Mali sme problémy so zostavou, keďže nám vypadli dvaja defenzívni hráči. Obranu sme museli poskladať nanovo a bolo vidieť, že chlapci neboli zohratí. Dopustili sa nejakých taktických chýb, za ktoré nás súper potrestal,“ uviedol košický rodák.

V našej najvyššej futbalovej súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka, posledná v tomto ročníku. Počas najbližšieho víkendu tak hráči od Laborca v zápasovej akcii nebudú.

„Trénovať budeme do štvrtka a potom budú mať chlapci tri dni voľna. Od budúceho pondelka sa už budeme pripravovať na domáci súboj so Sereďou. Niektorí chlapci si ešte v nedeľu boli zahrať za Trebišov, ďalší budú mať reprezentačné povinnosti v drese slovenskej 21-tky,“ dodal Šoltis.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Krutá prehra ukončila dlhú michalovskú sériu