Zimný futbalový projekt v Košickom kraji vrcholí. V nedeľu spoznáme víťazov

Futbalisti Medzeva (v čiernom) sú opäť vo finále. Na ceste doň si poradili so Sobrancami.
Futbalisti Medzeva (v čiernom) sú opäť vo finále. Na ceste doň si poradili so Sobrancami. (Autor: Peter Jesenský)
Daniel Dedina|17. mar 2023 o 15:00

Dejiskom finálových stretnutí bude Moldava nad Bodvou.

KOŠICE. Hoci to bude ešte len generálka, respektíve jeden z posledných zápasov pred štartom jarnej časti, pôjde o veľa. Hrať sa bude o cennú trofej i finančnú odmenu.

Do tohtoročnej Krajskej futbalovej ligy (KFL), organizovanej Košickým samosprávnym krajom v spolupráci s Východoslovenským futbalovým zväzom, sa zapojilo takmer sto klubov, ktoré majú územnú príslušnosť v Košickom kraji.

V nedeľu 19. marca spoznáme víťazov v oboch vetvách súťaže, regionálnej i oblastnej. Na programe je finálové vyvrcholenie.

Medzev má šancu na druhý triumf

Tímy v regionálnej vetve boli najprv rozdelené do ôsmich skupín, zápasy sa hrali na ihriskách s umelou trávou v Košiciach (Janigová ul.), Moldave nad Bodvou, Trebišove, Michalovciach a Spišskej Novej Vsi.

Víťazi skupín postúpili do štvrťfinále, uplynulý víkend bolo na programe semifinále. V ňom sa predstavili traja účastníci Majstrovstiev regiónu – IV. liga Východ.

Medzev si v priamej konfrontácii mužstiev z najvyššej regionálnej súťaže, ktorá sa po zimnej prestávke rozbehne na budúci víkend, poradil so Sobrancami hladko 4:0.

V druhom semifinálovom stretnutí nestačil štvrtoligový líder z Čane na piatoligové Budkovce. Tie po remíze 4:4 následne lepšie zvládli penaltový rozstrel.

Futbalisti Medzeva si môžu vo štvrtom finišujúcom ročníku KFL – jeden sa kvôli pandémii nedohral – pripísať už svoj druhý triumf, predtým sa tešili v roku 2020. Vlani stroskotali vo finále proti Kalši.

Ide o klub, ktorý v roku 2017 šokoval spanilou jazdou v Slovnaft Cupe, pri ktorej vyradil dvoch vtedajších účastníkov Fortuna ligy, Senicu a Trenčín. Nad jeho sily bola až Dunajská Streda.

Tohtoročný finálový duel Budkovce – Medzev je na programe v nedeľu o 14.30 hod., hrá sa v Moldave nad Bodvou.

Víťazný tím získa Pohár predsedu KSK a finančnú prémiu 3-tisíc eur na zakúpenie športového vybavenia. Zdolaný finalista si prilepší o tisíc eur.

Predkrmom finále oblastnej časti

Rovnakými cenami pre víťazov disponuje aj finále oblastnej vetvy KFL. Tá sa od začiatku hrala vyraďovacím spôsobom. Najúspešnejšie si počínali Zemplínske Hradište (ObFZ Trebišov) a Prakovce (Spišský ObFZ).

Cesta Zemplínského Hradištia do finále bola štvorzápasová. Najviac sa jeho hráči potrápili v semifinále, po remíze s Rakovcom nad Ondavou boli úspešnejší v rozstrele.

Prakovčania zvládli celkovo päť stretnutí, keďže začínali už v predkole. Naposledy si v spišskom derby poradili s Odorínom.

Aj finálový súboj Zemplínske Hradište – Prakovce sa uskutoční v nedeľu v Moldave nad Bodvou, jeho úvodný výkop je naplánovaný na pravé poludnie o 12.00 hod.

Prvenstvo obhajuje Trhovište, ktoré sa tohto roku predstavilo v regionálnej časti turnaja.

Doterajší víťazi KFL

Regionálna vetva

2019 Pavlovce nad Uhom

2020 Medzev

2022 Kalša

Oblastná vetva

2019 Gelnica B

2020 Košické Olšany

2022 Trhovište

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zimný futbalový projekt v Košickom kraji vrcholí. V nedeľu spoznáme víťazov