Kozák chce návrat fanúšikov na tribúny, predstaví konkrétny plán

Prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.
Prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák. (Autor: TASR)
SITA|30. nov 2020 o 17:37

V pláne je aj testovanie fanúšikov.

BRATISLAVA. Okrem riadenia najvyššej slovenskej futbalovej súťaže je v súčasnosti prioritou Únie ligových klubov (ÚLK) postupný a koordinovaný návrat fanúšikov na futbalové zápasy.

Vládnym predstaviteľom a Úradu verejného zdravotníctva chce ÚLK navrhnúť spôsob, akým by návrat priaznivcov mohol nabrať reálne kontúry.

"Všetci rozumieme komplikovanej situácii, ktorá v súvislosti s pandémiou nastala, a to nielen v športe. Fanúšikovia sú však pre šport dôležití tak, ako šport samotný. Preto ich koordinovaný, postupný a riadený návrat musí byť našou prioritou," povedal prezident ÚLK Ivan Kozák.

"Sme v intenzívnom kontakte s Úradom verejného zdravotníctva a predstaviteľmi na úrovni vlády. V krátkej dobe predstavíme konkrétny plán návratu fanúšikov na tribúny. Veríme, že nájdeme pochopenie a dohodneme sa na spoločnom postupe," uviedol na webe fortunaliga.sk.

Fanúšikovia by boli testovaní

V pondelok virtuálne prebehlo rokovanie Prezídia ÚLK za účasti členských klubov Fortuna ligy, jeho účastníci sa dohodli na spoločnom postupe.

"Chceme zdôrazniť, že návrat fanúšikov by mal prebiehať postupne a koordinovane. Samostatný projekt obsahuje sektorizáciu štadiónov, percentuálny model obsadzovania štadiónov, pravidelné testovanie fanúšikov pred zápasom i riadený spôsob vstupu fanúšikov na štadión s využitím moderných technologických riešení.

S fanúšikmi, ktorí navštívili samotné stretnutie, chceme komunikovať online. Takto dokážeme zabezpečiť komfort fanúšikov, dodržať všetky nastavené epidemiologické normy a zároveň prostredníctvom komunikácie zamedziť prípadnému šíreniu ochorenia," vysvetlil Kozák.

Prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.
Prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák. (Autor: TASR)

Komunikujú o memorande

Vedenie ÚLK tiež informovalo, že čerpá skúsenosti z Asociácie európskych líg.

Spolu s predstaviteľmi dánskej Superligy tiež komunikuje aj o Memorande o postupnom návrate fanúšikov na štadióny.

"Sme súčasťou pracovnej skupiny, ktorá na týždennej báze preberá vývoj testovania hráčov a návrat fanúšikov na štadióny.

V tomto Memorande sa členovia Európskych líg pripoja k spoločnej iniciatíve čo najskoršieho zodpovedného návratu fanúšikov na futbalové štadióny.

Našou ambíciou je využiť skúsenosti z využívania antigénových testov aj na národnej úrovni, keďže v rámci Slovenska máme práve s týmto typom testov najväčšie skúsenosti," dodal Kozák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kozák chce návrat fanúšikov na tribúny, predstaví konkrétny plán