Kovalec nakoniec ostane na lavičke Prešova. S českým kolegom

Sergij Kovalec.
Sergij Kovalec. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|4. jan 2018 o 13:33

Anton Mišovec doplní trénerský tandem.

PREŠOV. Prešovskí futbaloví fanúšikovia si až do úvodu januára museli počkať na to, kto bude trénerom 1. FC Tatran v jarnej časti Fortuna ligy.

Detaily ohľadom zimnej prípravy vedenie klubu stále doťahuje.

PREŠOV. Šarišanov bude z pozície hlavného trénera aj naďalej viesť Ukrajinec Sergij Kovalec, ktorý prišiel k mužstvu v 12. kole, keď nahradil odvolaného Miroslava Janteka a zaskakujúceho Stanislava Barana.

Jeho asistentom bude Čech Anton Mišovec, ktorý mal pôvodne Kovalca na trénerskom poste nahradiť. Napokon povedú Prešov spoločne.

Mišovec bude zároveň trénerom treťoligovej juniorky. V tejto dvojrole nahradí Pavla Mlynára, ktorému skončila zmluva a v klube pokračovať nebude.

Nebolo to naťahovanie

Generálnemu manažérovi 1. FC Tatran Prešov Marekovi Trávničkovi sme preto vo štvrtok na úvod adresovali otázku, prečo sa napokon klub rozhodol obsadiť trénersky post dvojicou Kovalec – Mišovec.

„Po rozhovoroch s majiteľom klubu pánom Remetom sme prišli k záveru, že kombinácia oboch trénerov by mohla predstavovať optimálny variant pre náš klub,“ vysvetlil.

K tomu, prečo sa celá záležitosť tak neúmerne naťahovala, Trávniček podotkol: „Tak by som to nenazval. Museli sme sa navzájom stretnúť a celú vec predebatovať, pričom boli sviatky a pán Remeta bol odcestovaný. Okrem toho, aj my si potrebujeme po celom roku dopriať krátky oddych, aspoň deň voľna. Nič za tým netreba hľadať, nebolo to naťahovanie.“

Najprv testy a konzultácie

V čase nášho rozhovoru sa dolaďovali posledné detaily v rozpise tréningov, ktorý mali hráči dostať ešte vo štvrtok.

Prvá tréningová jednotka by sa mala uskutočniť v pondelok predpoludním.

„Prvotnú fázu prípravy budú tvoriť testovanie a konzultácie. K slovu sa, pochopiteľne, dostanú aj klasické tréningy, ale prvoradé je, aby sme sa stretli a povedali si, čo a akým spôsobom ideme robiť. Potom sa to už rozbehne,“ povedal nám Trávniček.

Sústredenie v zahraničí, či už kondičné alebo herné, podľa jeho slov Prešovčania v pláne nemajú.

Plán prípravných zápasov ešte nemá definitívnu podobu.

„Predbežne je naplánovaný, ale všetko závisí od komunikácie s možnými súpermi. Niektoré mužstvá nám prisľúbili spoločný zápas, ďalšie povedali nie a preto musíme nájsť iných súperov. Robíme na tom, zoznam prípravných stretnutí by mohol byť známy v pondelok,“ pokračoval generálny manažér Tatrana.

Zahraničné posily? K zmenám príde

V podobnom duchu sa pohybovala odpoveď funkcionára „koňarov“ aj pri zisťovaní pohybov v hráčskom kádri.

„Tiež na tom robíme a aj v tomto smere by sme mali byť múdrejší v priebehu budúceho týždňa. Na začiatok budeme mať pohovory s hráčmi, ktoré tiež napovedia, ktorí u nás budú pokračovať a ktorí nie.“

Snažili sme sa predsa len vypáčiť čosi viac.

Miroslav Remeta prednedávnom avizoval, že stavanie na vlastných odchovancoch nesplnilo jeho predstavy a preto bude potrebné zmeniť stratégiu.

Prešovčania by vraj mali vo väčšej miere využiť aj služby zahraničných hráčov. Bude prebiehať dopĺňanie kádra v súlade s týmto vyjadrením?

„Určite príde k zmenám. Ale či to budú zahraniční alebo domáci futbalisti, o tom budeme debatovať aj s trénermi. Máme stratégiu a cieľ, vieme čo pre ich splnenie musíme urobiť. Podľa toho musíme doplniť zostavu. Keď budeme mať konkrétne mená, verejnosť sa to dozvie,“ zachoval diplomaticky slovník Trávniček.

Aký teda bude cieľ mužstva v jarnej časti sezóny? „Vyhrať čo najviac zápasov a získať čo najviac bodov. V jeseni sme v tomto zlyhali, ušlo nám veľa zápasov. To musíme zmeniť,“ dodal Marek Trávniček.

Prešov odštartuje jarnú časť Fortuna ligy 17. februára v Poprade proti Podbrezovej.

Kto je Anton Mišovec

Anton Mišovec dosiaľ pôsobil najmä pri mládeži, venoval sa aj činnosti kondičného trénera hráčov.

V minulosti viedol viaceré žiacke a dorastenecké tímy v Česku: trénoval mládež v Pardubiciach, Slavii Praha aj v Baníku Ostrava.

V rokoch 2005 - 2007 bol asistentom trénera českej reprezentácie v kategóriách do 16 a do 17 rokov.

Neskôr sa stal hlavným koučom A-tímu Baníka Ostrava i Slovácka, v rokoch 2007 - 2008 bol asistentom trénera v "áčku" FC Marila Příbram, ktorý vtedy postúpil do najvyššej súťaže.

Na Slovensku figuroval ako kouč "juniorky" FK Dukla Banská Bystrica.

Od roku 2013 šéfoval lavičke ženského tímu SK Slavia Praha, s tímom získal double a v roku 2014 sa stal aj trénerom roka v kategórii ženský futbal.

(sita)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kovalec nakoniec ostane na lavičke Prešova. S českým kolegom