Košickí hokejisti presvedčivo zdolali Žilinu

Na snímke vľavo hráč Košíc Michel Miklík strieľa tretí gól brankárovi Žiliny Tomášovi Tomekovi.
Na snímke vľavo hráč Košíc Michel Miklík strieľa tretí gól brankárovi Žiliny Tomášovi Tomekovi. (Autor: TASR/František Iván)
Patrik Fotta, TASR|28. jan 2018 o 19:49

Oceliari viedli o tri góly, hostia vyrovnali.

HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina, 28.1.2018: fotogaléria

28.1.2018

KOŠICE. Zverenci trénera Šimurdu vyhrávali v polovici zápasu už 3:0, no Žilinčania troma gólmi v presilových hrách zdramatizovali vývoj stretnutia.

Víťazný presný zásah zaznamenal v 53. minúte Gabriel Spilar, ktorý si vykorčuľoval spoza brány a spomedzi kruhov prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Následne Jenčík a Nagy spečatili zisk troch bodov.

„Mali sme zápas skvele rozbehnutý, ale našimi chybami v defenzíve sme ich dostali na koňa. Už sme asi mali v hlavách, že to v pohode dohráme. Keď vyrovnali, dostali sme sa psychicky dole, ale našťastie sme dali gól na 4:3, ktorý nás upokojil a už sme to dohrali celkom v kľude,“ povedal obranca HC Eduard Šedivý.

O nominácii sa dozvedel z emailu

Práve pri vylúčení 26-ročného beka strelili Košičania v tretej tretine upokojujúci gól na 5:3.

„Pred tým sme dostali tri góly v oslabení a mrzelo ma, že som spravil taký zbytočný faul. Chvalabohu to chalani zvládli a navyše strelili gól,“ uviedol Šedivý, ktorý bude hájiť košické farby v All Stars Cupe.

„Každého hráča poteší nejaká nominácia, ale priznám sa, že som na to vôbec nemyslel. Bol to pre mňa zápas ako každý iný. Niektorí chalani mi stihli zablahoželať, o nominácii som sa dozvedel v sobotu, kedy mi prišiel email.“

Zápas hviezd sa bude hrať v zaujímavom formáte, ktorý je však pre hráčov fyzicky veľmi náročný.

„Budem tam asi potrebovať kyslíkovú bombu, pretože tri zápasy po 15 minút traja na troch je veľmi veľa. Až na samotnom zápase uvidím, ako sa to bude vyvíjať,“ skonštatoval Šedivý.

V utorok doma proti Liptákom

Čelo tipsportligovej tabuľky je extrémne vyrovnané. Prvý a štvrtý tím od seba delia len dva body.

Už v utorok čaká oceliarov ďalší domáci zápas, keď od 17.30 hod. privítajú Liptovský Mikuláš.

„Postrácali sme s nimi v tejto sezóne už dosť bodov. U nich sme dokonca vyhrávali o dva góly a nakoniec prehrali. Doma sme silní a verím, že ak predvedieme dobrý výkon, môžeme vyhrať,“ povedal Šedivý.

Povedali po zápase

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: "Zápas sme mali dobre rozohraný, keďže už v prvej minúte sme išli do vedenia. Hráčov sme upozorňovali na dobré presilovky súpera, ktorý to dnes aj potvrdil. Síce sme stratili vedenie 3:0, ale hráči sa nepoložili a doviedli to do víťazného konca. Za to im ďakujem."

Petr Rosol, tréner MsHK DOXXbet Žilina: "Začiatok prvej tretiny sme mali zlý, ale potom sme hru vyrovnali. Žiaľ, v druhej tretine nám domáci odskočili v presilovkách na trojgólový rozdiel. Začali sme hrať aktívnejšie s pukom, vytvorili sme si aj presilovky, v ktorých sa nám dnes darilo. Po dvoch lacných góloch po našich chybách nám však súper odskočil a už sme nedokázali vyrovnať."

Štatistika

HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina 6:3 (1:0, 2:1, 3:2)

Góly: 1. Šoltés (Hovorka, Šedivý), 26. Šedivý (Miklík, Pacan), 33. Miklík (Nagy), 53. Spilar (Jenčík, Koch), 54. Jenčík (Kessel), 60. Nagy (Pacan, Pulli) - 38. Holovič (Tvrdoň), 49. Tvrdoň (Kozák), 51. Hruška (Mikuš, Kozák).

Rozhodovali: Snášel, Lokšík - Junek, Jobbágy,

vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky: 2:3, oslabenia: 0:0,

3874 divákov.

zostavy:

HC Košice: Habal - Kessel, Dudáš, Šedivý, Ovčačík, Michalčin, Pulli, Koch - Miklík, Pacan, Nagy - Kafka, Hovorka, Šoltés - Spilar, Suja, Jenčík - Hričina, Boltun, Petráš - Vrábeľ

MsHK DOXXbet Žilina: Tomek - Mikuš, Kozák, Andersons, Juraško, Mazanec, Hatala, Roman, Mendrej - Pospíšil, Hruška, Tvrdoň - Konečný, Holovič, Klimenta - Jurík, Ondruš, Švihálek - Rogoň, Húževka, Stupka

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hokejisti presvedčivo zdolali Žilinu