Košická Slávia TU dosiahla siedme víťazstvo v rade

V Petrovciach zaknihovali hráči Slávie TU Košice už siedmu výhru v rade.
V Petrovciach zaknihovali hráči Slávie TU Košice už siedmu výhru v rade. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|14. okt 2018 o 19:16

Štvrtoligový nováčik nezaváhal ani na pôde Petroviec nad Laborcom.

Petrovce n/L - Slávia TU Košice 0:1: fotogaléria

14.10.2018

PETROVCE NAD LABORCOM. Na domácej strane šnúra prehier, na hosťujúcej pre zmenu víťazná séria.

Na pôdu trápiacich sa Petroviec nad Laborcom zavítali v rámci 13. kola štvrtej ligy Juh futbalisti Slávie TU Košice.

Nováčik potvrdil skvelú formu aj na Zemplíne, kde dokázal vďaka gólu Martina Popoviča zo 79. minúty triumfovať tesne 1:0 a zaknihoval už siedme víťazstvo za sebou!

Zlepšenie po prestávke

„Vysokoškoláci“ boli od úvodných minút aktívnejším mužstvom, ale vpredu toho veľa nedokázali vymyslieť.

Až po prestávke vystupňovali svoj tlak, aj vďaka tomu, že od záveru prvého dejstva hrali presilovku o jedného muža, lebo vylúčený bol domáci Dávid Vinc.

Ich prevahu potvrdil presnou strelou odchovanec Sobraniec Martin Popovič.

„Nastúpili sme proti bojovne hrajúcemu súperovi, od ktorého sme očakávali, že bude myslieť viac na defenzívu, keďže mu patria spodné priečky v tabuľke. Prvý polčas nám veľmi nevyšiel, boli sme dosť nervózni, ale v kabíne sme si niečo povedali a po zmene strán sme už hrali to, čo sme chceli. Podarilo sa nám streliť aj gól, čo nás veľmi teší,“ zhodnotil duel autor víťazného zásahu.

Na margo víťaznej série poznamenal: „Ideme od zápasu k zápasu, pred sezónou sme si stanovili nejaké ciele, ktoré chceme naplniť. Trénujeme naplno, čo sa aj prejavuje v zápasoch. Verím, že sériu potiahneme čo najdlhšie.“

Stále sa zohrávajú

Petrovčania boli po záverečnom hvizde veľmi sklamaní, pretože neboli ďaleko od bodového zisku.

A keby aspoň jednu z dvoch tutoviek premenil útočník Tomáš Čižmár, mohlo to byť ešte veselšie.

„Počas celého stretnutia sme boli pod tlakom, predsa len v tíme súpera je oveľa viac skúsenejších hráčov. My máme naopak mladý tím, v lete prišlo osem nových hráčov, takže stále sa len zohrávame a dávame dokopy, čo nejaký čas potrvá. Bolo ťažké proti Slávii hrať viac než polčas o jedného hráča menej, iba sme sa bránili. Škoda, mohli sme to dotiahnuť aspoň do remízy, bod by sme brali všetkými desiatimi,“ skonštatoval domáci kapitán Patrik Dulovič.

Rodáka z Michaloviec trápi nielen séria bez bodového zisku (už osem zápasov), ale aj strelecké mlčanie mužstva, ktoré neskórovalo už 278 minút. Navyše sa tím prepadol v tabuľke na poslednú priečku.

„Nie je to nič príjemné, ale snažíme sa pozerať dopredu. Urobíme všetko pre to, aby sme ešte v jesennej časti pochytali nejaké body a neskončili v tabuľke na poslednom mieste. To je zatiaľ náš hlavný cieľ,“ dodal Dulovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košická Slávia TU dosiahla siedme víťazstvo v rade