Košice znovu vyhrali na nulu, Chovan má z mužstva veľmi dobrý pocit

Michal Chovan (vpravo) takto posielal puk za chrbát Adama Trenčana a zvyšoval na 2:0.
Michal Chovan (vpravo) takto posielal puk za chrbát Adama Trenčana a zvyšoval na 2:0. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|31. aug 2019 o 15:09

Michalovce doplatili na vylúčenia.

Košice - Michalovce 4:0: fotogaléria

31.8.2019

KOŠICE. V rámci prípravného obdobia pred novou extraligovou sezónou si košickí hokejisti naplánovali iba jeden zápas na vlastnom ľade. A ten odohrali v piatok podvečer v Crow Aréne, v ktorej hostili nováčika našej najvyššej súťaže Michalovce.

Východniarske derby zvládli „oceliari“ na jednotku, keď Zemplínčanov zdolali hladko 4:0. O tri góly v sieti Dukly sa postaral prvý útok – dvakrát sa presadil Michal Chovan a raz vo výbornej streleckej forme hrajúci Marcel Haščák. Štvrtý zásah pridal Čech Pavel Klhůfek.

Stále to nebolo stopercentné

Košičania zaknihovali v siedmom prípravnom dueli už piate víťazstvo. Proti nováčikovi extraligy mali počas celého zápasu navrch a svoju prevahu potvrdili aj štyrmi gólmi.

„Sme radi za každé víťazstvo. Myslím si, že z našej strany to však ešte nebolo stopercentné. Možno jedna tretina bola podľa predstáv. Nevydali sme z nášho systému maximum, ale výsledok sa dostavil. Každý triumf nás posúva dopredu, musíme však takto pracovať stále,“ rozhovoril sa autor troch kanadských bodov Michal Chovan.

Zverenci lodivoda Petra Draisaitla využili až tri početné výhody, čo je dobrý znak pred blížiacim sa štartom nového ročníka.

„V dnešnom hokeji sú presilovky dôležitý faktor a často rozhodujú zápasy. Pracujeme na nich každý deň a zatiaľ nám vychádzajú,“ uviedol Chovan, ktorý do HC prišiel počas tohto leta z konkurenčného Zvolena.

Zdá sa, že forma Košičanov graduje v správny čas. V posledných dvoch súbojoch zdolali svojich súperov na nulu (predtým Poprad 6:0).

„Veľmi dobrý pocit mám nielen z mužstva, ale aj realizačného tímu. Zišiel sa tu výborný kolektív s kvalitnými hráčmi a tréner nám ušil dobrý systém. Verím, že ak takto budeme pracovať aj naďalej, môžeme dosiahnuť veľa.“

Nad materským tímom chcel vyhrať

Dukla utŕžila v metropole východu najvyššiu prehru v tejto príprave a navyše prvýkrát vyšla gólovo naprázdno. Treba však povedať, že jej chýbali viaceré opory (Mašlonka, Kolba, Giľák) a už v 4. minúte odstúpil z hry Spilar, ktorý si po náraze na mantinel nešťastne priľahol koleno.

„Mali sme v nohách stredajší zápas a očakávali sme, že to nebude jednoduché. Nastúpili sme na ľade jedného z najsilnejších extraligových súperov. Zbytočne sme sa nechali vylučovať, za čo nás domáci potrestali troma gólmi v presilovkách. Musíme sa vyvarovať zbytočných faulov, lebo tie nás potom stoja zápasy. Derby nám nevyšlo, ale je to len príprava. Doma sa im túto prehru budeme snažiť oplatiť,“ skonštatoval michalovský útočník Tomáš Hričina.

„Líšky“ budú mať šancu revanšovať sa Košičanom už vo štvrtok, kedy ich privítajú na svojom ľade (o 17.30 hod.). Pre HC to bude generálka na ligu, nováčik ešte o deň neskôr nastúpi v Miškovci.

V michalovskom kádri je hneď niekoľko hráčov s košickou minulosťou a jedným z nich je aj Hričina, ktorý v prostrednej časti hry mohol aj skórovať, ale vo veľkej šanci stroskotal na Košarišťanovi.

„Každý zápas proti Košiciam bude mať pre mňa špecifickú príchuť. Veď v tomto meste som sa narodil, tu som hokejovo vyrástol. Chcel som nad materským tímom vyhrať, čo sa však nepodarilo. Verím, že našu formu vyšperkujeme na ligu a v nej budeme vyhrávať,“ dodal 29-ročný krídelník.

Fakty

Košice – Michalovce 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Góly: 7. Haščák (Chovan, Skokan), 22. Chovan (Belluš, Majdan), 40. Chovan (Majdan, Haščák), 48. Klhůfek (Bezúch, Skokan).

Vylúčení: 7:9, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Korba, Smerek - Bogdaň, Jobbágy.

HC: Košarišťan - T. Slovák, Koch, Bučko, Repe, V. Čížek, D. Růžička, J. Cibák - Majdan, Mich. Chovan, M. Haščák - Klhůfek, D. Skokan, Bezúch - Bortňák, B. Rapáč, Belluš - J. Milý, S. Hrabčák, Havrila.

HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan - Mesikämmen, Bdžoch, Dalhuisen, Hančák, Zekucia, Novický, L. Hopkovič - Spilar, Lalancette, Juusela - Hričina, Galamboš, Boltun - L. Hvila, Linet, Safaraleev - Hamráček, L. Toma, Chalupa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice znovu vyhrali na nulu, Chovan má z mužstva veľmi dobrý pocit