Košičania si z Nových Zámkov odvážajú dva body

Momentka zo zápasu.
Momentka zo zápasu. (Autor: huste.sk)
Patrik Fotta|7. jan 2018 o 18:55

V predĺžení rozhodol Marek Hovorka.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

NOVÉ ZÁMKY/KOŠICE. Nedeľňajší duel na ľade Nových Zámkov mal dve tretiny bezgólový priebeh a až v záverečnej časti hry sa vedenia ujali Košičania zásluhou Vrábeľa.

Deväť minút pred koncom vyrovnal Zbořil a stretnutie sa dostalo až do predĺženia. V ňom sa po 74-sekundách presadil Hovorka a zariadil dvojbodové víťazstvo pre hostí.

„Mali sme pomalší vstup do stretnutia. Prvá tretina nebola podľa našich predstáv. V kabíne sme si povedali nejaké slová a chalani si to zobrali k srdcu. Súper však hral veľmi poctivý hokej v obrane a my sme sa len ťažko dostávali do šancí,“ povedal asistent trénera Peter Bartoš.

Podržal ich brankár

Výborný výkon predviedol košický brankár Vladislav Habal, ktorý vychytal 39 striel súpera.

„Jednoznačne nás brankár podržal, ale celý tím podal od druhej tretiny skvelý výkon. Na chlapcoch bolo vidieť, že idú jednoznačne za víťazstvom,“ skonštatoval Bartoš.

Veľkú obetavosť a bojovnosť predviedli košickí hokejisti aj v sobotnom dueli v Nitre, kde prehrávali už 0:3 no dokázali sa dostať späť do zápasu a vynútiť si predĺženie.

„Súper dal v prvej tretine prakticky z piatich striel dva góly, ale chalani zabojovali a ešte v druhej tretine sme dokázali znížiť. Mužstvo ukázalo veľký charakter a domácich sa nám podarilo dostať pod tlak. Škoda, že sme ešte v riadnej hracej dobe nedali jeden gól, pretože sme si v poslednej tretine vytvorili viacero dobrých šancí,“ uviedol Bartoš.

Chýbali traja kvalitní obrancovia

Dva zápasy v krátkom časovom rozpätí dali oceliarom poriadne zabrať, obzvlášť ich oslabeným defenzívnym radám.

„Chýbajú nám traja kvalitní obrancovia Dudáš, Bača a Matejka. Väčší priestor dostali mladší hráči, ale v rozhodujúcich momentoch to bolo na tých skúsenejších. Bolo na nich už vidieť únavu, ale myslím si, že chalani to zvládli výborne.“

V najbližších dňoch si Košičania budú môcť trochu oddýchnuť, pretože najbližší duel ich čaká až v piatok, keď na domácom ľade privítajú Zvolen.

„Zápas so Zvolenom je ešte ďaleko. My musíme v prvom rade dobre zregenerovať, pretože sa chalani úplne fyzicky vyžmýkali. Na všetkých bola vidieť obrovská túžba po víťazstve. Myslím si, že keď nám to tam začne padať, budú tie zápasy pre nás určite jednoduchšie,“ povedal Bartoš.

Štatistika

HC Nové Zámky - HC Košice 1:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 51. Zbořil (Plášil, Saulietis) - 43. Vrábeľ (Š. Petráš), 62. Hovorka (Šedivý, Kafka)

vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0,

rozhodovali: Goga, J. Konc - Orolin, Synek, 1120 divákov

Zostavy:

Nové Zámky: Baroš - Látal, Salija, Michal Novák, Plášil, M. Jass, M. Hruška, Vidovič, Šimek - R. Varga, Š. Novotný, Cetkovský - A. Zbořil, Šimun, Saulietis - Lantoši, Škoda, Lorraine - Fábry, Dominik Rehák, Tužinský

Košice: Habal - B. Kessel, Čížek, Koch, Šedivý, Pulli, Michalčin, M. Novotný, Pavúk - L. Nagy, Boltun, Spilar - Suja, Hovorka, Kafka - Jenčík, Pacan, Šoltés - T. Klíma, Vrábeľ, Š. Petráš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania si z Nových Zámkov odvážajú dva body