Košičan zabojuje o profesionálny titul majstra sveta

Košicko-poľský súboj. Sily si v ňom zmerajú dvaja Tomovia.
Košicko-poľský súboj. Sily si v ňom zmerajú dvaja Tomovia. (Autor: archív T. M.)
Sportnet|3. dec 2017 o 00:00

Päťdesiattisícový kotol varšavského štadióna bude miestom jeho najväčšej výzvy.

Kickbox: fotogaléria

30.11.2017

KOŠICE. Päťdesiattisícový kotol varšavského národného štadióna bude v máji 2018 miestom najväčšej výzvy košického kickboxera Tomáša Možného v jeho doterajšej profesionálnej kariére.

V rámci poľského národného galavečera bude bojovať v ringovej disciplíne K1 o opasok profesionálneho majstra sveta federácie WKN proti domácemu bojovníkovi Tomaszowi Sararovi.

Držiteľ niekoľkých opaskov majstra Európy a jediný Slovák so zmluvou v prestížnej federácii Glory, v ktorej rebríčku mu patrí aktuálne 13. priečka, sa so svojím súperom stretol pred týždňom priamo v poľskom hlavnom meste pri podpise zmluvy na prestížny duel.

„Mojím snom v začiatkoch profesionálnej kariéry bolo, aby som raz mohol boxovať pred kamerami Eurosportu. A pred šiestimi rokmi som dostal ponuku zúčastniť sa na boxerskej osemčlennej pyramíde, ktorú vysielala táto stanica. Nemal som veľké očakávania. Nakoniec som postúpil do finále, kde som sa stretol práve s Tomaszom Sararom a prehral som. Takže teraz mu to chcem po šiestich rokoch vrátiť. Je odo mňa o desať rokov starší, ale verím, že už som skúsenejší a že uspejem,“ hovorí Košičan, ktorý sa za sedem rokov v profesionálnom ringu zaradil medzi absolútnu svetovú špičku.

Veľká premiéra

V zápase o opasok majstra sveta federácie WKN sa bude bojovať v piatich trojminútových kolách.

„Je to môj prvý zápas o svetový titul. Bude to veľký krok a chcem určite vyhrať. Nielen preto, aby som domácemu favoritovi vrátil prehru spred šiestich rokov. Verím si,“ hovorí vyše dvojmetrový kickboxer, ktorého silnou stránkou sú predovšetkým jeho nohy a kopy.

Slovenské tituly sa mu málili

Tomáš Možný sa ku kickboxu dostal pomerne neskoro.

„Býval som pri štadióne Lokomotívy, kde sa trénoval box a zápasenie a stále som videl chlapcov, ako chodia na tréningy. Nebol som nejaký športový typ, ale napokon som sa rozhodol, že vyskúšam box. Držalo ma to tri mesiace, ale potom som sa na to vykašľal. Nemohol som tam využívať nohy, ktoré boli odmalička mojou silnou stránkou, vedel som robiť šnúry, vykopávať a podobne. Raz sme boli na rodinnej oslave a bratranec sa ma spýtal, či nechcem vyskúšať kickbox. Zapáčilo sa mi to, tréner vo mne videl potenciál. Po necelom roku trénovania som ako 15-ročný šiel na prvú súťaž a vyhral som a stal sa juniorským majstrom Slovenska,“ spomína Tomáš na svoje začiatky.

O ďalší rok priviezol titul juniorského majstra sveta a napokon za niekoľko rokov získal šesť titulov majstra Slovenska a prišlo rozhodnutie posunúť kariéru ďalej.

Hviezdneho Dževada porazil, ale nevyhral

Nemal ešte ani dvadsať rokov, keď dostal ponuku na prvý profesionálny zápas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičan zabojuje o profesionálny titul majstra sveta