Kontumácie Spišiačky zlomili. Tréner ich odhováral od odchodu

Florbalistky Spišskej Novej Vsi sa chystajú na play-off.
Florbalistky Spišskej Novej Vsi sa chystajú na play-off. (Autor: facebook Fbk Kométa Spišská Nová Ves)
Ján Tomšík|25. feb 2019 o 18:32

Z majstrovského kádra aktuálne ostala jediná florbalistka.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Vo florbalovej extralige žien sa skončila základná časť.

Kométa Spišská Nová Ves na záver porazila doma oba tímy, ktoré budú musieť hrať baráž o udržanie sa v najvyššej súťaži - Prešov i Michalovce.

Zostali im len záchranné práce

Po základnej časti sa Spišiačky umiestnili na siedmom mieste.

„Treba povedať, že nie sme na takých miestach, ako sme predpokladali pred sezónou,“ priznal tréner Vladimír Koňak.

„V prvých štyroch zápasoch sme získali sedem bodov, boli nám odčítané... Nebudem sa k tomu vyjadrovať,“ nechcel už rozoberať debatu na tému kontumácií z úvodu sezóny kormidelník.

„Každopádne, toto náš kolektív zlomilo po psychickej stránke. Dievčatá chceli odísť do Sabinova, odhovoril som ich a sľúbil som im, že pri kolektíve ostanem aj ja. Druhá dohoda bola, že budú hrať za Kométu do 15. januára 2019 a potom pôjdu do Sabinova, ktorý má perspektívu bojovať o najvyššie miesta. Zostali nám len záchranné práce, ktoré sme splnili. Chýba nám jedna z najlepších hráčok Sára Adamcová, ktorá je dlhodobo zranená a dve hráčky nám napokon v januári odišli na hosťovanie do Sabinova. Dnes z majstrovského kolektívu spred dvoch sezón hrá za Kométu iba Barbora Kocúrova. Hráme s hráčkami, ktoré máme, snažíme sa zlepšovať, tréningová morálka je dobrá.“

Už mali ubytovanie v Sabinove. Pôjdu však do Pruského

V prvom kole play-off bude hrať Spišská Nová Ves s Pruským, ktoré si ich ako víťaz základnej časti zvolilo za súpera.

„Ak mám pravdu povedať, mysleli sme si, že si nás vyberie Sabinov, lebo sme očakávali, že si Pruské vyberie ôsmu Nitru. Už som mal objednané ubytovanie v Sabinove, no bude to inak. Netuším, prečo si nás Pruské vybralo. Sme oslabený tím, no ideme si do play-off zahrať a získavať skúsenosti,“ povedal pre web slovenského zväzu florbalu szfb.sk kouč Spišskej Novej Vsi Vladimír Koňak.

Fakty z posledného kola základnej časti

FbK Kométa Spišská Nová Ves – FBK Mikuláš Prešov 10:4 (3:2, 3:1, 4:1), góly SNV: Talpašová 4, Hanuščinová 3, Smotrilová, Janiglošová, Becková.

FbK Kométa Spišská Nová Ves – Eastern Wings Michalovce 9:2 (0:0, 4:1, 5:1), góly SNV: Talpašová 3, Jančárová, Becková, Janiglošová, Hanuščinová, Cmorejová, Bajtošová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kontumácie Spišiačky zlomili. Tréner ich odhováral od odchodu