Kira pred Slovanom: Nemáme čo stratiť a to nám môže rozviazať nohy

Podarí sa Matúšovi Kirovi proti ofenzívnym esám Slovana obstáť s čistým štítom?
Podarí sa Matúšovi Kirovi proti ofenzívnym esám Slovana obstáť s čistým štítom? (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|26. okt 2019 o 00:00

Majster vo štvrtok hral s Wolverhamptonom, teraz nastúpi na Zemplíne.

MICHALOVCE. Takmer mesiac nevideli fanúšikovia michalovských futbalistov hrať na domácom trávniku. Netradične v nedeľu (o 17. hodine) však po dlhšom čase budú mať opäť dôvod ísť na štadión pri Laborci.

Do metropoly Zemplína zavíta najväčšie ligové lákadlo – aktuálny majster aj líder tabuľky ŠK Slovan Bratislava. Očakáva sa, že michalovský futbalový stánok bude tentoraz zaplnenejší o poznanie viac ako zvyčajne.

Žlto-modrí posledné dva zápasy u súperov neprehrali, v oboch dokonca siahali na víťazstvo. Belasí neokúsili trpkosť porážky v piatich súbojoch po sebe, z nich až v štyroch zabodovali naplno. Obe mužstvá hrajú v dobrej forme, čo navráva, že sa môžeme tešiť na kvalitné zápolenie.

V zostave očakáva zmeny

Michalovce konečne zastabilizovali svoj káder, čo sa začalo prejavovať aj na ich hernom prejave, ktorý sa zlepšuje každým zápasom. Naostatok v Žiline ukázali, že vedia hrať vyrovnanú partiu aj s mužstvami zo špice tabuľky.

Slovan má nepochybne najkvalitnejšie mužstvo v lige, ktoré dokáže potrápiť aj silných súperov spoza hraníc. Bratislavčania vo štvrtok doma iba smolne prehrali v treťom zápase skupinovej fázy Európskej ligy s anglickým Wolverhamptonom (1:2).

„Vystúpenie nášho jediného zástupcu v pohárovej Európe som si nenechal ujsť. Jeho výkon bol na vysokej úrovni. Nechýbalo veľa a mohol zabodovať,“ pochválil nášho majstra brankár MFK Zemplín Matúš Kira.

Keďže už po troch dňoch nastúpi Slovan na ďalší duel, dá sa očakávať, že jeho tréner Ján Kozák mladší urobí v zostave viaceré korektúry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kira pred Slovanom: Nemáme čo stratiť a to nám môže rozviazať nohy