Kauza VSS Košice: Podolák možno rozohral šachovú partiu

Prezident FC VSS. Blažej Podolák poriadne prekvapil.
Prezident FC VSS. Blažej Podolák poriadne prekvapil. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Marián Kizek|15. jún 2017 o 00:00

Nevídaný obrat či majstrovský kúsok? Prihlásil klub pre článok v Korzári?

KOŠICE. Prezidentovi FC VSS Košice Blažejovi Podolákovi sa síce v utorok podaril nevídaný obrat, no vôbec nie je vylúčené, že môže ísť o jeden z jeho majstrovských kúskov.

Nezachráni ním síce prvú a zrejme ani druhú ligu, no zostane mu aspoň klub, ktorý po pár rokoch môže teoreticky vďaka Matičovi a Dudovi opäť bojovať o najvyššiu súťaž.

V utorok ráno sme sa dozvedeli, že klub VSS Košice sa nielenže neprihlási do prvej ligy, ale úplne skončí, keďže jeho prezident Blažej Podolák neplánoval prihlásiť do celoslovenských, resp. regionálnych súťaží ani svojich mládežníkov.

Po publikovaní tejto správy sa strhla lavína, na ktorú reagoval aj oficiálny facebook klubu, kde táto naša informácia bolo poobede potvrdená s tým, že ich prezident vydá k tomu vo večerných hodinách svoje stanovisko.

Zhruba o ôsmej večer sa tak aj stalo a B. Podolák sa v ňom slušne poďakoval za podporu a vyhlásil, že 30. 6. 2017 končia svoju športovú činnosť a keďže sú obchodnou spoločnosťou, budú pokračovať v zmysle Obchodného zákonníka.

Tesne pred polnocou sa však prezident VSS Košice rozhodol bojovať svoj futbalový život ďalej a urobil presný opak toho, čo tesne predtým vyhlasoval.

Šaňo, kde si?
Súvisiaci článok
Šaňo, kde si?

Prečo otočil?

Keďže Blažej Podolák zatiaľ mlčí, môžeme sa len domnievať, čo ho primalo otočiť svoj názor o 180 stupňov.

Predpokladáme, že si zrejme uvedomil, že jeho klub, hoci by hral aj regionálnu 3. ligu má väčšiu cenu, keď vyvíja športovú činnosť, než by išiel od 1. júla do konkurzu, čo bolo tiež jednou z alternatív.

Podľa našich kuloárnych informácií je dlh VSS Košice, ktorý by mal okamžite splatiť, len nie príliš vysoká šesťmiestna suma.

A zvyšok by sa dal postupne splácať.

Napomôcť by k tomu mohli aj hráči, ktorí kedysi nastupovali za MFK Košice, čo bol predchodca VSS.

V tomto klube si zahral napr. aj Nemanja Matič momentálne pôsobiaci v anglickej FC Chelsea alebo Ondrej Duda, ktorý je teraz kmeňový hráč z Herthy BSC Berlín.

Je veľký predpoklad, že obaja hráči ešte aspoň raz vo svojej kariére prestúpia inde mimo krajín, kde teraz pôsobia.

A z takéhoto prestupu by mohli v rámci tzv. výchovného cinknúť peniaze aj na účte vo VSS Košice.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kauza VSS Košice: Podolák možno rozohral šachovú partiu