Karaš: Potrebujeme vyvážiť defenzívu s ofenzívou

V plnom nasadení. Karaš sa už stihol na jar presadiť aj gólovo.
V plnom nasadení. Karaš sa už stihol na jar presadiť aj gólovo. (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|7. apr 2017 o 00:00

Čaká nás druhé nadstavbové kolo druhej najvyššej futbalovej súťaže.

KOŠICE. Druhé nadstavbové kolo druhej najvyššej futbalovej súťaže odštartuje už dnes na východe Slovenska. O 16.00 hod. privíta Lokomotíva Košice žilinské béčko.

V Družstevnej pri Hornáde sa stretnú dva ofenzívne tímy.

Lokomotíva strelila v osemnástich zápasoch základnej časti 41 gólov, Žilinčania dokonca 47, ale potrebovali na to o štyri zápasy viac.

Hosťujúci tím potvrdil svoj apetít aj v úvode nadstavby, keď zdolal Bardejov 3:1.

Predpoklad pre dobrý futbal

„Môže to byť dobrý zápas. Aj Žilina, aj my sa snažíme hrať aktívny futbal, čo je dobrý predpoklad pred vzájomným duelom. Uvidíme, s akým mužstvom k nám Žilinčania prídu,“ zamyslel sa kreatívny stredopoliar Lokomotívy Kamil Karaš nad tým, čo dnes čaká jeho mužstvo.

Hlavné želanie košického tábora je najmä zisk troch bodov.

„Samozrejme, každý chce bodovať naplno, obzvlášť v domácom prostredí. Ani my nie sme výnimka. Chceme vyhrať,“ potvrdil rezolútne.

Niet divu, že Karašovi futbal momentálne chutí.

V zime toho pre problémy s achilovkou veľa nestihol. S mužstvom absolvoval len úvodné sústredenie v Tatrách a v príprave odohral jediný polčas.

„Sedem týždňov som nemohol naplno trénovať. Stalo sa tak až desať dní pred začiatkom jarnej časti, preto ešte stále trocha doháňam získané manko. Zo zápasu na zápas sa už cítim lepšie a verím, že to tak bude naďalej pokračovať,“ zaželal si 26-ročný motor ofenzívy modro-bielych.

Hrať v piatok im nerobí problém

V prípade Lokomotívy sa omieľa najmä jej útočná produktivita, ale naposledy v Nitre, proti tímu, ktorý má na jar dobrú fazónu, potvrdili zverenci Alberta Rusnáka, že to vedia „zavrieť“ aj v zadných radoch. Spod Zobora si priviezli bod po remíze 0:0.

„Defenzíva je vo futbale veľmi dôležitá, bez nej ťažko možno dosahovať dobré výsledky. Ukazuje sa, že ak jazdí celé mužstvo, dokážeme uhrať nulu aj vzadu. Dôležité je, aby sa na ihrisku každý plnil svoje úlohy. V Nitre nám zas pre zmenu chýbal strelený gól, takže potrebujeme najmä vyvážiť obrannú a útočnú hru,“ vravel Karaš.

Košický tím znova nabieha na režim piatkových domácich zápasov. Ako sú s týmto modelom stotožnení hráči?

„Sme už na to zvyknutí, hrali sme takto aj na jeseň. Je prakticky jedno, či hráme už v piatok, alebo v sobotu. V prípade piatkových zápasov máme cez víkend viac priestoru na regeneráciu,“ dodal Kamil Karaš, autor siedmich gólov v rozbehnutej sezóne.

Program 2. kola, nadstavba o postup, piatok 7. 4.: Lokomotíva – Žilina B; sobota 8. 4.: Skalica – Sp. N. Ves, Bardejov – Šamorín; nedeľa 9. 4.: Pohronie – Zvolen, VSS Košice – Nitra, Sereď – L. Mikuláš; nadstavba o záchranu, sobota 8. 4.: Lipany – R. Sobota, Poprad – Haniska (všetky o 16.00 hod.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Karaš: Potrebujeme vyvážiť defenzívu s ofenzívou