Ján Kozák sa vrátil k futbalu, stal sa športovým riaditeľom

Ján Kozák st.
Ján Kozák st. (Autor: TASR)

V tejto pozícii nahradí Pavla Turczyka.

KOŠICE. Niekdajší úspešný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák st. sa stal novým športovým riaditeľom tímu FC Košice.

Účastník druhej najvyššej súťaže, ktorému po jesennej časti patrí v tabuľke piata priečka, o tom informoval na sociálnych sieťach.

„Sme nesmierne radi, že na kvalitnú prácu spolumajiteľa a zakladateľa FC Košice Paľa Turczyka nadviaže pán Ján Kozák starší," uviedli akcionári mužstva v príspevku na facebooku.

Bude rozhodovať aj o trénerovi

Kozákovou náplňou práce bude kompletný chod A-tímu, v kompetencii má aj výber hlavného trénera mužstva. Jeho nástup do funkcie je okamžitý. Ide o krok, ktorý má pomôcť pri budovaní klubu a pozdvihnúť jeho úroveň.

Z príchodu Jána Kozáka neskrýval radosť ani prezident FC Košice Dušan Trnka.

„Veľmi sa tešíme z toho, že pán Kozák prijal našu ponuku a veríme, že jeho skúsenosti i charizma privedú klub k úspechom, ktoré všetci v Košiciach očakávajú," vyhlásil Trnka pre SME.

„Je to lokálpatriot a môžeme mu len poďakovať, že prehodnotil svoje rozhodnutie a bude pokračovať v našom klube," doplnil.

Reprezentáciu doviedol na EURO

Šesťdesiatšesťročný futbalový odborník ukončil svoje pôsobenie na reprezentačnej lavičke slovenského tímu na vlastnú žiadosť v októbri 2018.

Odstúpil deň po prehre s Českom 1:2 v zápase Ligy národov.

V počte víťazstiev (29) je najúspešnejším trénerom slovenskej reprezentácie v ére samostatnosti, jeho najväčším úspechom bol postup na ME 2016.

Kozákov predchodca Pavol Turczyk bude v klube naďalej pôsobiť ako akcionár. „Naďalej má poradný hlas. Patrí mu veľké poďakovanie za všetko, čo doteraz urobil," dodal Trnka.

Skončiť sa rozhodol pred Vianocami

Svoju rezignáciu oznámil Pavol Turczyk ďalším akcionárom klubu krátko pred Vianocami.

„Jedným z hlavných dôvodov bola moja pracovná vyťaženosť. Túto funkciu som zastával popri svojich podnikateľských činnostiach. K môjmu rozhodnutiu prispelo aj naše jesenné účinkovanie v druhej lige.

Tiež fungovanie počas prvej a druhej vlny koronavírusu. Odoberalo mi to energiu a strácal som motiváciu,“ priznal Turczyk, ktorý je presvedčený o tom, že klub sa počas jeho pôsobenia vo funkcii športového riaditeľa posunul výrazne vpred.

„Je nasmerovaný k tomu, aby sa do Košíc čo v najkratšom čase vrátil seniorský i dorastenecký prvoligový futbal,“ tvrdí.

S menom svojho nasledovníka vyslovil spokojnosť.

„Som nesmierne rád, že ide práve o Jána Kozáka st. Je to tréner, futbalový odborník a osobnosť s bohatými skúsenosťami, ktoré budú prínosom pre ďalší rozvoj a smerovanie futbalu v Košiciach. Za spoluprácu sa chcem poďakovať hráčom, trénerom i fanúšikom klubu,“ dodal Turczyk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ján Kozák sa vrátil k futbalu, stal sa športovým riaditeľom