Jakub za Jakuba. Trenčín našiel náhradu za Bera

Jakub Paur (vpravo) má byť náhrada za Matúša Bera.
Jakub Paur (vpravo) má byť náhrada za Matúša Bera. (Autor: TASR)
SITA|15. aug 2016 o 14:39

Žilina a Trenčín urobili zaujímavú výmenu.

TRENČÍN. Úradujúci slovenský futbalový šampión AS Trenčín získal zaujímavú posilu pred dvojzápasom play-off proti SK Rapid Viedeň o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy 2016/2017.

Z konkurenčného MŠK Žilina prišiel pod Čákov hrad stredopoliar Jakub Paur, 24-ročný niekdajší mládežnícky reprezentant SR podpísal s vedením svojho nového zamestnávateľa trojročný kontrakt.

Opačným smerom poputuje o rok starší záložník Jakub Holúbek, Paurov bývalý spoluhráč z národného tímu do 21 rokov. Transfery potvrdili obe zainteresované strany v pondelok prostredníctvom svojich webov.

Náhrada za Bera 

"Veľmi pozitívne vnímame rokovanie s oboma hráčmi, ako aj so žilinským klubom. Vo všetkých smeroch sme dospeli ku konsenzu. Málokedy sa stane, že všetky zainteresované strany bývajú spokojné. V tomto prípade to však platí," povedal pre web AS generálny manažér trenčianskeho klubu Róbert Rybníček a doplnil:

"My sme potrebovali posilniť ofenzívu a Žilina skôr defenzívnu činnosť. Získali sme kreatívneho hráča použiteľného na viacerých postoch v ofenzívnej činnosti. Typologicky a mentálne bude pre nás ideálnou náhradou za Matúša Bera."

Holúbek (vpravo) bude prínosom do defenzívy Žiliny.
Holúbek (vpravo) bude prínosom do defenzívy Žiliny. (Autor: TASR)

Rodák z Višňového Paur pre internetovú stránku MŠK povedal: "Bolo to ťažké rozhodnutie. Cítil som však, že potrebujem zmenu, ako športovú, tak aj osobnú. Je to pre mňa nový impulz, nová motivácia, noví ľudia."

V Európskej lige obaja 

Trénerovi Trenčína Martinovi Ševelovi budú na dvojzápas proti viedenskému Rapidu k dispozícii obaja, Holúbek sa poberie pod Dubeň až následne. Aj on podpísal trojročný kontrakt. Prvý duel play-off je na programe vo štvrtok 18. augusta v Žiline, odveta 25. 8. vo Viedni tiež o 21.05 h.

"Holúbek pôjde do Žiliny až po našom dvojzápase proti Rapidu Viedeň," potvrdil Rybníček a v tejto súvislosti dodal: "Práve toto je jedna z ciest, ktorá môže posúvať slovenský futbal a našu ligu. Ide o cestu spolupráce. Toto je pre nás príklad toho, ako by mali kluby kooperovať v rámci spolupráce pri získavaní koeficientu v európskych ligách pre slovenský futbal."

"Podmienkou nášho uvoľnenia Jakuba Paura do Trenčína bol práve príchod Jakuba Holúbeka. Vybrali sme si ho, mali sme o neho veľký záujem. Je to ľavonohý univerzál, ktorý môže hrať na viacerých pozíciách. Máme s ním určité plány smerom k najbližšej budúcnosti ohľadom jeho hráčskej pozície v mužstve. Typologicky a charakterovo zapadá do skladby nášho tímu," podotkol športový manažér žilinského klubu Karol Belaník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jakub za Jakuba. Trenčín našiel náhradu za Bera