Inšpiráciou sú nám hokejisti, vraví manažér futbalistov Spišskej Novej Vsi

Tretej futbalovej lige na východe kraľuje Spišská Nová Ves.
Tretej futbalovej lige na východe kraľuje Spišská Nová Ves. (Zdroj: FB FK Spišská Nová Ves)
Jakub Bobovič|10. okt 2021 o 13:47

Spišiaci kráčajú súťažou bez prehry.

VRANOV NAD TOPĽOU. Po minuloročnom ôsmom mieste a pohárovom vypadnutí na začiatku sezóny s piatoligovou Tepličkou azda málokto očakával, že by futbalisti Spišskej Novej Vsi mohli mútiť vodu na čele tretej ligy.

Opak je však pravdou. Zverenci trénera Ondáša sú po dvanástom kole prvý a na čele majú päťbodový náskok pred druhým Prešovom, ktorý bol pred sezónou pasovaný za najväčšieho favorita na postup.

Svoje doterajšie výkony potvrdili Spišiaci aj v sobotu: na ihrisku Vranova nad Topľou, kde sa body nezískavajú ľahko, vyhrali 2:0.

“Myslím si, že sme mali viac z hry. Súper naopak hrozil zo štandardných situácií a protiútokov. Po jednom z brejkov sa dostal do veľkej šance, avšak náš brankár ju výborne zneškodnil. V prvom dejstve sme mali niekoľko dobrých šancí, ktoré sme nepremenili, dali sme aj gól, avšak ten nám uznaný nebol. V polčasovej prestávke sme chlapcov nabádali k trpezlivosti a koncentrácii, chceli sme vzadu udržať nulu a využiť ponúknuté šance. Tie napokon prišli a zásluhou Zekuciu a Attaha sa nám to podarilo. Body z Vranova nad Topľou si mimoriadne ceníme. Osobne si myslím, že Vranov už veľa bodov v tejto sezóne doma nestratí,” povedal na margo zápasu tréner hostí Branislav Ondáš.

Zaujalo vás niečo v nižších súťažiach? Boli ste svedkami výnimočného gólu, videli ste kurióznu situáciu na dedinských trávnikoch, poznáte hráča s nevšedným životným príbehom? Ozvite sa nám na futbalnet@sportnet.sk .

Cieľom prvá osmička

Aj napriek tomu, že Spišiaci aktuálne vedú treťoligový pelotón, o postupe zatiaľ v klube nahlas nehovoria.

„Prvoradým cieľom v tejto sezóne, ktorý sme si stanovili aj pred sezónou, je byť v prvej osmičke, čiže byť súčasťou budúcoročnej zreorganizovanej tretej ligy. Postavenie v tabuľke nás, samozrejme, teší, ale jednou vecou je aktuálne postavenie a druhou to, že súťaž nie je ani v polovici. Preto platí, že sa vždy sústredíme na najbližšieho súpera,” prezrádza na margo cieľov klubový manažér Tomáš Hrušovský.

“Doterajší priebeh sezóny nám vyšiel zatiaľ nad očakávania. V minulej sezóne sme po lockdowne bojovali na konci tabuľky o treťoligovú príslušnosť. Ako naznačil Tomáš, cieľom je, zachovať si aj po reorganizácii príslušnosť v novovytvorenej tretej lige. To sa nám zatiaľ darí, takže sme spokojní. Samozrejme, zápasy nám odkryli aj nedostatky, na ktorých pracujeme. Máme mladé mužstvo, ktoré je tvorené zväčša z vlastných zdrojov. Našim cieľom je toto mužstvo stále zlepšovať,” pridal svoj názor tréner Ondáš.

Attah začal strieľať dôležité góly

Jediným legionárom v drese Spišiakov je v aktuálnej sezóne nigérijský futbalista Christian Attah Junior.

Do Spišskej Novej Vsi prišiel počas letnej prestávky z českého Třinca. Aj keď sa zo začiatku hľadal, napokon sa rozstrieľal.

Postupne sa presadil v dôležitých stretnutiach proti Lipanom, Slavii TU Košice a taktiež aj vo Vranove nad Topľou.

“Chriss je perspektívny hráč.  Síce ťažšie sa rozbiehal, avšak momentálne hrá dobre a sme veľmi radi, že sa začal presadzovať aj strelecky. Je veľmi silný v osobných súbojoch, má výborné fyzické parametre. Snažíme sa z neho urobiť lepšieho hráča. Ak bude poctivo pracovať, zdokonaľovať svoje silné stránky a odstraňovať nedostatky, tak sa môže presadiť ešte výraznejšie,” dodal na adresu 23-ročného útočníka tréner Ondáš.

Faktor Janečka

Pred sezónou sa klubovým činovníkom na Spiši podaril na prestupovom trhu husársky kúsok.

Do mužstva priviedli skúseného obrancu Mareka Janečku, známeho najmä z pôsobenia v Trnave či Karvinej.

Pri mužstve má okrem hráčskej aj trénerskú funkciu. Je prvým asistentom.

“Mareka oslovila hlavne naša dlhodobá vízia klubu. Už pred ukončením pôsobenia v Karvinej avizoval, že by sa rád videl aj v inej pozícii ako hráč. Preto u nás zastáva nielen pozíciu hráča, ale aj asistenta a manažéra A mužstva. Musím povedať, že významnú úlohu tu zohral aj veľmi dobrý vzťah Mareka s trénerom Ondášom,” prezrádza na margo príchodu Janečku na Spiš manažér Hrušovský.

“S Marekom sa poznám už veľmi dlho, boli sme spoluhráči, ešte predtým ako naskočil do profesionálneho kolotoča. Náš vzťah je nadštandardný a spolupráca bezproblémová. Chcel som Mareka ako hrajúceho asistenta, lebo si myslím, že nám vie stále pomôcť aj na ihrisku ako hráč, čo v doterajšom priebehu súťaže iba potvrdzuje. Jeho skúsenosti sú cenné aj z trénerského hľadiska. Zlepšil našu organizáciu pri štandardných situáciách. Veľa spolu komunikujeme a snažíme sa zlepšiť vo všetkých aspektoch hry,” prezrádza tréner Branislav Ondáš.

Inšpiráciou sú im hokejisti

Uplynulá sezóna, hoci aj tá bola poznačená pandémiou koronavírusu, bola z pohľadu spišskonovoveského športu mimoriadne úspešná.

Basketbalisti získali prestížne double, hokejisti vyhrali 1. hokejovú ligu a postúpili medzi elitu.

“Priznám sa, že hokejový klub je nám veľkou inšpiráciou a je pravda, že to robia veľmi dobre. Vzájomne sa podporujeme a držíme si palce,” prezrádza manažér Hrušovský.

Obe kluby, či už futbalový alebo hokejový, prešli mnohými zmenami. Obe zároveň vsadili na rôzne marketingové aktivity, zmenili klubové logá a aj vďaka výdobytkom modernej doby je o nich viac počuť, čo v konečnom dôsledku môže viesť k získaniu podporovateľov či už zo strany fanúšikov alebo sponzorov.

Výraznou premenou prešiel aj novoveský futbalový štadión.

“Je toho naozaj veľa, čo sa nám podarilo zrealizovať a čo ešte plánujeme v budúcnosti urobiť. V prvom rade sme radi, že sa nám po niekoľkých rokoch podarilo zrekonštruovať náš štadión a v spolupráci s mestom postupne realizujeme aj zázemie pre mládež. Vytvorila sa miestnosť pre účely vzdelávania trénerov a rozbor zápasov, ktorá zároveň slúži aj ako VIP miestnosť pre sponzorov a hosti. V areáli štadióna sme vybudovali klubový bufet a z bývalej krčmy máme v pláne vytvoriť klubovňu pre A mužstvo.”

“V jarných mesiacoch zase plánujeme výmenu podkladu na ihrisku s umelou trávou. Plánuje sa aj revitalizácia okolitých plôch v areáli štadióna. Máme naozaj veľkú radosť z toho, že na hracej ploche, kde bolo dlhé roky nevyužívané škvarové ihrisko, bude onedlho nová trávnatá plocha. Aj touto cestou by sme sa chceli poďakovať ľuďom, ktorí nám výraznou mierou dopomohli k naplneniu tohto sna darovaním ornice na celú plochu ihriska,” dodal na záver Tomáš Hrušovský.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Inšpiráciou sú nám hokejisti, vraví manažér futbalistov Spišskej Novej Vsi