Vyhral lepší či šťastnejší? V derby padlo sedem žltých kariet

Jediný gól Fiľakova strelil Oleksander Lovyniuk (v drese č. 7).
Jediný gól Fiľakova strelil Oleksander Lovyniuk (v drese č. 7). (Zdroj: Rimava.sk, Autor: Matej Hank)
Titanilla Bőd|6. jún 2021 o 00:20

Rimavská Sobota zdolala Fiľakovo 3:1.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Rimavskú Sobotu a Fiľakovo delí 29 kilometrov i okresná hranica. Futbalové mužstvá týchto miest však aj veľa vecí spája

Poznajú sa veľmi dobre

V dohrávke 10. kola III. ligy Stred nastúpilo až šesť takých hráčov, ktorí sa počas svojej kariéry predstavili aj v drese súpera.

U Rimavskosoboťanov to bol Dávid Kalmár, Štefan Rubint, Erik Ľupták a Ján Halaj, u Fiľakovčanov Oleksander Lovyniuk a Marko Püšpöky.

Navyše fiľakovská ikona a súčasný tréner Eugen Bari v minulosti trénoval aj Rimavskú Sobotu.

Derby sa malo odohrať vlani ešte v čase, keď sa súťaže hrali, lenže mužstvo Fiľakova nemohlo vycestovať do susedného mesta, keď mal prezident klubu Attila Visnyai pozitívny test na koronavírus a väčšina hráčov skončila v karanténe.

Pandémia mala vplyv aj na káder

Počas dlhej prestávky sa v oboch tímov mnoho zmenilo. Z Fiľakova odišiel Dejan Strniša do Rakúska, Máté Köböl do Salgótarjánu, brankár Niko Páriš do Karancslapujtő. Štefan Lazsík cestoval za prácou do Švajčiarska.

Nigérijský kanonier Rimavskej Soboty David Fadairo skúšal šťastie najprv v Rakúsku a nakoniec zakotvil v druhej cyperskej lige.

Opora obrany Peter Vasilko zase pracoval v zahraničí a k mužstvu sa pripojil tesne pred reštartom.

Šulek dal dva góly

V súboji tradičných rivalov nakoniec zvíťazila Rimavská Sobota 3:1, no ich víťazstvo sa nerodilo ľahko. Mladý tím FTC vynikal rýchlosťou, na ktorú domáca obrana v istých chvíľach nestačila.

Domácich poslal do vedenia ešte pred prestávkou po centrovanej lopte Jozef Šulek. Ten istý hráč skóroval aj v úvode druhého polčasu.

Po centri Dávida Kalmára mokrá lopta vypadla z rúk brankára Richarda Obermana a útočník Rimavskosoboťanov ju zblízka poslal do siete.

Víťazstvo Rimavskosoboťanov poistil gólom v závere Ján Halaj.
Víťazstvo Rimavskosoboťanov poistil gólom v závere Ján Halaj. (Zdroj: Rimava.sk, Autor: Matej Hank)

Rozhodol Halaj

Fiľakovo však znížilo po rýchlom protiútoku, keď mieril presne Oleksander Lovyniuk a Arnold Kurunci mal na nohách aj vyrovnávajúci gól, no minul prázdnu bránku.

„Má iba osemnásť rokov, ešte sa musí veľa učiť. No bola to vyložená šanca a keby ju premenil, myslím si, že by sme stav aj otočili,“ poznamenal tréner Bari.

Niektorí diváci z tribúny mu kričali, že by mal nastúpiť, on by svoje šance premenil. „V teórii ich stále premieňam, ale v praxi by to možno bolo iné,“ usmial sa niekdajší vychýrený kanonier.

Zápas napokon rozhodla strela domáceho Jána Halaja päť minút pred koncom po prízemnom centri Sebastiana Zvaru.

Čierna séria zranení pokračuje

„Zápas bol ešte ťažší, než som očakával,“ priznal tréner domácich Tomáš Boháčik.

„Mrzí ma, že deň pred zápasom sa zranil Csaba Juhász a počas stretnutia sa obnovilo zranenie Erikovi Sujovi. Čierna séria zranení z minulého roku teda pokračuje,“ povzdychol si domáci tréner.

„Boli sme veľmi produktívni, premenili sme prakticky všetky šance. O jeden gól sme ale podľa mňa boli lepší,“ myslí si Boháčik.

Eugen Bari má však iný názor.

„Nevyhralo lepšie mužstvo, ale to, ktoré malo viac šťastia. Hráči splnili všetko, o čo som ich žiadal, ale doplatili sme na individuálne chyby. Nezdolala nás Rimavská Sobota, zdolali sme sa sami. Pritom sme mali aspoň na remízu,“ uviedol tréner FTC.

Vyhecované, ale nie zákerné

Diváci videli aj množstvo faulov, rozhodca celkovo udelil sedem žltých kariet.

„Bolo to skôr vyhecované z druhej strany, ale neboli tam nejaké zákernosti. Zažil som aj oveľa tvrdšie derby,“ tvrdí Boháčik.

Podľa reakcií a výkrikov sa zdalo, že na tribúne boli v prevahe fanúšikovia hostí.

„Vo Fiľakove ľudia milujú futbal. Či hráme v Lučenci alebo v Rimavskej Sobote, vždy tam máme viac priaznivcov, ako domáci,“ vyhlásil Eugen Bari.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vyhral lepší či šťastnejší? V derby padlo sedem žltých kariet