Igor Drotár urobil aj hodiny. Po desiatich rokoch

Igor Drotár skončil v celkovom poradí na Jankovom vŕšku tretí.
Igor Drotár skončil v celkovom poradí na Jankovom vŕšku tretí. (Autor: Jozef Pisch)
Martin Trenkler|10. aug 2019 o 00:00

Skúsený Prešovčan bojoval na Jankovom vŕšku.

Preteky automobilov na Jankovom vŕšku: fotogaléria

9.8.2019

PREŠOV. Niekoľkonásobný majster a vicemajster Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu (MSR PAV) Igor Drotár bol opäť v plnom nasadení.

Tentoraz to boli preteky na Jankovom vŕšku, ktoré sa šli spolu s poľským šampionátom a ukázali tak dovedna vyše sto skvelých jazdcov a áut.

Kopec jeho srdcu blízky

Prešovčan patril od začiatku opäť k favoritom absolútnej špičky poradia.

Po dlhých rokoch si „užil“ aj „hodiny“, no neminuli ho ani cenné trofeje v MSR a v poľskom šampionáte, do ktorého bol prihlásený tiež.

Dve druhé miesta v rámci MSR PAV (aj v triede E1) v sobotu vystriedalo v nedeľu druhé miesto MSR PAV, prvé v poľskom šampionáte a tretie v absolútnom poradí.

„Každý rok sa na Jankov vŕšok veľmi teším. Je to kopec mne srdcu blízky a má skôr relyový charakter, čo mi vyhovuje, rovnako aj nášmu autu. Je tiež pomerne krátky a malú chybu už nedobehneš. Páčilo sa mi, že sme jazdili s poľským šampionátom a bol by som nadšený, keby sme spolu jazdili oveľa častejšie. Prišli odtiaľ skvelí jazdci so skvelými autami,“ nadšený bol Igor Drotár.

Na Cvrčeka potrebuje aj technický pokrok

V cieli mu odbehol vlastne len jeho najväčší konkurent Věroslav Cvrček.

„Potvrdzuje sa, že on aj jeho tím sú veľmi šikovní a vedia si dobre pripraviť vlastné auto. Aj naši prenajímatelia sa o to snažia, no je to skôr na báze komerčnej, čo má svoje prirodzené a pochopiteľné obmedzenia. Ten ich technický aj jazdecký pokrok zároveň znamená, že ak sa nepohneme po týchto stránkach aj my, tak nemáme už žiadnu veľkú šancu na priame súboje. Ich auto je skutočne niekde inde, čo je i divácky zreteľné.“

Ako ďalej Igor Drotár poznamenal, aj Poliaci urobili oproti minulému roku masívny pokrok.

„To ma zároveň teší, keďže sme bojovali v malých odstupoch. Auto však bolo silno pretáčavé, no nejako sme absolvovali ostré jazdy. S Poliakmi sme boli štyria až piati v jednej sekunde a potreboval som tak v poslednej jazde poriadne pridať. Vyšlo mi to a skončil som celkovo druhý a prvý v rámci poľského šampionátu.“

Nie najpríjemnejšou zaujímavosťou víkendu boli pre skúseného harcovníka aj tzv. hodiny, ktoré s autom urobil.

„Spravil som ich v druhej sobotnej tréningovej jazde, a to po desiatich rokoch! A v nedeľu ráno som sa „otočil“ až na troch miestach. Mechanici popracovali na diferenciáloch a ostré jazdy už šli normálne, i keď som opäť skončil druhý v rámci MSR aj triedy E1, druhý v rámci Poľska a absolútne tretí.“

Najbližšie čaká Igora Drotára cesta do Ústí nad Orlicí, ktoré privíta slovenský kopcový šampionát po druhýkrát (24. - 25. 8.).

Potom sa už sústredí na jednodňový šprint Rally Trebišov (30. - 31. 8.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Igor Drotár urobil aj hodiny. Po desiatich rokoch