Ideálny scenár podľa Hatoka: Pohronie postúpi priamo, Poprad cez baráž

Východniar Ján Hatok (vpravo) vo farbách Žiaru nad Hronom.
Východniar Ján Hatok (vpravo) vo farbách Žiaru nad Hronom. (Autor: fkpohronie.sk)
Róbert Andrejov|25. máj 2019 o 00:00

Prešovský rodák sa vo farbách Žiaru nad Hronom bije o postup s bývalými spoluhráčmi.

ŽIAR NAD HRONOM. Napínavý boj o priamu miestenku do najvyššej futbalovej súťaže vyvrcholí už počas tohto víkendu.

Aj pred posledným kolom majú FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa a FK Poprad rovnaký počet bodov, no o maličký krôčik bližšie k celkovému víťazstvu sú hráči od Hrona, v prospech ktorých hovorí o tri góly lepšie skóre. A to by v prípade rovnosti bodov po záverečnom kole rozhodlo o ich postupe medzi elitu.

Pikantnú príchuť má boj o miestenku vo Fortuna lige pre prešovského rodáka Jána Hatoka, ktorý v lete prišiel do tímu Pohronia práve z Popradu.

Budúci tréneri sa podpichovali

Odchovanec futbalu v metropole Šariša si obliekal popradský dres v sezónach 2016/17 a 2017/18, keď predtým hrával jeden rok za FK Pohronie.

„Úprimne sa teším, že o postup bojujeme práve my a Popradčania. Pod Tatrami som pôsobil dva roky a viem, ako to tam funguje. Futbal sa tam robí dobre a klub každým rokom napreduje. Keďže som momentálne hráčom Pohronia, tak urobím všetko pre to, aby sme boli úspešní my,“ povedal na úvod debaty Ján Hatok.

S mnohými hráčmi mužstva spod Tatier zostal tento 28-ročný obranca v kontakte aj po prestupe do Žiaru nad Hronom, nuž nás zaujímalo, či v posledných týždňoch medzi nimi neprebiehajú rôzne podpichovačky na túto tému.

„Nedávno som si robil trénerskú B-licenciu a zhodou okolností tam so mnou boli aj viacerí chlapci z Popradu – Kukoľ, Horváth, Maslo a Zošák. A tieto stretnutia sme samozrejme využili na srandovné podpichovanie,“ zasmial sa.

Postup by bola čerešnička na torte

Hatok by bol najradšej, keby sa po sobotňajšom zápase z priameho postupu tešilo Pohronie a z následnej baráže s predposledným tímom prvej ligy by sa medzi elitu prebojoval aj Poprad.

„Takýto scenár by bol najideálnejší. Na Poprad mám pekné spomienky a tamojší klub by si takisto zaslúžil postúpiť. Ale až z druhého miesta,“ pokračoval v dobrej nálade Hatok, ktorý v minulosti hrával aj za Vranov nad Topľou a českú Karvinú.

Pohronie je najpríjemnejším prekvapením tejto druholigovej sezóny. Nikto nečakal, že práve toto mužstvo sa zaradí medzi kandidátov na postup. Ani samotní hráči od Hrona.

„Tvrdou robotou sme celú sezónu išli za svojím cieľom a toto je už nadstavba. Málokto by pred štartom ročníka povedal, že sa budeme biť o postup. Avšak, keď už sme tak dlho na prvom mieste vydržali, bola by veľká škoda prepustiť post lídra v poslednom kole. Priamy postup by bola čerešnička na torte.“

My len dodávame, že Pohronie, ktoré je na čele tabuľky od 15. kola, v sobotu cestuje na pôdu Šamorína a Poprad doma privíta Petržalku.

Mrzí ho, ako Tatran dopadol

Keďže Ján Hatok je odchovancom prešovského futbalu, jedna z našich otázok smerovala aj k téme vypadnutia Tatrana do tretej najvyššej súťaže.

„Tatran je futbalová bašta na Slovensku a v tomto klube som strávil celú svoju mladosť. Vyrástlo v ňom mnoho skvelých hráčov a preto ma veľmi mrzí, ako to všetko dopadlo. Asi to tak malo byť, teraz to už nezmeníme. Snáď sa nájdu ľudia, ktorí prešovský futbal pozdvihnú čo najskôr a dostanú ho do najvyššej súťaže, kam nepochybne patrí,“ skonštatoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ideálny scenár podľa Hatoka: Pohronie postúpi priamo, Poprad cez baráž