Humenné vybavilo Kalšu za polčas a stále je stopercentné

O druhý gól v sieti nováčika sa postaral kanonier Filip Serečin (vpravo), ktorý o loptu bojuje so Štefanom Majerníkom.
O druhý gól v sieti nováčika sa postaral kanonier Filip Serečin (vpravo), ktorý o loptu bojuje so Štefanom Majerníkom. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|4. aug 2019 o 12:43

Nováčik prehral na nulu, zahodil však tri gólové príležitosti.

Humenné - Kalša 3:0: fotogaléria

4.8.2019

HUMENNÉ. Jeden z najvážnejších kandidátov na postup FK Humenné je aj po troch kolách III. futbalovej ligy Východ bez straty bodu. Tentoraz si poradil s nováčikom súťaže Kalšou, ktorú na vlastnom trávniku zdolal rozdielom triedy 3:0.

Všetko podstatné pod Vihorlatom sa udialo už v úvodnom dejstve hry, v ktorom TJ Mladosť inkasovala trikrát a do kabín išla za hrozivého stavu. Aj keď po zmene si obe mužstvá vypracovali viacero veľkých príležitostí, skóre sa už nezmenilo.

Rýchly gól ich upokojil

Humenčania podľa očakávania začali náporom a už v 5. minúte viedli, keď po rohovom kope Mareka Mihoka smoliarsky usmernil loptu do vlastnej siete Peter Majný. Prevaha favorita bola naďalej zreteľná, no ďalšie góly prišli až v závere polčasu, keď sa presadili Filip Serečin a Cyril Vasiľ.

„Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať, výnimkou nebol ani tento. Keď sme videli rozlosovanie úvodných kôl, tak sme očakávali, že to bude náročné. Kalša sa chcela ako nováčik ukázať a hrala to, čo sme aj očakávali. Bol to ťažký zápas, hrali sme do plných, ale zvládli sme ho. Upokojil nás rýchly gól, po obrátke sme chceli pridať aj ďalšie, čo sa nám nepodarilo. Aj tak sme však spokojní,“ skonštatovala dlhoročná opora humenského tímu Cyril Vasiľ.

Ako obrancu ho potešilo aj to, že druhýkrát v rade neinkasovali. Pri niektorých tutovkách nováčika však mali zverenci Petra Košudu aj šťastie.

„Kalša má svoju kvalitu, hrajú za ňu chlapci, ktorí pôsobili aj vo vyšších súťažiach. Bolo vidieť, že majú skúsenosti a som rád, že sme im nedovolili ani raz skórovať,“ dodal 26-ročný Humenčan.

Na kopačke mal vyrovnanie

Kalšania pricestovali do Humenného povzbudení víťazstvom nad silným Vranovom nad Topľou, ktorý v stredu doma zdolali 2:0. Premiérový duel na súperovom ihrisku však nedopadol podľa ich predstáv.

„Zápasy vonku sú oveľa náročnejšie. Sme amatéri a ako už aj v iných rozhovoroch povedali moji spoluhráči, chceme v nich hrať so srdcom a ako jeden tím. Doma nás dopredu poháňajú fanúšikovia. A je to aj o premieňaní šancí. Keby sme aj my svoje využili, mohol to byť dramatickejší zápas,“ triezvo zhodnotil sobotňajší súboj kapitán TJ Mladosť Jakub Capík.

Zverencov Ľubomíra Maďarika nalomil nešťastný rýchly gól, na ktorý však mohol hneď v 10. minúte odpovedať vyrovnaním práve Capík. Odchovanec košickej Lokomotívy však po centri Erika Semana opečiatkoval iba brvno.

„Škoda mojej šance, mohol to byť iný zápas. Záver polčasu sme nezvládli, pri treťom góle sme už hlavami boli asi v šatni. V druhom polčase sme sa snažili streliť kontaktný gól, čo nám však nevyšlo, aj keď šance na to boli. Domáci brankár však zneškodnil nájazd Takáča aj dobrú strelu Semana.“

Fakty

Humenné – Kalša 3:0 (3:0)

Góly: 5. vlastný Majný, 39. Serečin, 45. Vasiľ. Rozhodoval: Dzivjak – 520 divákov.

FK: Slávik – C. Vasiľ, Pav. Šuľák (65. Zlacký), Sidor, Komjatý – Kulich (81. Čeremeta), Polaščík, Mihok (81. Voroňák), Košuda – Ruskovský (65. Salanci), Serečin (72. Jakubov).

TJ MLADOSŤ: Pella – Patkanóci, J. Vajda, Š. Majerník, Majný – E. Seman, Pásztor, Špišák (76. Gašpar), Capík – Zeher, Novotný (72. E. Takáč).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenné vybavilo Kalšu za polčas a stále je stopercentné