Hrali by aj s odtrhnutou nohou. Trpaslíci sa chystajú na fortunaligistov

Ivan Mriška|14. sep 2020 o 13:20

Futbalového sviatku sa v Jakube a Zvončíne nevedia dočkať.

JAKUB, ZVONČÍN. V minulosti takáto konfrontácia možná nebola. Aspoň nie v súťažnom zápase. V Slovnaft Cupe však v posledných rokoch môžu štartovať aj kluby z piatej ligy.

Tímom z najnižších krajských súťaží sa veľké šance nedávajú. Neraz však vyradili vyššie postavených protivníkov. Aj z tretej ligy.

Medzi nimi je priepasť

Najväčšou odmenou pre futbalových trpaslíkov je zápas proti fortunaligistovi. Cez týždeň sú na programe dve takéto bizarné konfrontácie, v utorok privíta Jakub ViOn Zlaté Moravce/Vráble a v stredu Zvončín trnavský Spartak.

V oboch prípadoch ide o dedinky, ktoré nemajú ani 1000 obyvateľov.

„Hráči sú nabudení. Budeme hrať z poctivej defenzívy na rýchle brejky. Nesmieme sa zblázniť a hrať s tak kvalitným súperom otvorenú partiu. Určite je na tom kondične lepšie,“ taktiku prezradil Jakub Víglaský z TJ ŠK Sokol Jakub.

„V súťažiach je medzi nami priepasť, no chceme súpera potrápiť. Začína sa od 0:0, vo futbale je možné všetko,“ dodal tréner TJ Družstevník Zvončín Rudolf Klenkovič.

(Autor: TJ Družstevník Zvončín)

Prvý raz v histórii

Jakub aj Zvončín privítajú súpera z najvyššej súťaže po prvýkrát v histórii.

„Dvakrát sme porazili štvrtoligistu, preto si chalani tento zápas zaslúžia. Je to akási čerešnička na torte. Päť hráčov sme mali zranených, no zrazu sa zázračne vyliečili. Asi by hrali aj s odtrhnutou nohou. Ale nečudujem sa im, takýto zápas sa vyskytne možno raz za život,“ smeje sa vedúci Jakuba.

„Je to sviatok pre celú dedinu. Chalani sa už nevedia dočkať, z hľadiska prestíže to pre nich znamená veľa. Spartak Trnava je u nás v regióne najslávnejší klub a určite bude vypredané, teda tisíc ľudí. Šťastie, že sa hrá teraz v septembri a nie v októbri, pretože keby na takomto sviatku mohlo byť len 200 ľudí, trápilo by nás to,“ vysvetlil Klenkovič.

Viac divákov sa nezmestí

Zatiaľ čo v Zvončíne sa očakáva tisíc divákov, v Jakube rátajú maximálne s päťstovkou priaznivcov.

„Viac sa na náš malý štadión nezmestí. U nás sa dá pozerať len z jednej strany. Chceme, aby každý videl poriadne, preto sme namontovali lešenie. Sme maličký klub, ktorý nedávno oslávil 90 rokov. Pre korona krízu sa však žiadna akcia neorganizovala, nakoľko sa len ťažko do klubu zháňajú sponzori. Aspoň, že budeme hrať takýto skvelý zápas,“ posťažoval si Víglaský.

Jakub v Slovenskom pohári účinkuje úplne po prvýkrát, Zvončín už v minulosti privítal druholigovú Petržalku.

„Nemáme široký káder, ale verím, že súpera potrápime. Myšlienka Slovnaft Cupu hrať malým klubom proti veľkým sa nám páči. Chceme sa vybičovať podobne ako Beluša, ktorá takmer zaskočila Slovan. Senzácia bola na spadnutie. Verím, že si budeme počínať podobne,“ uzavrel Rudolf Klenkovič z piatoligového Zvončína.

Slovnaft CUP – 3. kolo:

TJ ŠK Sokol Jakub – FC ViOn Zlaté Moravce/Vráble

15.9. o 16:00 h

TJ Družstevník Zvončín – FC Spartak Trnava

16.9. o 16:00 h

Program 3. kola nájdete TU

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrali by aj s odtrhnutou nohou. Trpaslíci sa chystajú na fortunaligistov