Hrá sa pred zápasmi. Dedinský tím má vlastnú futbalovú hymnu

Ivan Mriška|14. sep 2020 o 11:00

Futbalový klub z Novohradu je zrejme jediným okresným tímom na Slovensku, ktorý má vlastnú pesničku.

HALIČ. Kluby z Fortuna ligy majú svoje hymny, ale pri dedinských tímoch to bežné nie je.

Spieva bývalý hráč

Výnimkou je TJ Slovan Halič, ktorý pôsobí v šiestej lige ObFZ Lučenec. Pred aj po zápase tam hrá pieseň, ktorú zložil a naspieval bývalý futbalista klubu.

„S myšlienkou urobiť našim haličským futbalistom hymnu som sa pohrával už ako stredoškolák. Na dve pesničky od kapely Elán som urobil vlastný text, ale vtedy to nemalo žiadny význam. Až keď som sa o pár rokov neskôr naučil hrať na gitaru, zložil som vlastnú pesničku s názvom Dáme gól!,“ spomína autor hymny Dušan Dojčiar.

Okrem naspievania piesne sa aktívne podieľa na rozvoji futbalu v obci. Pripravuje videá zo zápasov, ktoré strihá a ďalej distribuuje do sveta. Hymna hráva aj v obecnom rozhlase pri pozvánkach na domáce zápasy.

Síce sa hudbe Dojčiar venuje len na amatérskej úrovni, má množstvo vlastných pesničiek.

„Nebol problém osloviť kamarátov, aby sme hymnu dali do konečnej podoby a na CD. Pieseň má rockový a burcujúci štýl,“ dodal.

Pomohol ligový rozhodca

Hymna bola nahrávaná v lučenskom štúdiu a v regióne sa stretla s veľkou odozvou.

„Kamarát a terajší člen výboru Tomáš Kurčík urobil obal CD a s finančnými nákladmi na niekoľko desiatok kusov nám pomohol bývalý ligový rozhodca Pavol Olšiak. Práve on sa stal na jeseň roku 2005 krstným otcom CD, producentom bol terajší tajomník FK, Ján Hikker. Vzhľadom k tomu, že Halič hrá len okresnú súťaž, táto hymna je na Slovensku vo futbalových kruhoch veľkou raritou,“ uzavrel Dojčiar.

Na pesničke sa podieľali:

Dušan Dojčiar (autor hudby, textu, gitary a spev), Miroslav Bartoš (bicie), Peter Kocúr (klávesy), Juraj Pelč (basová gitara), Miro Schmidt (vokáli v refrénoch)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hrá sa pred zápasmi. Dedinský tím má vlastnú futbalovú hymnu