Hokejový Winter Classic možno oddiali jarnú premiéru Lokomotívy

Brazílsko-slovenský mix Lokomotívy v príprave neprehral, hral však len s tímami z nižších súťaží.
Brazílsko-slovenský mix Lokomotívy v príprave neprehral, hral však len s tímami z nižších súťaží. (Autor: fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|4. mar 2019 o 15:59

Káder mužstva stále nemá definitívnu podobu.

KOŠICE. Turbulentné obdobie vo futbalovej Lokomotíve Košice z prelomu rokov a úvodu toho súčasného v uplynulých týždňoch trocha utíchlo.

Po návrate zo sústredenia na Ukrajine zarezávalo mužstvo v domácich podmienkach, v prípravných dueloch zdolalo treťoligistov zo Sniny (2:0) i Spišskej Novej Vsi (2:1).

Po sobotňajšej generálke proti štvrtoligovému Kechnecu, s ktorým Košičania týždeň pred štartom jarnej časti druhej ligy remizovali 1:1, sa do tvárí ich fanúšikov znova nahrnuli rozpaky.

Tri zápasy neodkryli všetko

„So súčasným mužstvom pracujeme mesiac, nové je prakticky všetko. Nielen viac než polovica tímu, ale i celková filozofia a nastavenie,“ zopakoval asistent trénera Ľuboš Benkovský absolútne odlišnú víziu súčasnej Lokomotívy, ktorú klub začal raziť po príchode nového vedenia.

Zároveň priznal, že model len s tromi prípravnými zápasmi – predchádzal im ešte súboj v maďarskom Mezőkövesdi, na ktorý odcestovalo béčko doplnené o dorastencov a schytalo výprask 0:12 – neposkytol realizačnému tímu dokonalý priestor na detailné spoznanie kvalít nových zverencov.

„Čas plynul veľmi rýchlo. Vyskúšali sme si najmä obraz hry, v ktorom sme mali prevahu. Gólovo sme sa ale presadzovali málo,“ zhrnul Benkovský.

Otázke o porovnaní sily jesenného kádra s tým súčasným sa diplomaticky vyhol.

„K dispozícii máme mladých hráčov, na ich raste je potrebné veľa pracovať. Veríme, že to zvládneme a v druhej lige sa zachránime, i keď to bude náročné.“

Brazílčania zostali, Slováci zapadli

Často avizovaný nový smer Lokomotívy sa týka spolupráce s futbalovou školou v brazílskom Sao Paule.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejový Winter Classic možno oddiali jarnú premiéru Lokomotívy