Slovensko na MS v hokeji 2024
Slovensko
MS v hokeji 2024
15.05.2024, Skupina B
4 - 0
2:0, 0:0, 2:0
Poľsko na MS v hokeji 2024
Poľsko

Hnevá ma lenivosť. Mnohí hrali sebecky a nikto nechcel korčuľovať, hodnotil Valábik

Slovenskí hokejisti sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024.
Fotogaléria (65)
Slovenskí hokejisti sa tešia po strelenom góle v zápase Slovensko - Poľsko v skupine B na MS v hokeji 2024. (Autor: Palo Gašpar / Sportnet)
Miloslav Šebela|15. máj 2024 o 23:50

Televízni experti hodnotia víťazstvo nad Poľskom v skupine B na MS v hokeji 2024.

OSTRAVA. . Pozitívny štart a potom veľký boj. Slovenskí hokejisti zvládli štvrtý zápas na MS v hokeji 2024 a zvíťazili nad Poľskom 4:0.

Najväčším pozitívom je zisk troch bodov za víťazstvo. Poľskí hráči totiž dlho vzdorovali a naopak slovenskí hokejisti sa s dvojgólovým vedením po prvej tretine uspokojili.

Posledné dva góly padli až v úplnom závere zápasu.

Televízni experti vo svojom hodnotení pripomínali, že s takýmto výkonom by hokejisti proti silnejším súperom neobstáli. Poliaci prakticky celý zápas cítili šancu vrátiť sa do zápasu a o to energickejšie hrali. 

Chceli hrať na krásu

Pred štartom Michal Handzuš aj Rastislav Konečný pre TV JOJ hovorili, že rozdiel v kvalite medzi Slovenskom a Poľskom je veľký a pokiaľ bude slovenský výkon konštantný, nemal by priaznivý výsledok byť problémom. 

O dva góly v prvej tretine sa postaral druhý útok. Prvý gól na turnaji strelil aj kapitán Tomáš Tatar po výbornej prihrávke od Šimona Nemca. 

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Poľsko na MS v hokeji 2024

„Presne takýto štart do zápasu sme si priali. Mali sme veľké príležitosti. Tatarov gól bol veľmi pekný hokejový moment. To sa ani nedalo zahrať lepšie,“ hovoril Rastislav Konečný. 

Michal Handzuš však upozornil, že k spokojnosti chýba ešte tretí gól, ktorý by tím upokojil a zlomil by snahu súpera. 

„Dvojgólové vedenie je zradné. Súperovi stále dáva šancu. My potrebujeme ešte jeden gól, aby sme sa upokojili. Treba hrať zodpovedne. Aj Rakúšania sa dokázali proti Kanade vrátiť do zápasu. Ak dáme ďalšie góly, odpor Poliakov zlomíme. Ale pozitívom je, že každá päťka mala šance. Škoda, že nám nevyšli presilovky,“ hovoril Handzuš. 

Boris Valábik pre ČT vravel, že je to skôr také „hrajkanie“. „Je vidieť, že hrajú proti outsiderovi a chcú hrať na krásu. Ak by hrali hráči jednoducho, mohlo to byť 6:0,“ hovoril Valábik. 

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Poľsko na MS v hokeji 2024 (skupina B)

Také dlhé striedania ešte nevidel

V ďalšom priebehu však aktivita slovenského tímu ustala. Nedarilo sa im zvýšiť rozdiel. Proti silnejšiemu súperovi, by zápas mohol mať iný priebeh. Tempo pokleslo. 

„Hrali sme laxne, nemali sme nasadenie, ani šance a Poliaci začali vystrkovať rožky. Dvojgólové vedenie je zradné. Poliaci pôjdu teraz oveľa viac do zápasu,“ pripomenul Handzuš. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Hnevá ma lenivosť. Mnohí hrali sebecky a nikto nechcel korčuľovať, hodnotil Valábik