Prestupové obdobie je v plnom prúde. Kluby oznamujú mená nových hráčov (prehľad)

Skúsený obranca Martin Chovan sa po štyroch sezónach vracia do Nových Zámkov.
Skúsený obranca Martin Chovan sa po štyroch sezónach vracia do Nových Zámkov. (Autor: TASR)
Sportnet|2. máj 2022 o 14:00 (aktualizované 22. sep 2022 o 20:57)

Prinášame vám to najzaujímavejšie z prestupového obdobia pred hokejovou sezónou 2022/2023.

BRATISLAVA. Kolotoč hokejových prestupov je v plnom prúde.

Hneď na začiatku prestupového obdobia pred sezónou 2022/2023 zmenilo pôsobisko niekoľko slovenských hokejistov, medzi ktorými nechýbali ani reprezentanti.

Redakcia Sportnetu vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo sa doposiaľ na prestupovom trhu udialo.

Prehľad hokejových prestupov

22. september: Do kádra hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce pribudol 30-ročný ruský obranca Ivan Glazkov.

Bude to pre neho druhé pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži, v ročníku 2021/2022 obliekal dres Prešova. Michalovský klub informoval o novej akvizícii na sociálnych sieťach.

Glazkov odohral v extraligovom ročníku 2021/2022 celkovo 35 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 1 gól, 11 asistencií a 12 trestných minút.


22. september: Americký hokejový útočník Jay Dickman už nie je hráč HC MIKRON Nové Zámky. Vedenie klubu požiadal o okamžité ukončenie kontraktu z rodinných dôvodov. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

"Vnímame závažnosť celej situácie a takisto potrebu okamžitého návratu Jaya späť domov k rodine do Spojených štátov. Ďakujeme mu za odvedenú prácu a vzorný prístup k tréningovému procesu i zápasom," uviedol klub.

Nové Zámky boli pre 29-ročného útočníka prvé európske pôsobisko. V Tipos extralige stihol nastúpiť do dvoch zápasov, v ktorých strelil jeden gól.


8. september: Slovenský hokejový útočník Michael Drábek zamieril na hosťovanie z HK Nitra do Liptovského Mikuláša. Podľa manažéra nitrianskeho klubu Tomáša Chrenka ide o reakciu na aktuálny pretlak v ofenzíve.

Drábek pôsobil v Nitre v uplynulých dvoch sezónach. V ročníku 2021/2022 nastúpil do 51 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 3 góly a 2 asistencie.


1. september: Novou posilou extraligového klubu HK GROTTO Spišská Nová Ves sa stal fínsky hokejista Elias Ulander. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Dvadsaťpäťročný obranca si v minulej sezóne obliekal dres dánskeho mužstva Frederikshavn White Hawks, za ktorý odohral 49 zápasov s bilanciou (0+20). Skúsenosti má aj s juniorkou HIFK Helsinki či mládežníckou reprezentáciou Fínska.


29. august: Slovinský hokejista Žiga Pavlin sa dohodol na spolupráci s HC '05 Banská Bystrica. Vedenie klubu angažovalo 37-ročného obrancu ako náhradu za Kanaďana Jakea Cardwella, ktorý v júli na vlastnú žiadosť v klube skončil.


23. august: Slovenský hokejový obranca Marek Hudec podpísal zmluvu s MHk 32 Liptovský Mikuláš. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pre 28-ročného obrancu pôjde o piate pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. V nej debutoval v ročníku 2018/2019 v drese Dukly Trenčín po šesťročnom pôsobení v Škandinávii, predovšetkým vo Fínsku.

Hudec mal po uplynulom ročníku namierené do klubu Bratislava Capitals v medzinárodnej IHL, no ten nedávno definitívne ukončil svoju činnosť.


8. august: Americký hokejista Ben Johnson sa stal hráčom slovenského extraligistu HC Nové Zámky. Útočníka draftoval v roku 2012 klub New Jersey Devils z 90. miesta, ale do NHL sa nepresadil.

Jeho doterajšia kariéra sa odvíjala v nižších zámorských súťažiach, predovšetkým v ECHL.

Svoju hráčsku kariéru už dvakrát prerušil, keď v rokoch 2016 až 2018 vynechal dve sezóny a nehral ani v ročníku 2020/2021. V predchádzajúcej sezóne odohral v drese Kansas City Mavericks (ECHL) 53 zápasov, v ktorých získal 49 bodov (24+25).

"Ben je všestranný center s vysokou intenzitou hry. Určite je veľké plus aj fakt, že má vodcovské schopnosti, čo nám potvrdili jeho bývalí tréneri i spoluhráči.

Sme veľmi radi, že bude súčasťou nášho tímu. Má výborné korčuľovanie, je zodpovedný a platný na oboch koncoch ľadu," uviedol tréner Gergely Majoross pre klubovú stránku.


8. august: Do kádra HC Košice pribudol 27-ročný fínsky útočník Ville Leskinen. Bude to pre neho druhé pôsobisko v slovenskej extralige, v uplynulej sezóne nazbieral v drese HKM Zvolen 46 bodov.

Zvolen bol pre Leskinena prvé pôsobisko mimo Fínska. V drese HKM nastúpil do 51 zápasov, v ktorých mal bilanciu 18 gólov a 28 asistencií.


29. júl: Útočník Denis Hudec predĺžil zmluvu s Duklou Trenčín o ďalšie dve sezóny. Klub o tom informoval na sociálnej sieti.

Trenčín podpísal Hudeca v priebehu minulej sezóny, v ktorej za tím odohral 31 zápasov a získal 15 bodov (9+6).


28. júl: Do kádra hokejistov HC 21 Prešov pribudol Američan Michael Higgins. Pre 22-ročného obrancu pôjde o prvé európske pôsobisko.

Higgins má za sebou tri sezóny v univerzitnej súťaži NCAA. Po jeho príchode je na súpiske prešovského tímu osem zahraničných hráčov, pričom do jedného zápasu môžu zasiahnuť maximálne siedmi.

Štatút legionára majú aj Rus Nikita Bespalov, Kanaďania Gordon Ballhorn, Abbott Girduckis, Craig Martin a Donovan Neuls a Američania Sean Giles a Max Gerlach.


23. júl: Kanadský obranca Jake Cardwell končí v Banskej Bystrici po troch neúplných sezónach. Tridsaťročný bek síce mal pokračovať pod Urpínom, vedenie "baranov" však požiadal o predčasné ukončenie spolupráce.

"Pred pár dňami ma kontaktoval Jake s možnosťou rozviazania kontraktu z rodinných dôvodov, že sa necíti alebo nejak vnútorne stratil motiváciu hrať takýto level hokeja a chce si zahrať možno ešte rok, dva v nižšej lige," vysvetlil športový manažér tímu Michal Hudec.


15. júl: HC Košice podpísal kanadského hokejistu Jordona Southorna, ktorý sa po roku pôsobenia v zahraničí vracia do slovenskej extraligy.

Tridsaťdvaročný obranca začal uplynulú sezónu v drese českého tímu Orli Znojmo, ktorý pôsobí v nadnárodnej ICE Hockey League (ICEHL). V novembri prestúpil do lotyšského Dinama Riga z KHL. V nej odohral 9 zápasov a získal 4 body (1+3).

Kanaďan doteraz pôsobil na Slovensku v dvoch tímoch. V drese Banskej Bystrice dosiahol v sezóne 2018/2019 majstrovský titul a s Michalovcami získal bronz.


12. júl: Ruský obranca Dmitri Kostromitin prestúpil z Banskej Bystrice do bieloruského Metallurg Žlobin. V drese HC '05 odohral 29 zápasov v základnej časti s bilanciou 0+1 a ďalších 6 stretnutí pridal v play off, kde pomohol tímu jednou asistenciou.


6. júl: Americký hokejový útočník Andrew Yogan sa stal hráčom HK Poprad. Do Popradu prišiel po sezóne, v ktorej získal so Slovanom Bratislava extraligový titul.

Yogan odohral v extraligovej sezóne 2021/2022 celkovo 65 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 27 gólov a 35 asistencií.


6. júl: Do kádra hokejistov MHk 32 Liptovský Mikuláš pribudli útočník Matej Galbavý a obranca Peter Novajovský.

Pre 23-ročného krídelníka Galbavého pôjde v priebehu roka o tretie pôsobisko. Pred sezónou 2021/2022 sa po takmer desiatich rokoch v Škandinávii rozhodol vrátiť sa na Slovensko.

O takmer 10 rokov starší Novajovský už hral v najvyššej slovenskej súťaži za slovenskú "dvadsiatku," Slovan Bratislava, Banskú Bystricu, Zvolen, Trenčín a Poprad. V rokoch 2015 až 2021 absolvoval šesť sezón v najvyššej poľskej súťaži.


3. júl: Do kádra HK Poprad sa pridal ad pribudol 26-ročný slovenský obranca Jakub Meliško.

"Je to nádejný obranca, ktorý má potenciál aj na reprezentáciu," povedal riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurinyi pre klubovú stránku.

Meliško odohral uplynulé tri sezóny v drese HKM Zvolen, s ktorým získal v roku 2021 majstrovský titul. V ročníku 2021/2022 mal v 50 zápasoch bilanciu 3 góly, 10 asistencií, 8 trestných minút a 20 plusových bodov.


1. júl: Adrián Holešinský bude aj v sezóne 2022/2023 hrať za HK Nitra. Pre 26-ročného univerzálneho útočníka pôjde o tretiu strávenú pod Zoborom.

"Uprednostnil našu ponuku pred inými či už zo Slovenska, alebo zo zahraničia," povedal riaditeľ HK Nitra Miroslav Kováčik pre klubovú stránku.


1. júl: Michalovce posilní útočník Danny Kristo. Tridsaťdvaročný Američan má na konte tri medaily z troch rôznych svetových šampionátov.

Bronz z MS do 18 rokov, zlato z MS do 20 rokov a bronz z MS 2013. V Európe pôsobil v najvyšších súťažiach vo Švédsku, Švajčiarsku, Nemecku, Česku a v KHL.


29. jún: Ďalším legionárom v kádri Dukla Ingema Michalovce sa stal 27-ročný kanadský obranca Eric Roy.

Už skôr prezentovali príchod amerického obrancu Zacha Osburna, kanadského útočníka Josha Winquista a zotrvanie českého brankára Tomáša Vošvrdu.


29. jún: Slovenský obranca Patrik Luža tretíkrát zamieril do Banskej Bystrice.

Luža už obliekal banskobystrický dres v sezónach 2014/2015 (16 zápasov) a 2016/2017 (14). V najvyššej slovenskej súťaži už hral aj za slovenskú "dvadsiatku," Slovan Bratislava, Skalicu, Liptovský Mikuláš, Žilinu, Trenčín a v uplynulej sezóne 2021/2022 za Michalovce.


28. jún: Do kádra hokejistov HK 95 Považská Bystrica pribudol 36-ročný útočník Roman Tománek. Do materského tímu sa vrátil po 14 rokoch.

Tománek odohral uplynulých päť sezón v nižších súťažiach v Nemecku a vyskúšal si aj rumunsko-maďarskú Erste ligu. Prevažnú časť kariéry strávil v slovenskej extralige. Odohral v nej 510 zápasov, v ktorých strelil 228 gólov.

Dvakrát sa stal najlepším strelcom základnej časti a rovnako dvakrát strelil najviac gólov v play off. Prvoligový dres Považskej Bystrice si zatiaľ naposledy obliekol v ročníku 2007/2008.


28. jún: Slovenský útočník Radoslav Tybor už nie je hráč extraligovej Dukly Trenčín. Vedenie klubu s ním po vzájomnej dohode ukončilo spoluprácu. Jeho novým klubom sú HC Košice.


28. jún: Slovenský hokejista František Gajdoš podpísal dvojročnú zmluvu s HK Nitra. Pre 21-ročného obrancu pôjde o štvrté pôsobisko v slovenskej extralige, v ktorej už hral aj za Zvolen, Detvu a Michalovce.


27. jún: Slovenský hokejový útočník Patrik Števuliak bude aj v sezóne 2022/2023 hrať za HC Nové Zámky. Pre 26-ročného krídelníka to bude štvrtá sezóna v klube.

V každej z predošlých troch postupne zvyšoval svoj zisk kanadských bodov. V uplynulom ročníku mal v 50 zápasoch bilanciu 11 gólov a 16 asistencií, čo stačilo na štvrté miesto v tímovej produktivite.


27. jún: Slovenský hokejový obranca Vojtech Zeleňák bude aj v sezóne 2022/2023 pôsobiť v druhej najvyššej českej súťaži. Na zmluve sa dohodol s klubom HC Frýdek-Místek, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke.

Zeleňák začal uplynulú sezónu v nadnárodnej súťaži IHL v drese Bratislava Capitals. Po tom, ako sa klub v reakcii na úmrtia Borisa Sádeckého a Dušana Pašeka rozhodol predčasne ukončiť sezónu, zamieril do Česka.

V drese Dukly Jihlava odohral v druhej najvyššej súťaži 23 zápasov, v ktorých si pripísal 1 gól, 4 asistencie a 6 plusových bodov.


27. jún: Kanadský obranca Cody Donaghey sa stal hráčom Nitry.

Najnovšia akvizícia strieborného tímu extraligovej sezóny 2021/2022 prišla do Nitry z Kladna.

Donaghey odohral za Kladno 34 zápasov, v ktorých si pripísal jeden gól, asistenciu a deväť mínusových bodov. Pred pôsobením v najvyššej českej súťaži odohral sezónu v Dánsku, v ktorej mal v 62 stretnutiach bilanciu 14 gólov a 26 asistencií.


26. jún: Slovenskí hokejoví obrancovia Branislav Mezei a Ivan Švarný budú aj v sezóne 2022/2023 pôsobiť v materskom klube HK Nitra.

"Ivan je svojou pracovitosťou veľmi dobrým príkladom pre ostatných hráčov. Spoločne s Braňom sú tými správnymi vodcami tímu," poznamenal prezident klubu Miroslav Kováčik.


26. jún: Káder Spišskej Novej Vsi vystuží litovský obranca Nerijus Ališauskas, ktorý už hral najvyššiu slovenskú súťaž v sezóne 2020/21 za Slovan Bratislava.

Tridsaťjedenročný kapitán litovskej reprezentácie strávil uplynulú sezónu vo dvoch kluboch. Ročník začínal v lotyšskej Rige, odkiaľ následne prestúpil do švédskej tímu Vita Hästen. Do štatistík si pripísal tri body (1+2).


25. jún: Do kádra hokejistov HC Košice pribudol 31-ročný kanadský útočník Colin Campbell. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Campbel pôsobil do roku 2020 v zámorskej súťaži AHL, v ktorej odohral celkovo 412 zápasov. Nazbieral v nich 134 kanadských bodov. Následne zamieril do Európy a ročník 2020/2021 odohral v drese klubu Viedeň Capitals v medzinárodnej IHL.

V uplynulej sezóne 2021/2022 odohral v najvyššej nemeckej súťaži DEL 41 zápasov v drese Augsburger Panther. Získal v nich 19 bodov za 6 gólov a 13 asistencií.


24. jún: Kanadský útočník Joshua Winquist bude druhýkrát v kariére pôsobiť v slovenskej extralige. Bývalý hráč Banskej Bystrice sa dohodol na spolupráci s klubom HK Dukla Ingema Michalovce.

Winquist hral za Banskú Bystricu v prvej polovici sezóny 2020/2021. V 22 zápasoch nazbieral 21 kanadských bodov za 2 góly a 19 asistencií. Bola to pre neho prvá skúsenosť s európskym hokejom.


22. jún: Americký obranca Zach Osburn bude v novom ročníku hrať v najvyššej slovenskej súťaži v drese HK Dukla Ingema Michalovce.

Osburn odohral uplynulú sezónu v Alpskej lige v drese talianskeho tímu Ritten/Renon. V 47 zápasoch nazbieral 46 kanadských bodov za 15 gólov a 31 asistencií. Bola to jeho prvá skúsenosť s európskym hokejom, predtým pôsobil v nižších zámorských súťažiach.


21. jún: Švédsky útočník Nicklas Heinerö sa stal hráčom HK Dukla Trenčín. Pre 30-ročného krídelníka pôjde o prvý angažmán mimo Švédska.

Heinerö odohral prevažnú časť doterajšej kariéry v druhej najvyššej švédskej súťaži Allsvenskan. V najvyššej švédskej lige odohral v minulosti celkovo 93 stretnutí so ziskom 18 bodov (9+9).


21. jún: Marek Hovorka bude v novej sezóne pôsobiť v druhej najvyššej slovenskej súťaži. Bývalý reprezentant sa dohodol na spolupráci s klubom Vlci Žilina.

Hovorka bol v uplynulom ročníku 2021/2022 hráč extraligového Liptovského Mikuláša, za ktorý odohral v základnej časti 44 zápasov so ziskom 28 kanadských bodov (6 gólov, 22 asistencií).


20. jún: Kanadský brankár Anthony Peters sa v rámci extraligy sťahuje z majstrovského Slovana Bratislava do HK Poprad.

Peters sa stane tretím zámorským brankárom, ktorý pôsobil pod Tatrami. V minulej sezóne získal svoj prvý titul na klubovej úrovni.

V minulosti pôsobil aj v zámorskej AHL, vo Švédsku aj nadnárodnej ICE Hockey League.


20. jún: MHK 32 Liptovský Mikuláš predĺžil zmluvu so svojím odchovancom Simonom Kalouskom. Dvadsaťdvaročný center v minulom ročníku dlho pauzoval pre zranenie ruky.

V základnej časti najvyššej súťaže tak stihol odohrať iba 26 zápasov, v ktorých zaznamenal tri kanadské body za gól a dve asistencie. V baráži o účasť v Tipos extralige proti Vlkom Žilina absolvoval štyri stretnutia so ziskom asistencie.


17. jún: Do kádra HC Nové Zámky pribudol 27-ročný lotyšský obranca Roberts Mamčics.

Mamčics má za sebou sezónu, počas ktorej si vyskúšal štyri rôzne európske ligy a zároveň štartoval na oboch vrcholoch ročníka.

V minulosti sa viackrát objavil v lotyšskej reprezentácii, debut na vrcholnom podujatí absolvoval na ZOH 2022 v Pekingu. Následne štartoval aj na MS vo Fínsku.

V sezóne si postupne obliekal dresy Dinama Riga (KHL), Zemgale (najvyššia lotyšská súťaž), českého extraligistu zo Zlína a ročník dokončil vo farbách účastníka najvyššej fínskej súťaže Linköping HC.


16. jún: Vedenie HK Dukla Ingema Michalovce oznámilo, že priviedlo do mužstva skúseného obrancu Martina Štajnocha.

Tridsaťjedenročný Bojničan odohral v najvyššej slovenskej súťaži viac ako 300 zápasov, väčšinu za HC Slovan Bratislava, s ktorým v sezóne 2011/2012 získal majstrovský titul. V drese "belasých" pôsobil aj v nadnárodnej KHL.


16. jún: HKM Zvolen podpísal zmluvu na novú sezónu s 29-ročným americkým útočníkom Michaelom Huntebrinkerom.

Niekdajší dvojnásobný šampión univerzitnej súťaže NCAA bol v uplynulom ročníku najlepším nahrávačom nadnárodnej ICEHL s 34 asistenciami, v drese rakúskeho Innsbrucku nazbieral spolu 47 bodov v 46 zápasoch. Bol to jeho prvý angažmán mimo Severnej Ameriky.


14. jún: Útočník Lukáš Paukovček sa vracia do HK Poprad.

Tridsaťjedenročný center strávil celú kariéru na Slovensku, jedenásť sezón nazbieral postupne v dresoch Liptovského Mikuláša, Popradu, Nitry, Trenčína a Banskej Bystrice. Pripísal si 227 bodov za 83 gólov a 144 asistencií, na ktoré potreboval odohrať 502 duelov.


13. jún: Slovenský hokejista Matej Kašlík sa stal hráčom HKM Zvolen. Pre 19-ročného útočníka pôjde o prvú skúsenosť v slovenskej extralige, predošlé štyri sezóny odohral v zahraničí.

Hokejovo vyrastal v rodnom Púchove, od roku 2018 odohral dve sezóny v mládežníckych tímoch švédskeho klubu Malmö Redhawks.

V uplynulých dvoch ročníkoch pôsobil v kanadskej juniorskej súťaži QMJHL v drese Chicoutimi Saguenéens. V ročníku 2021/2022 mal v 63 zápasoch bilanciu 26 gólov a 32 asistencií.


13. jún: HK Dukla Ingema Michalovce sa dohodol na zmluve s Jurajom Bezúchom.

Dvadsaťosemročný útočník pôsobil v slovenskej extralige v Skalici, Banskej Bystrici, Trenčíne a Košiciach. Dokopy v nej odohral 351 duelov, v ktorých zaznamenal 70 gólov a 83 asistencií.

Dve sezóny strávil aj v zámorských juniorkách, pôsobil aj v nadnárodnej MHL a za sebou má pôsobenie aj v druhej švédskej či českej lige. Dva zápasy odohral aj v KHL v drese bratislavského Slovana. V uplynulej sezóne odohral v drese trenčianskej Dukly 40 duelov, v ktorých zaknihoval osem gólov a dvanásť asistencií.


13. jún: MHK 32 Liptovský Mikuláš sa dohodol na spolupráci v nasledujúcom ročníku s fínskym útočníkom Juliusom Vähätalom.

"Julius má na útočníka atypickú výšku paradoxne s veľmi dobrým a dynamickým korčuľovaním. Som presvedčený, že pre naše mužstvo nevypustí jedno striedanie. Stotožnil sa s naším spoločným cieľom a požiadavkami na neho.

Verím, že s Hannum, s ktorým už v minulosti pôsobil v jednom tíme, naplno využije svoj potenciál. Tento 27-ročný hráč má odohratých osem sezón vo fínskej najvyššej lige a ako pridanú hodnotu pre mladších hráčov budeme od neho očakávať vzorovú profesionalitu a príkladnú pracovnú morálku," uviedol pre klubovú stránku tréner Ján Šimko.


12. jún: Marek Zagrapan už nebude ďalej obliekať dres HC Grotto Prešov. Tridsaťpäťročný útočník zamieril do Francúzska, kde sa dohodol na zmluve s tímom tamojšej najvyššej súťaže Diables Rouges de Briancon.


11. jún: Útočník Peter Kundrik bude pokračovať v kádri HK Poprad aj v nasledujúcej sezóne. Dvadsaťtriročného hráča čaká piata sezóna v Poprade a celkovo šiesta v extralige.


11. jún: HK Dukla Ingema Michalovce posilnil 23-ročný útočník Filip Vašaš. Dvadsaťštyriročný krídelník hral v uplynulých dvoch ročníkoch za HC´05 Banská Bystrica.


9. jún: Slovenský útočník Adam Lapšanský sa dohodol na zmluve s HK Dukla Ingema Michalovce.

Lapšanský nasledoval kroky obrancu Jakuba Cibáka, ktorý po sezóne 2021/2022 takisto ukončil pôsobenie v HC Košice a zamieril do Michaloviec. Pre 32-ročného krídelníka pôjde o tretie pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži.

V nej si už obliekal aj dresy Popradu a Trenčína. Odohral 522 zápasov, v ktorých nazbieral 261 kanadských bodov za 154 gólov a 107 asistencií.


9. jún: Fínsky útočník Hannu Kuru zmenil pôsobisko v rámci slovenskej extraligy. Zo Spišskej Novej Vsi zamieril do Liptovského Mikuláša.

Kuru nastúpil v základnej časti minulej sezóny na 50 zápasov, v ktorých nazbieral 30 kanadských bodov za 12 gólov a 18 asistencií. V troch zápasoch predkola play off mal bilanciu 1+1.


8. jún: Do kádra HK Nitra pribudol 19-ročný útočník Oleksij Myklucha, ktorý si po štyroch rokoch v zahraničí prvýkrát vyskúša najvyššiu slovenskú súťaž.

Syn ukrajinských rodičov sa narodil v Poľsku, no počas uplynulých štyroch rokov viackrát reprezentoval Slovensko. V jeho drese štartoval na dvoch MS hráčov do 20 rokov, pričom má šancu aj na účasť na dohrávaných MS "20" v auguste 2022.

Do roku 2018 hral v mládežníckych tímoch Spišskej Novej Vsi, následne zamieril do hokejovej akadémie v Salzburgu. V uplynulých troch sezónach hral v zámorskej juniorskej súťaži QMJHL.


8. jún: Kanadský útočník Patrick Watling sa stal hráčom HC Košice. Pre 28-ročného centra pôjde o prvé európske pôsobisko. Doterajšiu kariéru strávil v nižších zámorských ligách.


6. jún: Slovenskí hokejoví útočníci Michael Drábek, Ondrej Molnár, Marek Šramaty, Martin Volko a Filip Bajtek budú aj v sezóne 2022/2023 obliekať dres HK Nitra.


6. jún: Slovenský hokejový útočník Tomáš Klempa pokračuje v HC Nové Zámky.

"Tomáš je všestranný a skúsený útočník, ktorého môžeme na ľade využiť pri akejkoľvek hernej situácii," uviedol tréner Gergely Majoross pre klubovú stránku.


6. jún: HC Grotto Prešov získal do svojich služieb kanadského útočníka Craiga Martina. "Craig vie zahrať na pozícii centra, ale aj krídelníka. Jeho silnou stránkou je najmä výborne korčuľovanie a prehľad v hre," napísal klub na sociálnych sieťach.


6. jún: Do kádra Spišskej Novej Vsi pribudol kanadský útočník Anthony Nellis. Pre 27-ročného hráča to bude prvý európsky angažmán.


6. jún: HC Slovan predstavil prvé posily do novej sezóny: Samuela Baroša, Liama Pecarara, Carla Ackereda, Tomáša Töröka a Jakuba Minárika. Naďalej hľadá brankársku jednotku.

Tím povedú ako tréneri Ján Pardavý a Andrej Podkonický, asistenti trénera Craiga Ramsayho pri slovenskej reprezentácii.


6. jún: Vedenie MHk 32 Liptovský Mikuláš sa dohodlo na predĺžení spolupráce s dvojicou odchovancov. Nové ročné kontrakty podpísali útočník Adam Haluška a obranca Sebastian Droppa.


5. jún: Klub HK Dukla Ingema Michalovce angažoval útočníka Dávida Okoličányho. Dvadsaťpäťročný krídelník hral doteraz prevažne v SHL, skúsenosti ale má aj z extraligy.

V sezóne 2021/2022 odohral 51 duelov za Nové Zámky a zaznamenal v nich šesť gólov a deväť asistencií. Okrem Nových Zámkov hral aj v Trnave, kde odohral aj uplynulú sezónu, a v Skalici.


3. jún: Kariéra slovenského hokejového útočníka Rastislava Gašpara bude pokračovať v extraligovom klube HC ´05 Banská Bystrica. Odchovanec klubu sa vrátil pod Urpín po ôsmich rokoch.


3. jún: HK Dukla Ingema Michalovce angažoval obrancu Christiána Michalčina. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Dvadsaťšesťročný bek naposledy pôsobil vo francúzskom Briancone, predtým hrával v extralige v Košiciach a Liptovskom Mikuláši.


3. jún: Do kádra Dukly Trenčín pribudol útočník Martin Belluš.

Tridsaťročný hokejista začal uplynulú sezónu v drese HC Košice, kde však predčasne skončil a v decembri zamieril do Slovana Bratislava. V jeho drese získal majstrovský titul, svoj druhý v kariére.


3. jún: Útočník Samuel Solenský podpísal zmluvu s HK Nitra a prvýkrát v kariére si vyskúša najvyššiu domácu súťaž.

Solenský strávil mládežnícke sezóny v Liberci. Od roku 2016 hral v zámorských mládežníckych súťažiach, pričom v predchádzajúcich troch sezónach pôsobil v univerzitnej NCAA. Zúčastnil sa na dvoch šampionátoch hráčov do 18 rokov, v roku 2016 bol kapitán slovenského výberu. V sezóne 2017/2018 hral aj na MS hokejistov do 20 rokov. Do Nitry prišiel po troch ročníkoch v drese Bemidji State University.


2. jún: Prešov aj Nové Zámky vo štvrtok predstavili zámorské posily. Americký hokejista Sean Giles bude pôsobiť na východe Slovenska a Jay Dickman si prvý európsky angažmán vyskúša v Nových Zámkoch.


2. jún: Útočník Jakub Lacka sa stal hráčom HK Nitra. Bude to pre neho prvý angažmán v najvyššej slovenskej súťaži, uplynulých päť sezón strávil v zámorí.

Lacka pôsobil v uplynulých štyroch ročníkoch v zámorskej univerzitnej súťaži NCAA, pretým si vyskúšal aj tamojšiu USHL.


2. jún: Vedenie MHk 32 Liptovský Mikuláš sa dohodlo na predĺžení zmlúv s útočníkom Michalom Uhríkom a obrancom Filipom Mezovským.

Dvojica odchovancov, ktorá je už niekoľko rokov stabilnou súčasťou kádra, tak bude obliekať dres Liptákov aj v nasledujúcej sezóne. Extraligista o tom informoval vo štvrtok na svojom webe.


2. jún: Do kádra hokejistov HK Dukla Trenčín pribudol taliansky reprezentačný obranca Phil Pietroniro.

Pre 28-ročného rodáka z kanadského Montrealu ide i prvý angažmán v slovenskej extralige.

Počas pôsobenia v Asiagu a Cortine prijal tamojšie občianstvo a Taliansko reprezentoval na dvoch majstrovstvách sveta v rokoch 2021 a 2022.


31. máj: Duklu Trenčín pred ďalšou sezónou opúšťa britský brankár Ben Bowns, ktorý sa rozhodol pre návrat do waleského tímu Cardiff Devils, v ktorom v minulosti odchytal šesť ročníkov.


31. máj: Brankár Matej Tomek nateraz opúšťa extraligu. Dohodol sa totiž s tímom SHL Vlci Žilina. V klube chytal už v rokoch 2015 až 2018 ešte v najvyššej domácej súťaži. V skončenej sezóne chytal za Poprad.


31. máj: Kanaďan Shane Hanna sa stal hráčom HKM Zvolen. Dvadsaťosemročný obranca strávil predchádzajúcu sezóne v IHL v talianskom HC Pustertal, predtým dva ročníky hral v Dánsku za Rungsted. 


31. máj: Americký obranca Luc Snuggerud vo veku 26 rokov ukončil kariéru po sezóne na Slovensku. V ostatnom ročníku pôsobil najprv v Bratislava Capitals v IHL, od novembra hral v extralige za HC Košice. 


31. máj: Poprad opúšťa brankár Tomáš Tomek, ktorý zamieril do tímu účastníka Tipos SHL Vlci Žilina.

Tridsaťtriročný Tomek už pod Dubňom pôsobil v rokoch 2015-2018, v sezóne 2016/2017 získal so Žilinou bronzovú medailu v najvyššej súťaži.


31. máj: Vedenie HC '05 Banská Bystrica informovalo, že podpísalo zmluvu s brankárom Robinom Rahmom.

Tridsaťpäťročný Švéd, ktorý v ostatných dvoch ročníkoch chytal za HKM Zvolen a získal s ním aj majstrovský titul, bude od budúcej sezóny novou brankárskou jednotkou "baranov".


31. máj: HK Poprad sa dohodol na spolupráci s 28-ročným kazašským útočníkom Arťomom Lichotnikovom.

Doposiaľ hral len v najvyššej domácej súťaži a v nadnárodnej KHL, vlani reprezentoval Kazachstan na majstrovstvách sveta.


31. máj: Útočník Roman Žitný bude pokračovať v klube HK Dukla Ingema Michalovce, kde odohral celý uplynulý ročník.

V extralige už absolvoval 194 zápasov aj za Slovan Bratislava, Košice a Nitru.


31. máj: HKM Zvolen podpísal nové zmluvy s 23-ročným útočníkom Jánom Chlepčokom a 30-ročným obrancom Petrom Hraškom.

Hraško pomohol Zvolenu k dvom majstrovským titulom (2013, 2021), v slovenskej extralige už odohral viac ako 600 duelov. Chlepčok má na konte titul z roku 2021 aj bronzovú medailu z uplynulej sezóny.


30. máj: MHk 32 Liptovský Mikuláš sa dohodol na kontrakte na rok so Sebastiánom Šmidom.

Dvadsaťtriročný útočník bol v predchádzajúcej sezóne druhý najproduktívnejší hráč druholigového klubu Vlci Žilina, keď v základnej časti SHL nazbieral v 45 zápasoch 46 bodov. Nastúpil aj v baráži o TEL, v ktorej Žilina podľahla Liptovskému Mikulášu 1:4 na zápasy.


28. máj: HK Poprad predĺžil spoluprácu so Samuelom Petrášom o ďalšiu sezónu.

Dvadsaťsedemročný útočník prišiel do klubu v decembri 2021 výmenou za Lukáša Handlovského z Liptovského Mikuláša a v 29 dueloch v drese "kamzíkov" nazbieral sedem bodov (1+6). V siedmich zápasoch play off pridal gól a asistenciu.

V extralige v dresoch Piešťan, Orange 20, Zvolena, Slovana, Liptovského Mikuláša a Popradu dovedna nazbieral 317 štartov a v nich 69 bodov za 26 gólov a 43 asistencií. Slovensko reprezentoval na MS do 18 rokov a v roku 2015 aj na bronzových MS do 20 rokov.


26. máj: HC Grotto Prešov získal do svojich služieb dvadsaťdvaročného útočníka Róberta Džugana.

Niekdajší mládežnícky reprezentant Slovenska odohral predchádzajúce dve sezóny prevažne v drese HK Spišská Nová Ves. Predtým pôsobil aj v Košiciach, Trenčíne a zahrali si v projekte "dvadsiatky".

V uplynulej sezóne odohral v extralige dokopy 36 duelov a nazbieral päť bodov (1+4).


26. máj: HC Košice sa dohodli na spolupráci s Jakubom Linetom, ktorý v drese "Oceliarov" odohral počas hosťovania v uplynulej sezóne 14 zápasov.


25. máj: Do kádra hokejistov HK Poprad pribudol 27-ročný nórsky útočník Markus Söberg.

Uplynulých šesť sezón odohral v drese Stavangeru Oilers, s ktorým v roku 2022 triumfoval v najvyššej nórskej súťaži. V ročníku 2021/2022 nastúpil do 55 zápasov, v ktorých získal 40 kanadských bodov (17+23).

V histórii slovenskej extraligy ide o štvrtého Nóra. Pred Söbergom v nej už pôsobili aj brankár Lars Volden (Trenčín), Jörgen Karterud (Poprad) a Christian Bull (Nové Zámky).


24. máj: Český brankár Pavel Kantor bude pôsobiť v HC Nové Zámky.

Kantorova doterajšia kariéra sa odvíjala takmer výlučne v českých súťažiach. Výnimkou je len krátke pôsobenie vo Veľkej Británii a v medzinárodnej IHL, v ktorej odohral vo farbách HC Orli Znojmo uplynulú sezónu 2021/2022.

V českej extralige nastúpil do 227 zápasov v dresoch Hradca Králové, Vítkovíc, Litvínova, Mladej Boleslavi, Pardubíc a Třinca.


24. máj: Útočník Jakub Suja bude aj naďalej pôsobiť v HK Dukla Ingema Michalovce. S vedením klubu sa dohodol na dvojročnej spolupráci do konca sezóny 2024/2025.


24. máj: Kanadský obranca Gordon Ballhorn zamieril do HC Grotto Prešov. Pôsobenie v slovenskej extralige bude pre neho prvá skúsenosť s hokejom v Európe.

Ballhornova doterajšia kariéra sa odvíjala v zámorských súťažiach, od roku 2018 hral v univerzitnej súťaži USports. V tíme Saskatchewanskej univerzity bol spoluhráč útočníka Donovana Neulsa, ktorý takisto zamieril do Prešova.


22. máj: Juraj Majdan si bude naďalej obliekať dres HK Spišská Nová Ves. S extraligovým klubom sa dohodol na predĺžení zmluvy o dve sezóny.


22. máj: Patrik Lamper sa stal hráčom HC Košice. Pre 29-ročného krídelníka pôjde o druhé extraligové pôsobisko mimo materskej Banskej Bystrice.


20. máj: HC Grotto Prešov vstúpi do novej sezóny s brankárskou trojicou Nikita Bespalov, Eugen Rabčan, Kristián Adamko.

Pre 34-ročného Rusa Bespalova pôjde o druhú sezónu v prešovskom tíme. V ročníku 2021/2022 bol brankárska jednotka tímu a v rovnakej pozícii by mal byť aj v nasledujúcej sezóne.

Nová tvár v bránkovisku prešovského tímu je 20-ročný Rabčan. V najvyššej slovenskej súťaži debutoval v drese Banskej Bystrice, za ktorú nastúpil do 7 stretnutí.

Kristián Adamko bol v ročníku 2021/2022 v pozícii brankárskej trojky prešovského tímu. Sezónu strávil prevažne v tretej najvyššej súťaži v drese Detvy.


19. máj: Obranca Martin Bdžoch bude obliekať dres Banskej Bystrice aj v nadchádzajúcej sezóne. Tento ročník ho trápili zranenia a v základnej časti si pripísal len 15 štartov.


19. máj: Útočník Jakub Kolenič sa vrátil do HKM Zvolen po jednej sezóne vo švédskom klube Växjö Lakers. Pre Koleniča išlo o druhú kariérnu zastávku vo Švédsku.


19. máj: Skúsený útočník Martin Kriška bude naďalej obliekať dres MHk 32 Liptovský Mikuláš. Tridsaťsedemročný krídelník sa dohodol s klubom na predĺžení kontraktu.

Kriška bol v minulej sezóne najproduktívnejší hráč Liptákov, v 50 zápasoch základnej časti získal 34 bodov za 16 gólov a 18 asistencií.

Vedenie Liptákov sa takisto dohodlo na dvojročnom kontrakte so skúseným brankárom Michalom Valentom, ktorý uplynulých päť sezón pôsobil v Dukle Trenčín. Dvojročnú zmluvu podpísal taktiež klubový odchovanec Patrik Kozel. Túto brankársku dvojicu bude v novej sezóne dopĺňať 17-ročný Tobias Klimčák, ktorý má s Mikulášom kontrakt do roku 2027.


17. máj: Útočník Jakub Urbánek sa dohodol na predĺžení spolupráce s HC 05 Banská Bystrica.


17. máj: Dukla Trenčín sa dohodla na spolupráci s dvojicou brankárov. Mužstvo posilnili Connor LaCouvee a Dávid Borák.


16. máj: Matej Paločko bude naďalej súčasťou materského klubu HK Poprad. Stredného útočníka čaká šiesta sezóna v drese "kamzíkov".

Paločko prešiel v Poprade všetkými mládežníckymi kategóriami. Dve sezóny odohral v českej juniorskej lige a v tej druhej dostal aj šancu medzi seniormi v Benátkach nad Jizerou.


16. máj: Kanadský hokejový útočník Chris Langkow sa stal hráčom HKM Zvolen.

Ide o jeho tretie pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži, v ktorej už obliekal dresy MAC Budapešť a HC Nové Zámky.


16. máj: Banskú Bystricu posilní obranca Matúš Holenda. Ten v extralige odohral viac ako 300 zápasov a naposledy bol kapitánom v Nových Zámkoch.


13. máj: Kanadský obranca Joel Messner sa stal novou posilou HKM Zvolen. Messner naposledy pôsobil v nemeckom druholigovom klube EC Bad Nauheim.


13.máj: Český brankár Tomáš Vošvrda bude pokračovať v Michalovciach.


13. máj: Duklu Trenčín posilní v nasledujúcej sezóne Lotyš Patriks Ozols. Do tímu slovenského extraligistu prichádza z Dinama Riga, za ktoré odohral v predošlej sezóne KHL 42 zápasov.


13. máj: Novým trénerom hokejistov HK Spišská Nová Ves sa stal Čech Vlastimil Wojnar. Vo funkcii nahradil Miroslava Mosnára.

Spišská Nová Ves sa okrem Wojnara dohodla na zmluve aj s útočníkom Michaelom Vandasom, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v Poprade.


13. máj: Novým hlavným trénerom hokejistov MHk 32 Liptovský Mikuláš sa stal Ján Šimko.


12. máj: Slovenskí hokejoví útočníci Juraj a Tomáš Mikúšovci podpísali kontrakty s HC Nové Zámky.

Pre staršieho zo súrodeneckého dua Juraja pôjde o tretie pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. Pre 28-ročného Tomáša ide o návrat do slovenskej extraligy po štyroch rokoch v najvyššej českej súťaži.


12. máj: Zvolen oznámil príchod brankára Romana Petríka z Prešova a útočníka Mareka Hecla z Pardubíc.


11. máj: Radovan Puliš sa stal hráčom HK Dukla Ingema Michalovce.


11. máj: Jakub Sukeľ bude v budúcej sezóne pôsobiť v HC 05 Banská Bystrica. Do kádra "baranov" prichádza po sezóne strávenej v bratislavskom Slovane, s ktorým sa tešil zo zisku majstrovského titulu.


11. máj: Vedenie HKM Zvolen predĺžilo spoluprácu s útočníkmi Marekom Viedenským a Václavom Stupkom.


11. máj: Banská Bystrica predĺžila spoluprácu s brankármi Filipom Belányim a Matejom Gajanom.

Staronovou posilou mužstva sa stal útočník Jakub Sukeľ, ktorý uplynulú sezónu strávil v bratislavskom Slovane.

“Keď ma oslovili z Banskej Bystrice, moc dlho som nerozmýšľal, keďže moja skúsenosť s klubom je pozitívna a cítil som sa tam pred rokom veľmi dobre. Chcel by som byť čo najviac produktívny, aby som svojimi výkonmi čo najlepšie pomohol mužstvu a samozrejme, aby sme tešili divákov na novom štadióne,“ povedal Sukeľ po návrate pod Urpín pre webovú stránku klubu.


10. máj: Andrej Kukuča sa stal novou posilou HK Poprad. Dvadsaťdvaročný útočník hral v minulej sezóne za Michalovce, predtým hrával za materskú Duklu Trenčín.


10. máj: Slovenský obranca Lukáš Kozák bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v HC Nové Zámky. "Prišiel k nám v polovici sezóny a bol citeľným prínosom pre naše mužstvo," uviedol tréner Gergely Majoross.


9. máj: Banská Bystrica predĺžila zmluvu s obrancom Patrikom Bačikom. V jej drese doteraz odohral 36 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal jeden gól a deväť asistencií. V predošlej sezóne nastupoval aj za Slovan Bratislava.


9. máj: Obranca Dávid Mudrák bude vo svojej kariére pokračovať v materskom HKM Zvolen. Vedenie zvolenského kluhu oznámilo aj predĺženie spolupráce s dvojicou hráčov z minulosezónneho mužstva.


8. máj: Vedenie HK Poprad získalo posilu do útoku. Na zmluve sa dohodlo s útočníkom Milošom Bubelom, ktorý má skúsenosti zo zámoria, ale aj slovenskej hokejovej reprezentácie.

Bubela pôsobil v uplynulej sezóne v Banskej Bystrici. Pod Urpínom nastúpil na 57 stretnutí so ziskom 24 bodov (10+14). S "baranmi" vybojoval v sezóne 2017/2018 titul.


7. máj: HK Poprad angažoval slovenského hokejistu Tomáša Bokroša. Tridsaťdvaročný obranca má v dresoch Zvolena, Žiliny, Trenčína a Michaloviec na konte 438 extraligových zápasov so ziskom 95 bodov za 26 gólov a 69 asistencií.

V minulosti pôsobil aj v Pardubiciach a švédskom druholigovom Södertälje.


8. máj: Vicemajster HK Nitra bude mať aj v sezóne 2022/2023 zahraničnú dvojicu brankárov.

Obaja brankári HK Nitra z nedávno skončeného ročníka zostávajú v klube aj v tom nasledujúcom.

Spoločnú reč našli s Kanaďanom Mattom O'Connorom, ako aj Čechom Davidom Honzíkom.


6. máj 2022: Novou posilou HKM Zvolen sa stal kanadský útočník Deven Sideroff. Klub o jeho príchode informoval prostredníctvom sociálnej sieti Instagram.

Sideroff v uplynulej sezóne pôsobil v druhej najvyššej švédskej súťaži, kde si na seba obliekal dres Kristianstads IK. V 48 stretnutiach si na svoje konto pripísal 36 bodov za 15 gólov a 21 asistencií.


6. máj 2022: Brankár Štefan Valluš bude aj v sezóne 2022/2023 pôsobiť v extraligovom klube HK Poprad.

"Verím, že keď do tímu pribudne skúsená brankárska jednotka, tak mu pomôže v napredovaní a spolu vytvoria spoľahlivý tandem," povedal tréner Martin Hrnčár pre klubovú stránku.


6. máj 2022: Slovenský hokejový útočník Viliam Čacho sa vrátil do Dukly Trenčín. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Čacho bol v minulej sezóne najproduktívnejším hráčom Prešova.


6. máj 2022: Banská Bystrica sa dohodla na zmluve s americkým útočníkom Kristoffom Kontosom, ktorý pôsobil v uplynulej sezóne v druhej najvyššej švédskej súťaži, kde bol so ziskom 48 kanadských bodov za 15 gólov a 33 asistencií, ôsmim najproduktívnejším hráčom po základnej časti.

Do klubu sa po niekoľkoročnom pôsobení v Nemecku vracia Slovák Andrej Bíreš.


6. máj 2022: V HKM Zvolen skončilo trinásť hráčov. Klub o tom informoval prostredníctvom svojej webovej stránky. Pod Pustým hradom nebudú v budúcej sezóne pokračovať Robin Rahm, Kirill Diakov, Jérémy Roy, Oldrich Kotvan, Jakub Meliško, Nikolas Gubančok, Peter Krieger, Ville Leskinen, Kyle Osterberg, Nick Saracino, Juraj Mikúš, Radovan Puliš, Tomáš Török.

"Niektorí z týchto hráčov vďaka dobrým výkonom odišli za lepšími podmienkami, ktorým sme nemohli konkurovať, ďalší zase uprednostnili iné ponuky a s niektorými sme sa rozhodli nepredĺžiť zmluvy my. Všetkým však patrí moje poďakovanie a v mene celého HKM im chcem zaželať veľa športových úspechov v ďalšej kariére," povedal pre klubový web Dušan Mráz, prezident HKM Zvolen.


5. máj 2022: Slovenskí hokejisti Richard Ondrušek a Michal Roman budú naďalej pôsobiť v HC Nové Zámky.


5. máj 2022: Slovenský hokejový obranca Tomáš Starosta bude aj v sezóne 2022/2023 obliekať dres Dukly Trenčín, v ktorom odohral už 527 zápasov.


5. máj 2022: Obranca Matej Bača a útočník Dávid Šoltés podpísali nové ročné zmluvy s HC 05 Banská Bystrica.


5. máj 2022: Brankár Adam Trenčan a útočník Maroš Jedlička zostávajú aj pre budúcu sezónu hráčmi HKM Zvolen.


5. máj 2022: Útočník Tomáš Hrnka bude aj v ďalšej sezóne pôsobiť v materskom klube HK Nitra. Ten na oficiálnej stránke informoval, že 30-ročný center patrí k hráčom, ktorých si klub zmluvne zaviazal už počas nedávno skončenej sezóny.

Hrnkova trojročná zmluva vstúpi do platnosti od nasledujúceho ročníka.


5. máj 2022: Hokejisti Dávid Šoltés a Matej Bača budú aj naďalej pôsobiť v HC '05 Banská Bystrica.

Pre 27-ročného krídelníka Šoltésa pôjde o štvrtú sezónu v banskobystrickom drese. V ročníku 2021/2022 si ziskom 36 kanadských bodov vytvoril osobné maximum. Odohral v nej celkovo 49 zápasov, v ktorých strelil 15 gólov a pri 21-tich asistoval.

Obranca Matej Bača absolvoval počas sezóny 2021/2022 dve výmeny. Najskôr sa presunul z Prešova do Michaloviec za Jána Ťavodu, neskôr do Banskej Bystrice za Mateja Galbavého.


5. máj 2022: Obranca Boris Brincko, ktorý strávil posledné tri sezóny vo francúzskom Nice, sa stal novou posilou HK Poprad.

Poprad už predtým do obrany podpísal Daniela Brejčáka. Spomedzi obrancov, ktorí tvorili káder v minulej sezóne, by mal v klube pokračovať aj Adam Drgoň.


5. máj 2022: Americký útočník Peter Krieger nebude pokračovať vo Zvolene. Jeho kroky smerujú do českej extraligy, kde si na seba bude obliekať dres Vítkovíc.

Krieger zaznamenal v uplynulej sezóne v drese Zvolena v 41 stretnutiach 38 bodov za 19 gólov a 19 asistencií.


4. máj 2022: Útočník Jozef Baláž, ktorý strávil uplynulú sezónu v Nitre, bude pokračovať v HC Energie Karlovy Vary.

V drese Nitry zaznamenal Baláž v uplynulej sezóne 32 kanadských bodov za 13 gólov a 19 asistencií.


4. máj: Bronzový medailista z olympiády v Pekingu Peter Zuzin bude aj naďalej pôsobiť v HKM Zvolen.


4. máj 2022: Útočníci Alex Tamáši, Alex Výhonský a Michal Kabáč predĺžili zmluvy s Banskou Bystricou.


4. máj 2022: Šimon Petráš sa stal hráčom HK Dukla Trenčín. V dresoch Košíc a Slovana Bratislava v nej doteraz odohral celkovo 140 zápasov so ziskom 23 bodov (11+12).

Petráš má za sebou individuálne vydarenú sezónu 2021/2022, ktorú odohral v drese klubu Vlci Žilina v druhej najvyššej súťaži - Slovenskej hokejovej lige (SHL). V 57 zápasoch nazbieral 73 kanadských bodov za 39 gólov a 34 asistencií.

Stal sa najlepším strelcom súťaže a v kanadskom bodovaní skončil druhý za Danielom Štumpfom zo Skalice (78).


4. máj 2022: Obranca Daniel Brejčák sa dohodol s vedením HK Poprad na novom kontrakte. Tridsaťpäťročný bek začne pod Tatrami už šiesty angažmán za sebou, vo svojom materskom klube celkovo potiahne už dvanástu sezónu.

V počte štartov za HK Poprad sa Brejčák zaradil na siedmu pozíciu historického poradia.


3. máj 2022: Švédsky obranca Victor Björkung bude pokračovať v Banskej Bystrici.

Novou posilou mužstva vedeného trénerom Karhulom sa stal Kanaďan Branden Troock, ktorý v uplynulej sezóne pôsobil v ECHL, kde si na seba obliekal dres Allen Americans.

Troock si v 51 stretnutiach pripísal na svoje konto 55 bodov za 25 gólov a 30 prihrávok.


3. máj 2022: Skúsený obranca Martin Chovan bude vo svojej kariére pokračovať v Nových Zámkoch. Klub o príchode hráča, ktorý strávil uplynulú sezónu v Trenčíne, informoval prostredníctvom svojej webovej stránky.


3. máj 2022: Dávid Bondra sa rozhodol ukončiť kariéru. Syn legendárneho Petra Bondru naposledy pôsobil v HK Poprad.


3. máj 2022: Nitra prišla o ďalšieho obrancu. Produktívny Američan Willie Raskob odchádza do Vítkovíc. Moravský klub o príchode 27 - ročného obrancu informoval prostredníctvom sociálnej sieti Instagram.


3. máj 2022: Vedenie HK Poprad oznámilo ukončenie spolupráce s trinástimi hráčmi z minulosezónneho kádra. Pod Tatrami však aj naďalej pokračuje skúsená trojica Drgoň, Svitana, Skokan.


3. máj 2022: Nádejný obranca Martin Vitáloš bude vo svojej kariére pokračovať v českej Tipsport extralige. Donedávna hráč Nitry sa dohodol na zmluve s HC Škoda Plzeň, kde by mohol nahradiť iného Slováka, Petra Čerešňáka.


3. máj 2022: Skúsený obranca Ivan Ďatelinka bude aj naďalej pokračovať v Banskej Bystrici.


3. máj 2022: Brankár Samuel Baroš a obranca Karol Korím skončili v prvoligovom Frýdku Místku. Klub o tom informoval prostredníctvom svojej webovej stránky.


2. máj 2022: Dukla Trenčín oznámila mena dvoch nových posíl. Defenzívu vystužil Petr Ulrych, ktorý si na seba naposledy obliekal dres Popradu, posilou do ofenzívy sa stal Lotyš Frenks Razgals, naposledy pôsobiaci v Poľsku.


2. máj 2022: Spišská Nová Ves predĺžila zmluvu s útočníkom Andreasom Štrauchom, ktorý bol v uplynulej sezóne spolu s Fínom Nieminenom a Matejom Giľákom s 15 gólmi najlepším strelcom mužstva.


2. máj 2022: Skúsený brankár Michal Valent končí v Dukle Trenčín. Klub o tom informoval prostredníctvom svojho kanálu na sociálnej sieti instagram.

Valent prišiel do Trenčína v lete 2017 a počas piatich sezón nastúpil v jeho drese celkovo do 167 zápasov. Okrem toho má na konte titul s HK Nitra.


2. máj 2022: Tréner Antonín Stavjaňa skončil na lavičke HK Nitra.


1. máj 2022: Dvojica slovenských hokejových reprezentantov, útočníci Pavol Regenda a Róbert Lantoši, budú vo svojej kariére pokračovať v Mladej Boleslavi.


1. máj 2022: Ruský hokejový útočník Ildar Šiksatdarov, ktorý v závere prestupového obdobia vystužil rady Liptovského Mikuláša, v klube končí. Ako sa píše v článku, ktorý klub zverejnil na svojom webe, hráč by ešte rád skúsil kvalitnejšie zahraničné súťaže.


30. apríl 2022: Nové Zámky informovali o predĺžení spolupráce s dvojicou mladíkov, obrancom Branislavom Ligasom a útočníkom Martinom Bartom.

Klub si už predtým poistil služby trojice hráčov, Hatalu, Jacksona a Farleyho. Druhý menovaný bol v uplynulej sezóne najproduktívnejším hráčom mužstva.


30. apríl 2022: Obranca Martin Nemčík a útočníci Marek Valach a Peter Sojčík budú pokračovať v Dukle Trenčín. Klub o tom informoval prostredníctvom svojho kanálu na sociálnej sieti Instagram. 


29. apríl 2022: Útočníci Michal Chovan a Marek Bartánus by mali v sezóne 2022/2023 pokračovať v HC Košice.

Klub je blízko k dohode aj s brankárom Dominikom Riečickým a trénerom Danom Cemanom. V rozhovore pre RTVS to potvrdil športový manažér klubu Gabriel Spilar


29. apríl 2022: Extraligový Poprad predĺžil spoluprácu s trénerom Martinom Hrnčárom. .


28. apríl 2022: Bývalý extraligový útočník Radomír Heizer, ktorý strávil posledné tri sezóny vo francúzskom Nice, sa rozhodol ukončiť kariéru. Heizer pri hokeji zostáva, bude pokračovať ako športový manažér Spišskej Novej Vsi. Klub o tom informoval na svojej webovej stránke.


28. apríl 2022: Útočník Radovan Bondra, ktorý si na Slovensku urobil výborné meno počas pôsobenia v Slovane a Zvolene, skončil vo Vítkoviciach.


27. apríl 2022: Novým trénerom HK Dukla Ingema Michalovce sa stal Kanaďan Tom Coolen, ktorý na lavičke nahradil Fína Tomeka Valtonena.


27. apríl 2022: Obranca Ľubomír Malina si na seba aj v budúcej sezóne bude obliekať dres HK Spišská Nová Ves.


27. apríl 2022: Obranca Peter Čerešňák po šiestich sezónach ukončil svoje pôsobenie v Plzni. Člen kádra slovenskej hokejovej reprezentácie, o ktorého sa na sklonku minulého roku zaujímala ruská Kazaň, by ale mal v Česku zostať.


26. apríl: Nové Zámky predĺžili spoluprácu s maďarským trénerom Gergelym Majorossom.


26. apríl 2022: Róbert Döme, ktorý v uplynulej sezóne viedol bratislavský Slovan, sa stal novým trénerom Dukly Trenčín.


25. apríl 2022: Člen širšieho kádra slovenskej hokejovej reprezentácie, útočník Dávid Gríger, sa vracia do Karlových Varov. Odchovanec Popradu strávil posledné dve sezóny v Liberci.


23. apríl 2022: Obranca Adam Žiak, ktorý strávil uplynulú sezónu v Dukle Trenčín, bude vo svojej kariére pokračovať v Spišskej Novej Vsi. Klub už predtým informoval o predĺžení zmlúv s viacerými hráčmi, ktorí pôsobili v mužstve v minulej sezóne.


22. apríl 2022: Banská Bystrica predĺžila spoluprácu s fínskym trénerom Anttim Karhulom.

Klub už predtým informoval aj o zmene na poste športového manažéra, kde Júliusa Kovala nahradil Michal Hudec, ktorý v klube v minulosti pôsobil ako hráč.


22. apríl 2022: Tréneri Peter Oremus a Andrej Kmeč povedú Zvolen aj v sezóne 2022/2023.


8. apríl 2022: Novým športovým manažérom HK Dukla Ingema Michalovce sa stal Marek Mašlonka, ktorý ešte v uplynulej sezóne zastával pozíciu hráča.

Súpisky klubov Tipos extraligy pre sezónu 2022/2023:

HC Slovan Bratislava

(B) Hlavaj (O) Beno, Gachulinec, Golian, MacKenzie, Sersen, Valach (Ú) Fomynych, Harris, Haščák, Lukošík, Matoušek, Rapuzzi, Takáč, Zigo

HK Nitra

(B) (O) Bodák, Nemec (Ú) Hrnka

HKM Zvolen

(B) Trenčan, Petrík (O) Mudrák, Messner, Kubka, Sládok, Hain, Čulík, Barcík (Ú) Zuzin, Jedlička, Sideroff, Stupka, Viedenský, Hecl, Langkow, Kolenič, Šiška

HC Košice

(B) Riečický, Košarišťan (O) Šedivý, Deyl, Romančík, Novota (Ú) Bartánus, Chovan, Rogoň, Milý, Jokeľ, Havrila, Slovák

HK Dukla Ingema Michalovce

(B) Vošvrda, Škorvánek (O) Stripai (Ú) Puliš, Bjalončík, Buc

HK Poprad

(B) Valluš (O) Drgoň, D. Brejčák, Brincko, Bokroš (Ú) Svitana, Skokan, Bubela, Kukuča

HC 05 Banská Bystrica

(B) (O) Ďatelinka, Björkung, Báča, Bačík, Bdžoch (Ú) Troock, Tamáši, Výhonský, Kabáč, Šoltés, Kontos, Bíreš, Jendek

HC Grotto Prešov

(B) Bespalov, Rabčan, Adamko (O) (Ú)

HK Spišská Nová Ves

(B) Melicherčík, Surák, Jančura (O) Malina, Boudry, Romaňák, Česánek, Ordzovenský, Gréc, Podlipnik (Ú) B. Rapáč, Vartovník, Giľák, Hamráček, Tomala, Olejník, Novák, Ščurko, Tkáč, Salituro, Štrauch

HK Dukla Trenčín

(B) LaCouvee, Borák (O) Nemčík, Ulrych, Ozols, Starosta, Petrovický (Ú) Valach, Sojčík, Petráš, Čacho, Tybor, Razgals, Krajčovič

HC Mikron Nové Zámky

(B) (O) M. Chovan, Hatala, Ligas, Roman, Kozák (Ú) Barto, Farley, Jackson, Ondrušek, J. Mikúš, T. Mikúš, Šišovský

MHK 32 Liptovský Mikuláš

(B) M. Valent, Kozel, Klimčák (O) (Ú) Kriška, Handlovský, P. Valent

*v sumári sú uvedení hráči s platnými zmluvami, čo však neznamená, že neskôr nemôžu zmeniť klub a tiež hráči, ktorých príchod už kluby potvrdili

Tréneri mužstiev Tipos extraligy 2022/2023

HC Slovan Bratislava: Ján Pardavý

HK Nitra: Normunds Sejejs

HKM Zvolen: Peter Oremus

HK Dukla Ingema Michalovce: Toom Colen

HC Košice: Dan Ceman

HK Poprad: Martin Hrnčár

HK Spišská Nová Ves: Vlastimil Wojnar

HC 05 Banská Bystrica: Antti Karhula

HK Dukla Trenčín: Róbert Döme

HC Grotto Prešov: Ernest Bokroš

HC Nové Zámky: Gergely Majoross

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Ján Šimko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prestupové obdobie je v plnom prúde. Kluby oznamujú mená nových hráčov (prehľad)