So Slovanom získal titul. Američan zostáva na Slovensku, našiel si nový klub

(Autor: TASR)
TASR|6. júl 2022 o 20:30

O príchode do klubu som sa rozprával s viacerými bývalými hráčmi, povedal.

POPRAD. Americký hokejový útočník Andrew Yogan sa stal hráčom HK Poprad. Do Popradu prišiel po sezóne, v ktorej získal so Slovanom Bratislava extraligový titul. Informoval Popradský klub na oficiálnej stránke.

Yogan odohral v extraligovej sezóne 2021/2022 celkovo 65 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 27 gólov a 35 asistencií.

"Poprad sa hneď po sezóne ozval môjmu agentovi a prejavil veľký záujem o moje služby. O príchode do klubu som sa rozprával s viacerými bývalými hráčmi, ktorí v Poprade pôsobili a každý z nich mi o klube povedal len to najlepšie,“ povedal 30-ročný útočník, ktorý má majstrovské ambície aj v novom pôsobisku.

"Môj cieľ je zabojovať o titul. V tejto fáze kariéry už rozmýšľam len nad víťazstvami. S tým prichádzam aj do Popradu," netajil.

Podľa trénera Popradu Martina Hrnčára by mal Yogan patriť medzi kľúčových hráčov.

"V minulej sezóne potvrdil vysokú výkonnosť a kvalitu a my potrebujeme presne takého silového útočníka, ktorý sa vie presadiť, má dobrú strelu a vie zlepšiť aj efektivitu v presilovej hre.

Mal by patriť k našim kľúčovým hráčom a verím, že zapadne do mužstva. Jeho podpis nám dá variáciu, aby sme sa gólovo nespoliehali iba na jednu formáciu, ale po správnom rozložení, môžu byť produktívne až tri útoky," poznamenal Hrnčár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»So Slovanom získal titul. Američan zostáva na Slovensku, našiel si nový klub