Prešov aj Nové Zámky predstavili nové posily, získali ich zo zámoria

Hokejisti Prešova.
Hokejisti Prešova. (Autor: TASR)
TASR|2. jún 2022 o 22:05

Na východe Slovenska bude pôsobiť už päť legionárov.

BRATISLAVA. Americký hokejista Sean Giles sa dohodol na spolupráci s extraligovým klubom HC Grotto Prešov.

Pre 26-ročného obrancu pôjde o prvé európske pôsobisko. Počas doterajšej kariéry pôsobil v zámorskej univerzitnej súťaži NCCA.

Po roku v SPHL si v sezóne 2021/2022 vyskúšal ďalšiu nižšiu zámorskú súťaž ECHL. V 64 zápasoch dosiahol bilanciu šesť gólov a osem asistencií.

Po príchode Gilesa je v kádri Prešova päť legionárov - aj Rus Nikita Bespalov, Američan Max Gerlach a Kanaďania Gordon Ballhorn a Donovan Neuls.

Po zámorskej posile siahli aj v Nových Zámkoch. Rovnako prvé európske pôsobisko ako aj v prípade Gilesa čaká amerického útočníka Jaya Dickmana.

Predošlú sezónu odohral v ECHL vo farbách klubu Wichita Thunder. V 65 zápasoch nazbieral 58 kanadských bodov za 20 gólov a 38 asistencií.

"Jay je hráč s vysokým hokejovým IQ. Číta hru veľmi dobre a je naozaj dôležitý člen útočnej trojice, keďže jej dodáva akúsi hernú stabilitu.

Takisto dokáže využívať svoje telo pred bránou súpera, ale aj v defenzíve. Spĺňa všetky aspekty, ktoré sme hľadali a preto sme veľmi radi, že bude súčasť nášho tímu," povedal hlavný tréner "býkov" Gergely Majoross.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prešov aj Nové Zámky predstavili nové posily, získali ich zo zámoria