Na čistky vo Zvolene doplatili aj najväčšie opory. V klube končia Rahm, Puliš či Mikúš

V HKM Zvolen nebude pokračovať ani útočník Juraj Mikúš.
V HKM Zvolen nebude pokračovať ani útočník Juraj Mikúš. (Autor: TASR)
TASR|6. máj 2022 o 16:43

V novotvoriacom sa mužstve budú naopak pokračovať Trenčan, Zuzin a Jedlička.

ZVOLEN. V extraligovom klube HKM Zvolen už pre sezónu 2022/2023 nepočítajú so službami brankára Robina Rahma, útočníka Radovana Puliša a Juraja Mikúša a ďalších deviatich hráčov.

"Niektorí z týchto hráčov vďaka dobrým výkonom odišli za lepšími podmienkami, ktorým sme nemohli konkurovať, ďalší zase uprednostnili iné ponuky a s niektorými sme sa rozhodli nepredĺžiť zmluvy my," uviedol prezident HKM Zvolen Dušan Mráz pre klubovú stránku.

"Dnes ešte nevieme zverejniť kompletný zoznam hráčov, ktorí budú obliekať náš dres, vieme ale, ktorí z minulého kádra to už nebudú.

S určitosťou nebudú pokračovať Robin Rahm, Kirill Djakov, Jérémy Roy, Oldrich Kotvan, Jakub Meliško, Nikolas Gubančok, Peter Krieger, Ville Leskinen, Kyle Osterberg, Nick Saracino, Juraj Mikúš, Radovan Puliš a Tomáš Török," prezradil Mráz.

S ostatnými hráčmi, ktorí vo Zvolene pôsobili v sezóne 2021/2022, prebiehajú rokovania.

Klub nedávno informoval o pokračovaní spolupráce s trénermi Petrom Oremusom a Andrejom Kmečom a aj s brankárom Adamom Trenčanom a útočníkmi Petrom Zuzinom a Marošom Jedličkom.

"Zvlášť ťažko sa mi lúči s Radom Pulišom, ktorý bol skvelý kapitán a viem, že aj naďalej zostane, výborný človek," poznamenal Mráz s dodatkom, že v nasledujúcej sezóne by na brankárskom poste mali dostať šancu zvolenskí odchovanci.

"Mám svoje skúsenosti s hráčmi, s ktorými sme dohodli všetky podmienky a podali si ruky s tým, že na druhý, či tretí deň podpíšu zmluvu, potom sa neozývali a nakoniec som sa dozvedel, že budú hrať za iný klub.

A verte, jeden takýto prípad sa stal aj pred dvoma týždňami. Preto mená nových posíl budeme zverejňovať, až keď bude všetko vypodpisované. Verím ale, že to čakanie bude stáť za to a máme sa v novej sezóne na čo tešiť," poznamenal Mráz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Na čistky vo Zvolene doplatili aj najväčšie opory. V klube končia Rahm, Puliš či Mikúš