Kanaďan na Slovensku stratil chuť do profesionálneho hokeja, rozhodol sa odísť

Jake Cardwell.
Jake Cardwell. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. júl 2022 o 15:20

Jake Cardwell končí. Nemalo zmysel ho tu držať, hovoria v Banskej Bystrici.

BANSKÁ BYSTRICA. Misia kanadského hokejového obrancu Jaka Cardwella v Banskej Bystrici sa končí po troch neúplných sezónach.

Tridsaťročný bek síce mal pokračovať pod Urpínom, vedenie "baranov" však požiadal o predčasné ukončenie spolupráce. Informuje o tom oficiálny web klubu HC '05 Banská Bystrica.

"Pred pár dňami ma kontaktoval Jake s možnosťou rozviazania kontraktu z rodinných dôvodov, že sa necíti alebo nejak vnútorne stratil motiváciu hrať takýto level hokeja a chce si zahrať možno ešte rok, dva v nižšej lige. Po rozhovore s hlavným trénerom Karhulom sme usúdili, že by nemalo význam ho tu držať nasilu," vysvetlil športový manažér Michal Hudec.

"Aj keď nám to oznámil trošku neskoro, veríme, že sa nám podarí nájsť adekvátnu náhradu do zadných radov a stihneme nového hráča podpísať ešte do začiatku augustového kempu alebo v priebehu augusta, aby bol pripravený na sezónu. Jakovi sme vyhoveli a veríme, že bude spokojný a šťastný," dodal Hudec.

Cardwell prišiel do Banskej Bystrice v októbri 2019 po pôsobení v Pardubiciach. Pod Urpínom absolvoval v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 spolu 39 duelov s bilanciou 1 gól a 15 asistencií.

Zamieril potom do Nitry, no odtiaľ sa v januári 2021 vrátil k "baranom". Spolu za nich odohral 103 stretnutí v základnej časti (6+39) a ďalších 12 v play-off (3+2).

V najvyššej slovenskej súťaži pôsobil aj v Nových Zámkoch, v extralige spolu nazbieral 187 štartov vrátane vyraďovacej časti.

"Rozhodol som sa zmeniť kulisy, rodina je pre mňa prvoradá a nastal čas urobiť zmenu a hrať v inej časti Európy. Moje ďalšie pôsobisko bude v Taliansku v nižšej súťaži.

Banská Bystrica je už niekoľko rokov domovom mojej rodiny. Prispôsobili sme sa a obľúbili sme si slovenskú kultúru, môj syn sa narodil v Rooseveltovej nemocnici a je to kúsok mesta, ktorý si môžeme navždy priniesť späť do Kanady. Ďakujeme mestu a fanúšikom Banskej Bystrice," cituje Cardwella oficiálny web banskobystrického klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kanaďan na Slovensku stratil chuť do profesionálneho hokeja, rozhodol sa odísť