Spišská Nová Ves našla náhradu za Mosnára, prichádza český tréner

Miroslav Mosnár.
Miroslav Mosnár. (Autor: TASR)
TASR|13. máj 2022 o 11:22 (aktualizované 13. máj 2022 o 12:44)

Do kádra Spišiakov pribudol útočník Michael Vandas.

SPIŠKÁ NOVÁ VES. Novým trénerom hokejistov HK Spišská Nová Ves sa stal Čech Vlastimil Wojnar. Vo funkcii nahradil Miroslava Mosnára.

Do kádra Spišiakov pribudol útočník Michael Vandas.

Pre 44-ročného Wojnara pôjde o prvé pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. Trénerskú kariéru začal dvomi sezónami v Záhrebe, od roku 2012 pôsobil v štruktúrach českého extraligového klubu HC Oceláři Třinec.

Od októbra 2018 bol hlavný tréner farmy třineckého klubu HC Frýdek-Místek, ktorý pôsobí v druhej najvyššej súťaži. V ročníku 2019/2020 viedol chorvátsku reprezentáciu.

"Naša priorita bolo angažovať slovenského alebo českého trénera. Mali sme vytypované viaceré mená a z nich nám pán Wojnar vyšiel ako najlepšia voľba.

Dlhé roky pracoval v Třinci, ktorý je jeden z najlepších klubov v Česku a v uplynulých troch rokoch dosiahol majstrovský hetrik. Verím, že jeho angažmán u nás bude úspešný a splní stanovené ciele," uviedol kapitán tímu Branislav Rapáč, ktorý spolupracuje s bratom Richardom na budovaní kádra.

"Tento angažmán si veľmi vážim. Slovenská extraliga je veľmi kvalitná súťaž. Videl som asi 20-25 zápasov Spišskej Novej Vsi, ktorá hrala moderný hokej.

Mám pred sebou novú výzvu, pretože tím sa len tesne neumiestnil na priečke zaručujúcej priamy postup do play off," uviedol Wojnar.

Nový kormidelník Spišiakov má za sebou dlhoročné pôsobenie v Třinci, ktorého A-mužstvo dosiahlo v uplynulých troch sezónach majstrovský hetrik. Doviedol ho k nemu hlavný kormidelník Václav Varaďa a Wojnar by si do nového pôsobiska rád priniesol niektoré prvky jeho práce.

"Hovorí sa, že Třinec je najviac systémový tím. Všetci majú nejaký systém, ale Třinec ho drží od prvej do poslednej minúty a ani na okamih z neho neupustí. To je alfa a omega jeho úspechov," poznamenal Wojnar.

Spišiaci boli v sezóne 2021/2022 extraligový nováčik. Do sezóny nevstupovali s prehnanými očakávaniami, napokon však atakovali priamy postup do play off. Prvá šestka im tesne ušla v poslednom kole základnej časti a v predkole play off napokon nestačili na Poprad. Výsledkom je konečné 9. miesto. V nasledujúcom ročníku už Spišiaci nechcú chýbať vo štvrťfinále play off.

Novinkou sú dresy odkazujúce na históriu hokeja v Spišskej Novej Vsi, v ktorých zverenci Vlastimila Wojnara odohrajú prípravné zápasy. "Chceme vzdať úctu hráčom, ktorí tu boli pred nami a tvorili históriu hokeja v našom meste.

Máme v pláne špeciálnu akciu, na ktorú chceme pozvať hokejové legendy Spišskej Novej Vsi a aj slovenského hokeja," prezradil Richard Rapáč, ktorý si dáva za cieľ do sezóny 2022/2023 minimálne štvrťfinále. "Všetko ostatné by bol neúspech," netajil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Spišská Nová Ves našla náhradu za Mosnára, prichádza český tréner