Pred pár dňami hral proti Slovensku na MS. Trenčín angažoval talianskeho obrancu

Phil Pietroniro.
Phil Pietroniro. (Autor: SITA/AP)
TASR|2. jún 2022 o 09:24

Minulú sezónu odohral vo francúzskom klube Mulhouse.

TRENČÍN. Do kádra hokejistov HK Dukla Trenčín pribudol taliansky reprezentačný obranca Phil Pietroniro. Extraligový klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Pre 28-ročného rodáka z kanadského Montrealu ide i prvý angažmán v slovenskej extralige. Jeho kariéra sa do roku 2017 odvíjala v nižších zámorských súťažiach, následne zamieril na štyri sezóny do Talianska.

Počas pôsobenia v Asiagu a Cortine prijal tamojšie občianstvo a Taliansko reprezentoval na dvoch majstrovstvách sveta v rokoch 2021 a 2022. V siedmich zápasoch nedávno skončeného šampionátu mal bilanciu jeden gól a dve asistencie.

Sezónu 2021/2022 odohral vo francúzskom klube Mulhouse, v ktorom bol so 48 bodmi (23+25) v 50 zápasoch najproduktívnejší obranca a zároveň druhý najproduktívnejší hráč tímu. V kanadskom bodovaní najvyššej francúzskej súťaže skončil druhý medzi obrancami.

Trenčiansky klub v nedávnom období zverejnil mená dvoch brankárov, šiestich obrancov a siedmich útočníkov, s ktorými počíta pre sezónu 2022/2023.

Okrem Pietronira sú v kádri trénera Róberta Dömeho ďalší štyria legionári - brankár Connor LaCouvee, Čech Petr Ulrych, lotyšský obranca Patriks Ozols a jeho krajan útočník Frenks Razgals.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Pred pár dňami hral proti Slovensku na MS. Trenčín angažoval talianskeho obrancu