Slovan oznámil zmeny do ďalšej sezóny, prichádzajú mená z reprezentácie

Ján Pardavý a Andrej Podkonický.
Ján Pardavý a Andrej Podkonický. (Autor: TASR/SZĽH - Andrej Galica)
Sportnet, TASR|6. jún 2022 o 11:00 (aktualizované 6. jún 2022 o 12:31)

HC Slovan Bratislava predstavil nový realizačný tím.

BRATISLAVA. Úradujúci slovenský hokejový majster HC Slovan Bratislava predstavil nový realizačný tím do extraligovej sezóny 2022/2023.

Ako hlavný tréner povedie belasých Ján Pardavý spoločne s Andrejom Podkonickým, ktorý viedol klub už koncom uplynulého ročníka. Obaja boli na MS v hokeji 2022 vo Fínsku asistentami trénera Craiga Ramsayho.

Pardavý pôsobil od sezóny 2019/2020 ako hlavný tréner Dukly Trenčín, pri kormidla vydržal takmer tri sezóny. Pre neuspokojivé výsledky skončil v Dukle po vzájomnej dohode vlani v decembri.

"Chceme mať v klube najlepších ľudí a preto sme dbali na ich odbornosť, skúsenosti, profesionalitu a charakterové vlastnosti. Proces výberu bol dlhší, sme radi, že sme sa dohodli," uviedol jeden z akcionárov klubu Roman Hofstädter.

Do klubu zamieril aj ďalší člen slovenskej reprezentácie, na post športového riaditeľa klubu zasadne Oto Haščák. Ten doteraz pôsobil ako asistent generálneho manažéra národného tímu Miroslava Šatana a o príchode do Slovana informoval už na nedávnych MS vo Fínsku.

"Chcem poďakovať za dôveru. Veľmi si to vážim a verím, že budeme úspešní. Slovan má tradíciu a chceme nadviazať na minuloročný titul," povedal Haščák na pondelňajšej tlačovej konferencii, ktorý končí aj ako skaut v New Yorku Rangers.

"Máme ešte ročnú zmluvu s NY Rangers, ale požiadal som generálneho manažéra o uvoľnenie a vyhovel mi. Rovnako ako v národnom mužstve Slovenska. Chcem sa naplno venovať práci v Slovane Bratislavam" doplnil Haščák, ktorý predtým pôsobil aj v organizáciách Bostonu Bruins či Los Angeles Kings.

Klub okrem toho predstavil aj nové posily Samuela Baroša, Liama Pecarara, Carla Ackereda, Tomáša Töröka a Jakuba Minárika.

Obranca Ackered sa vracia do Tipos extraligy po roku, v uplynulej sezóne hral v IHL za Graz. Ofenzívny zadák nazbieral v sezóne 2020/2021 v drese Dukly Trenčín 19 gólov a 39 asistencií.

Druhá zahraničná posila Liam Pecararo je americký rodák, v Európe bude hrať po prvý raz. V uplynulej sezóne pôsobil v nižších zámorských súťažiach ECHL a AHL. Dvadsaťšesťročný Američan v nich odohral 52 zápasov a nazbieral 56 bodov (25+31).

Slovan bude v tejto sezóne účinkovať v Lige majstrov, od 18. do 21. augusta ho čaká kvalitný domáci turnaj Dunajský pohár. Pozvanie naň prijali tri renomované kluby z troch špičkových európskych súťaží - HC Sparta Praha, HC Davos a Lukko Rauma.

"Celá príprava sa začne 27. júla a som rád že odohráme zápasy proti top tímom. Preveria nás naozaj kvalitní súperi. Chceme vidieť hráčov, ako budú zvládať po sebe idúce zápasy. A chceme byť úspešní aj v Lige majstrov," povedal Pardavý.

Vlani mal Slovan štartovať na Spenglerovom pohári, ale pre zlú situáciu s koronavírusom turnaj zrušili.

"Tento rok tam nebudeme, ale verím, že sa tam v budúcnosti ešte predstavíme," dodal Hofstädter.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan oznámil zmeny do ďalšej sezóny, prichádzajú mená z reprezentácie