Hádzanári Prešova fatálne zlyhali, postup v Lige majstrov je zrejme pasé

Tréner Tatrana Slavko Goluža.
Tréner Tatrana Slavko Goluža. (Autor: TASR)
Martin Belej, SITA|24. nov 2018 o 15:30

V Rusku inkasovali debakel.

MOSKVA, PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov s veľkou pravdepodobnosťou prišli o reálnu šancu postúpiť v Lige majstrov zo základnej skupiny C do play-off, čo by bolo historickým úspechom.

Na palubovke tímu Čechovských Medveďov v Moskovskej oblasti Prešov v sobotu popoludní v kľúčovom dueli výborne rozohranej skupiny totálne zlyhal.

Po katastrofálnom, odovzdanom, aj takticky zlom výkone, najmä v obrane, inkasoval debakel o 12 gólov.

Ospravedlnením nemôže byť ani to, že pre zranenie skoro vôbec nehral kapitán Prešova Martin Straňovský.

Musia čakať na prehru Silkeborgu

Tatran už nemá situáciu okolo prípadného postupu vo vlastných rukách. Postupujú prvé dva tímy zo skupiny.

Po kompletnom programe sobotňajšieho 9. kola je jasné, že Prešov musí v poslednom 10. kole poraziť doma Metalurg Skopje a spoliehať sa na to, že Sporting Lisabon vyhrá v Silkeborgu.

V takom prípade by Tatran postúpil z druhého miesta, každý iný scenár znamená ukončenie účinkovania v Lige majstrov na 3. mieste skupiny C.

Priebeh zápasu

Rábek otvoril gólový účet duelu, ale domáci v prvej šesťminútovke otočili na 4:1.

Kouč Tatrana Goluža si už v 9. min za stavu 2:6 zobral oddychový čas, aby pribrzdil rozbehnutých hráčov Čechova.

Tí však vzápätí zvýšili na 7:2 a po necelej štvrťhodine hry vyhrávali už 11:4. Prešovčania sa nevedeli presadiť cez vysunutú obranu súpera, ktorý v 20. min počas presilovky upravil stav na 14:7.

V nasledujúcej časti I. polčasu sa prebrali aj hráči Tatrana, gól Butoraca z pokutového hodu znamenal zníženie na 12:16, ale na prestávku išli s nepriaznivým skóre 13:19.

Čechovskí Medvedi krátko po zmene strán unikli na 23:14, čím zvýraznili svoje šance na zisk cenného skalpu.

V 42. min Kornev zaistil svojmu tímu prvýkrát dvojciferný rozdiel (26:16) a domáci vzápätí išli aj do vedenia 27:16.

Pred záverečnou desaťminútovkou to po druhom góle brankára Pavlenka bolo už hrozivých 19:32 z pohľadu slovenského majstra.

Jeho hráči pôsobili bezradným dojmom a domáci s prehľadom kontrolovali vývoj duelu.

Hlasy po zápase

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Vyjadriť sa k dnešnému zápasu je mi veľmi ťažko. Všetkým našim fanúšikom sa za výkon a výsledok musíme ospravedlniť. V stretnutí nám chýbalo srdce, nebol tam náboj, hrali sme bez kontaktu. Pre mňa to v týchto elementoch je začiatok a koniec dnešného zápasu.“

Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: „V tejto sezóne, možno aj za posledný rok a pol, to bol náš najdôležitejší zápas. Pôsobili sme v ňom ale odovzdane a bez nasadenia. Začiatok nám absolútne nevyšiel, domáci sa odlepili a my sme kopili chybu na chybu, predovšetkým v obrane. Nakoniec 26 gólov strelených v útoku nie je katastrofa, ale 38 inkasovaných gólov svedčí o rozdiele v nasadení. Domáci hrali uvoľnene a tak ako sme v nasadení prevýšili domácich my v Dánsku, dnes nám niečo podobné predviedli domáci, ktorí vyhrali vysokým rozdielom. Ťažko sa to komentuje, no potrebujeme už v utorok odčiniť tento výkon v zápase proti PPD Záhreb.“

Roman Carapkin, spojka Tatrana: „Dnes to bol ťažký zápas. Boli sme pripravení fyzicky, kondične i takticky, no urobili sme hlúpe chyby v útoku a dostali ľahké góly v obrane. Neviem čo sa stalo, ale nemalo sa to stať. Dnes sme vôbec nehrali svoju hádzanú. Pripravovali sme sa na jedno, hrali druhé a výsledok je pre nás veľmi zlý.“

Jakub Hrstka, krídelník Tatrana: „Bol to náš najhorší výkon v tejto sezóne. Asi za všetkých môžem povedať, že to bol jeden veľký prepadák. Od začiatku, od prvej minúty, sme neboli vôbec agresívni v obrane. Súper nám odskočil za päť minút na tri-štyri góly a prakticky celý zápas sme iba doťahovali. Ťažko sa mi to hodnotí, nebol ani jeden hráč, ktorý by zobral zodpovednosť, či tím nakopol. Dnes sme prepadli tak v obrane, ako aj v útoku. Prechod nám nevychádzal. Nenájdeme jedinú vec, ktorá by bola pozitívna. Mrzí nás to, pretože sme mali postup zo skupiny vo vlastných rukách. Teraz sa budeme musieť spoliehať na ostatných súperov.“

Lukáš Urban, spojka Tatrana: „Ťažko sa hľadajú slová. Bol to z našej strany jeden veľký prepadák. My sme veľmi chceli vyhrať tento zápas a postúpiť, no na ihrisku sme sa nesprávali tak, ako sme si povedali, nehrali to, čo chceli a najmä v obrane dostali strašne veľa gólov. Neviem, či sme toľko za pôsobenia Slavka Golužu niekedy dostali. Obrana dnes proste nefungovala a od toho sa potom vyvíja aj hra.“

Oliver Rábek, spojka Tatrana: „Začali sme nie veľmi dobre, kopili chyby. Od začiatku sme prehrávali a nedokázali sa na nich vôbec dotiahnuť. Všeobecne sa za výkon môžeme hanbiť. Bez bojovnosti, bez nasadenia. Ako keby sme išli do zápasu s tým, že dva body máme isté, vyhráme o päť gólov a večer pôjdeme všetci na pivo. Nevedeli sme sa vyhecovať a nehrali sme to, čo sme zvyknutí hrať. Je nám to ľúto, najmä kvôli fanúšikom, ktorí nás podporujú na všetkých zápasoch. Verím, že nás napriek tomu, prídu aj v ďalších domácich zápasoch podporiť.“

Štatistika

Čechovskí Medvedi – Tatran Prešov 38:26 (19:13)

Prešov: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 3, Hrstka 2, Lapajne 2, Krok 4, L. Urban 2, Číp, Vučko 5, M. Straňovský, Butorac 7/2, Kasal, Carapkin 1, Gatine, Babić.

Najviac gólov za Čechov: Kornev 6, Kuriotkov 6/4. Pok. hody: 5/4 - 3/2, vylúčení: 3 - 5, ČK: 53. Rábek(Prešov) za 3 vylúčenia, rozhodovali: K. Gasmi a R. Gasmi (obaja Fr.), 500 divákov.

Zvyšné výsledky 9. kola:

HC Metalurg Skopje (Maced.) - Bjerringbro-Silkeborg (Dán.) 29:33 (12:15)

Sporting CP Lisabon (Portug.) - Besiktas Mogaz Istanbul(Tur.) 34:28 (20:16)

Tabuľka

1. Silkeborg 9 7 0 2 294:245 14

2. Sporting 9 7 0 2 276:248 14

3. Prešov 9 6 0 3 248:244 12

4. Čech. Medvedi 9 3 0 6 250:252 6

5. Besiktas 9 3 0 6 228:259 6

6. Metalurg 9 1 0 8 222:270 2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári Prešova fatálne zlyhali, postup v Lige majstrov je zrejme pasé